Sport

Cristiano a lovit o dată şi bine

Ziarul de Vrancea
6 mar 2013 480 vizualizări
Real Madrid şi Borussia Dortmund s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor

Manchester United - Real Madrid 1-2 (în tur, 1-1), Ramos ('48 - autogol) / Modric ('66), Cr. Ronaldo ('78). Biciuită de rezultatul din tur, echipa lui José Mourinho a început returul de pe "Old Trafford" mai cu viaţă, în timp ce gazdele se manifestă prudent, focusate pe anihilarea lui Cristiano Ronaldo. Totuşi, pe contraatac, United a muşcat în două randuri, cand fundaşul Ramos a respins greu în corner şutul lui van Persie, din min. 13, dar mai ales în min. 21. Atunci, la o centrare a "milenarului" Ryan Giggs, Vidic a şutat în bară, iar reluarea lui Welbeck (din ofsaid) l-a ţintit pe portarul Lopez. Accidentarea lui Angelo di Maria a reprezentat o pierdere grea pentru Real, care s-a văzut răpusă imediat de o pauză chiar de către eroul din ultimul "clasico", propriul fundaş Ramos: o centrare fericită a lui Nani, Welbeck a ratat intercepţia, dar mingea l-a nimerit pe Sergio şi a nimerit în plasă. Lucrurile s-au complicat pentru gazde în min. 54, cand Nani a primit cartonaşul roşu pentru o intrare dură la Arbeloa. Din acel moment, madrilenii îşi intensifică acţiunile ofensive, fără a periclita prea mult poarta lui de Gea, pentru că United s-a apărat foarte bine. Însă un şut de excepţie a croatului Luka Modric, dar şi norocos, de la 20 metri, a ricoşat din bara laterală în poartă şi Real, în superioritate numerică, a trecut la comandă. N-a durat mult, solida apărare a lui Ferguson a fost făcută mat de o combinaţie în viteză şi Cristiano a ieşit la rampă deviind mingea centrată de Higuain. În condiţiile date, o întoarcere a scorului a devenit o iluzie chiar şi pentru o echipă ca United, chiar dacă portarul Lopez şi-a salvat echipa în două randuri, în faţa lui Giggs şi van Persie. .
Borussia Dortmund - Şahtar Doneţk 3-0 (în tur, 2-2).  Santana ('31), Götze ('36), Blaszczykowski ('60). Cu o apărare vulnerabilă şi anemică în atac, echipa lui Mircea Lucescu a fost făcută varză în numai cinci minute de solida echipă din Dortmund. Şi tocmai cand "minerii" păreau treziţi la viaţă, o gafă a portarului Piatov a risipit ultimele speranţe ale oaspeţilor. Raţ a fost integralist la Şahtar.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.