Sport

Sprijin de la Guvern pentru Euro 2020

Ziarul de Vrancea
7 mar 2013 1110 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că are susţinerea Guvernului în ceea ce priveşte candidatura oraşului Bucureşti la organizarea Campionatului European din anul 2020.

"Am discutat cu domnul Bănicioiu să ne implicăm foarte tare în organizarea Campionatului European din anul 2020. şi eu salut această susţinere a Guvernului Romaniei. Nu va fi un moment uşor, dar este extrem de important şi dacă vom reuşi să obţinem anul viitor în septembrie nominalizarea oraşului Bucureşti şi a Romaniei pentru organizarea Campionatului European 2020, dezvoltarea infrastructurii generale va avea o altă conotaţie", a spus Mircea Sandu, care a participat alături de Nicolae Bănicioiu la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la fotbal. Comitetul Executiv al UEFA a anunţat, la 25 ianuarie, că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 oraşe din Europa, iar acesta se va disputa sub titulatura de "EURO pentru Europa".

Simona a debutat cu dreptul

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 56 mondial, s-a calificat în turul doi la Indian Wells, (SUA), turneu dotat cu premii în valoare totală de 6.046.943 de dolari. În primul tur, Simona a trecut după 78 de minute de joc de americana Lauren Davis (72 WTA) cu 6-2, 6-0. Ea va juca în turul II, în compania sportivei slovace Dominika Cibulkova, a 12-a favorită, care a stat în runda inaugurală.

Arbitri romani în preliminariile CM

Arbitrii Ovidiu Haţegan şi Cristian Balaj au fost delegaţi la meciuri din preliminariile Cupei Mondiale, primul la etapa din 22 martie, iar al doilea la cea din 26 martie, partidele la care vor oficia urmand a fi anunţate ulterior. Haţegan va fi ajutat de Octavian Şovre, de Aurel Oniţa (ambii asistenţi) şi de Istvan Kovacs (rezervă). Din brigada condusă de Balaj vor mai face parte Cristian Nica, Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Alexandru Tudor (rezervă). Haţegan a fost delegat şi la un meci din returul optimilor de finală ale Ligii Europa

la Daciada

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce pregăteşte reînfiinţarea Daciadei, competiţie sportivă destinată tinerilor, care se organiza înainte de 1989. "Vom încuraja cat mai multe competiţii şcolare şi vom merge pană la a reface competiţiile şcolare. Poate nu copiind modelul de dinainte de 1989, dar era un model la care ne uităm cu nostalgie. Nu ştiu dacă se va numi Daciada, dar va fi ceva în genul acela. Toţi şcolarii, toţi tinerii care vor face sport vor avea astfel şi cadru de manifestare şi sunt bucuros să vă anunţ că din toamnă vom asista la reluarea unei tradiţii bune a sportului şcolar şi de tineret pe care Romania l-a avut pană nu de mult. în afară de faptul că astfel lărgim baza de selecţie a federaţiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii să facă mişcare", a spus ministrul.

Încredere pentru Ţălnar

FC Dinamo a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprimă sprijinul pe care noul  antrenor al echipei, Cornel Ţălnar, îl are din partea conducerii". "La nivelul acţionariatului clubului de fotbal Dinamo nu au existat în ultima vreme discuţii despre alţi antrenori care ar fi potriviţi să preia conducerea tehnică a echipei. Informaţiile vehiculate în presă sunt total neadevărate şi deplasate. Conducerea FC Dinamo îşi afirmă încă o dată sprijinul total pe care actualul antrenor al echipei, domnul Cornel Ţălnar, îl are din partea noastră. În aceste condiţii, contractul domnului Cornel Ţălnar cu FC Dinamo, încheiat pe o perioadă de un an şi jumătate, este absolut în siguranţă şi suntem convinşi că rezultatele acestuia vor fi foarte bune şi pe viitor", se arată în comunicat publicat pe site-ul clubului. Comunicatul FC Dinamo a venit în urma informaţiilor apărute în presa centrală, potrivit cărora au fost vehiculate diferite nume de antrenori pentru a prelua banca tehnică, între care şi cel al tehnicianului de la Şahtar, Mircea Lucescu.

CFR îşi promovează pepiniera

Mijlocaşul central al echipei CFR Cluj, Veres Szilard, a fost promovat de antrenorul Paulo Sergio în lotul formaţiei mari, informează site-ul oficial al grupării ardelene. Szilard, în varstă de 21 de ani, este la CFR din 2005, el evoluand pentru toate categoriile de varstă ale grupării ardelene. Veres Szilard este al doilea tanăr cooptat în lotul formaţiei campioane, după ce australianul Anthony Carter, născut la 31 august 1994, a semnat, miercuri, un contract de profesionist cu gruparea din Cluj.

Bucuriile hocheiului

Un jucător elveţian de hochei pe gheaţă, victimă a unei ciocniri violente cu un adversar la un meci de ligă secundă, marţi seară, a rămas paraplegic după acel accident, a anunţat clubul Olten. Ronny Keller a fost propulsat cu capul în balustrada patinoarului, după ciocnirea violentă cu un adversar. Sportivul a rămas nemişcat pe gheaţă şi s-a plans imediat că nu îşi mai simte picioarele. El a fost transferat la centrul elveţian pentru paraplegici din Nottwil, unde a fost operat, însă diagnosticul de joi al medicilor a confirmat temerile în privinţa lui Keller. "Ca urmare a unei accidentări grave a lui Ronny Keller la a patra vertebră dorsală, paraplegia va fi permanentă", a anunţat medicul Michael Baumberger, citat într-un comunicat al clubului elveţian. Jucătorul în varstă de 33 de ani nu a suferit leziuni cerebrale şi va putea părăsi secţia de terapie intensivă în cateva zile. O procedură disciplinară a fost deschisă împotriva celui care l-a accidentat grav pe Keller, jucătorul echipei Langenthal Stefan Schnyder.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.