Sport

Blestemul Soranei: Agnieszka Radwanska

Ziarul de Vrancea
11 mar 2013 884 vizualizări
Ca şi anul trecut, poloneza a eliminat-o la turneul de tenis de la Indian Wells pe jucătoarea romană * surprizele continuă în competiţia de cinci milioane de dolari

Sorana Cîrstea a intrat pe terenurile de la Indian Wells, unul dintre cele mai puternice din această perioadă, cu gandul de a produce o mare surpriză în turul III al competiţiei şi a se califica în optimile de finală. Pentru aceasta, Sorana ar fi trebuit să o învingă pe poloneza Agnieszka Radwanska, pe care a mai bătut-o de două ori, pe vremea junioratului. De atunci, însă jucătoarea targovişteană a mai crescut, a mai dat înapoi dar iar a revenit în primele 30 de jucătoare, în timp ce Agnieszka a urcat vertiginos, fiind în vara trecută destul de aproape de a prelua şefia clasamentului WTA. Şi Sorana a început foarte bine partida, a reuşit să caştige tie-break-ul primului set cu 7-3, dar Radwanska şi-a arătat valoarea superioară, caştigand celelalte două seturi cu 6-3, 6-4, meciul durand exact două ore şi jumătate. Radwanska a eliminat-o şi anul trecut pe jucătoarea romană la Indian Wells (atunci, în turul II)  şi conduce în scorul întalnirilor directe cu 4-2. Din păcate, cu eliminarea Soranei s-a încheiat cu participarea romanească la Indian Wells. În turul III au mai picat două favorite în turneul feminin, surpriza cea mare aparţinand spaniolei Lara Arruabarrena, care a scos-o cu 2-6, 6-4, 6-4 pe italianca Roberta Vinci (nr. 14), preocupată, se pare, acum, mai mult de dublu, unde face cea mai bună pereche feminină la ora actuală, cu Sara Errani. A doua favorită eliminată, este jucătoarea din Slovacia, Dominika Cibulkova (nr. 12) eliminată de mai tanăra "vecină", Klara Zakopalova, cu 4-6, 7-5. Alte rezultate din turul III: Marion Bartoli (Franţa) - Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-4, 6-3; Petra Kvitova (Cehia) - Lesia Ţurenko (Ucraina) 6-2, 7-6, Maria Kirilenko (Rusia) - Mallory Burdette (SUA) 6-3, 4-6, 6-2; Sara Errani (Italia) - Johanna Larsson (Suedia) 6-3, 6-1.
În turneul masculin, se mai dispută meciuri din turul II, surprizele fiind ceva mai puţine. Italianul Fabio Fognini a reuşit să-i "fure" un set marelui favorit Novak Djokovic, însă sarbul a caştigat cu 6-0, 5-7, 6-2. De asemenea francezul Michaël Llodra a fost nevoit să abandoneze în partida cu speranţa canadiană Milos Raonic. Cea mai mare surpriză a fost realizată de australianul Marinko Matosevic (52 ATP) care a dispus cu 7-5, 6-0 de mult mai cunoscutul Juan Monaco (Argentina, favorit numărul 14. Merită subliniată şi eliminarea francezului  Jérémy Chardy, 2-6, 6-2, 4-6, de către germanul Björn Phau.
Alte rezultate:  Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) - James Blake (SUA) 7-6, 6-4; Grigor Dimitrov (Bulgaria) - Matthew Ebden (Australia) 6-4, 6-4; Sam Querrey (SUA) - Ivo Karlovic (Croaţia) 6-3, 6-4; Kei Nishikori (Japonia) - Philipp Petzschner (Germania) 6-3, 6-2; Tommy Haas (Germania) - Pablo Andujar (Spania) 6-3, 7-6; Nicolas Almagro (Spania) - Daniel Gimeno (Spania) 7-5, 6-1;
Juan Martin Del Potro (Argentina) - Nikolai Davîdenko (Rusia) 6-3, 6-4; Carlos Berlocq (Argentina) - Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) 6-3, 6-7, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie) - Evgheni Donskoi (Rusia) 5-7, 6-2, 6-2; Lu Yen Hsun (Taiwan) - Martin Klizan (Slovacia) 7-6, 7-6; Marin Cilic (Croaţia) - Albert Ramos (Spania) 7-6 , 6-2; Mardy Fish (SUA) - Bobby Reynolds (SUA) 6-3, 3-6, 6-4.
În sfarşit, după retragerea lui Horia Tecău din turneul de dublu, Romania a rămas şi fără Victor Hănescu.În turul I, perechea formată de "Hane" şi germanul Frank Moser a cedat cu 4-6, 4-6 în faţa cuplului Huey Treat/Jerzy Janowicz (Filipine/Polonia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.