Sport

Răstunăm colosul din Londra?

Ziarul de Vrancea
6 mar 2013 494 vizualizări
Astăzi, de la ora 20:00, Steaua - Chelsea Londra, în prima manşă a optimilor de finală din Europa League * partida va fi transmisă în direct de Pro TV, DigiSport 1 şi Dolce Sport 1

Eliminarea celebrei echipe Ajax Amsterdam şi relaxarea în privinţa campionatului intern face ca Steaua să acorde foarte mare importanţă prezenţei din acest an în Liga Europa. Numai că, în faţa echipei lui Laurenţiu Reghecampf stă un obstacol aparent de netrecut. Este vorba de Chelsea, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, după ce a eliminat în semifinale măreaţa Barcelona şi a caştigat finala cu Bayern München, chiar pe "Allianz Arena", scor 1-1 şi 4-3 la lovituri de departajare. Reculul firesc apărut în campionat şi eliminarea prematură din grupele Ligii Campionilor  a crescut adrenalina patronului Roman Abramovici şi - în consecinţă - a învartejit curenţii pe "Stamford Bridge". Din miracolul Roberto di Matteo din vara trecută a rămas amintirea şi, în locul italianului, pe banca tehnică stă acum spaniolul Rafael Benitez şi el cu o Ligă a Campionilor la bord, cucerită tot cu o formaţie engleză, FC Liverpool. Dar nici cu "Rafa" lucrurile nu merg prea bine. Chelsea ocupă doar locul IV în Premier League, în afara primelor trei locuri care duc direct în grupe la toamnă, cu 52 de puncte, cu mult în urma echipelor din Manchester, United (71 p) şi City (59 p) şi cu două sub Tottenham. În ultima etapă de campionat, Chelsea a caştigat greu pe "Stamford Bridge" meciul cu o altă echipă londoneză, West Ham United, scor 1-0, prin golul marcat de Demba Ba. Contestat de suporteri, tehnicianul spaniol stă cu sabia lui Abramovici deasupra capului, iar zvonuri vizavi de Fabio Capello sau de Mourinho bantuie prin ceaţa londoneză. Să mai remarcăm faptul că Chelsea a obţinut o calificare chinuită şi în optimile Europa League: după ce a învins la Praga cu 1-0 pe Sparta, elevii lui Benitez au fost conduşi de cehi pană în minutele adiţionale ale meciului retur, cand Eden Hazard a înscris golul calificării. Reabilitarea în campionat pare a fi obiectivul primordial al lui Benitez pentru perioada următoare, deşi jucătorii sunt conştienţi că nici un trofeu european nu ar fi de neglijat în perspectiva salvării prestigiului. Totuşi, Benitez nu va apela la toţi titulari în meciul de pe "Arena Naţional, Ashley Cole, Moses şi Ramires  fiind printre  cei care vor fi menajaţi, în timp ce Demba Ba este suspendat.
Va reuşi Steaua ceva mai mult decat praghezii în faţa acestui colos al fotbalului european. Aparent, Laurenţiu Reghecampf nu are probleme: echipa zburdă în campionat, jucătorii sunt relaxaţi, conştienţi de şansa a doua, eliminarea "lăncierilor" se constituie în doping moral, iar primele de calificare propuse de patronat (20.000 de euro de jucător) sunt apetisante. Totuşi, "Reghe" are unele dileme: Rîpă sau Chipciu pe flancul drept al apărării? Gardoş sau Szukala în centru, alături de Chiricheş? În plus, a mai intervenit şi situaţia lui Nikolic, care va trebui să se opereze la genunchi în aceste zile, după o recidivă. Reghecampf se hotărase să-i lase pe dinafara lotului pe Rocha, Costea şi Pîrvulescu, dar trebuie să revină asupra unui atacant, pentru o a doua soluţie de varf împins. Ca titular, antrenorul îl poate folosi pe Tatu sau Rusescu, noua achiziţie Iancu fiind şi el în lot pentru această partidă. În orice caz, formaţia de start a Stelei nu va fi cunoscută decat imediat înainte de startul partidei.

Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Chipciu, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii, Rusescu, Tănase - Tatu.
Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Bertrand - Obi Mikel, Lampard -  Mata, Oscar, Hazard - Torres.
Arbitru: Serghei Karasev (Rusia).

Celelalte meciuri de astăzi
Ora 19:00: Anji Mahacikala - Newcastle United (DigiSport2)
Ora 20:00: Viktoria Plzen - Fenerbahçe Istanbul, VfB Stuttgart - Lazio (DigiSport 3, DolceSport 2)
Ora 22:05: Benfica Lisabona - Girondins Bordeaux (DigiSport 3) , Tottenham Hotspur - Inter Milano (DigiSport 2, DolceSport 2), Levante - Rubin Kazan, FC Basel - Zenit Sankt Petersburg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.