Sport

Cloşca cu puii de aur

Ziarul de Vrancea
5 mar 2013 473 vizualizări
Pe neaşteptate, Ana Maria Brînză a devenit veterana lotului feminin de spada

Spadasina Ana Maria Brînză a fost premiată, ieri, la sediul MApN,  alături de colegele din lotul naţional, de către ministrul Mircea Duşa, pentru rezultatele de la etapa de Cupă Mondială din Franţa: "Am biruit din nou, dar cred că lumea a fost mult mai încantată că am învins o unguroaică în finală decat de rezultatul în sine. Doar mi-am făcut datoria. A fost doar o etapă de Cupa Mondială, dar mă bucur mai ales pentru rezultatul pe echipe. Mă bucur de bronzul pe echipe ca şi cum ar fi fost aur, pentru că fetele au dat dovadă că vor să ajungă la rezultatele avute cu echipa anterioară. A arătat bine competiţia aceasta şi înseamnă că nu am muncit în zadar", a spus Brînză, care a învins-o în finală pe Emese Szasz, scor 11-6. Ana Maria Brînză are gradul de căpitan în armată şi a venit la festivitatea de premiere îmbrăcată în uniformă militară, dar a afirmat că se simte mai bine în costumul de scrimă. "Nu atat de confortabil ca în ţinuta de scrimă, dar întotdeauna mi-a plăcut ţinuta militară. Atat bunicul, cat şi tatăl meu au îmbrăcat uniforma militară, se trage de undeva din familie", a completat sportiva. Spadasina consideră că noile componente ale lotului naţional sunt foarte motivate. "Rezultatele sunt valoroase, dar şi celelalte ţări au schimbat garniturile. Unele complet, altele doar cateva trăgătoare, dar să învingi Ucraina, care a avut-o în competiţie pe campioana olimpică Iana Şemiakina, să învingi Franţa la ea acasă şi să pierzi la doar trei tuşe în faţa Rusiei, o echipă foarte motivată,  mi se pare că lucrurile arată foarte bine, iar fetele capătă încredere în ele. Simt că fetele au motivaţie şi trag de ele", a explicat Ana-Maria Brînză.
Ana Maria Brînză a precizat că 2013 va fi un an în care se va concentra mai mult pe concursurile individuale. "E un an cu obiectiv individual. în momentul în care fetele au decis să se retragă pentru o perioadă, mi-am adus aminte de începuturile carierei mele, dar pe langă asta trebuie să ajut şi echipa să rămană în fruntea clasamentului. Am avut o revelaţie la un moment dat cand am aflat că Ana Maria Tătăran este cu zece ani mai mică decat mine. Mulţi au început să îmi spună că sunt cloşca cu puii de aur. Eu nu vreau să fiu cloşcă, dar sper să fie puii de aur, iar fetele să se poarte la fel şi în următoarele competiţii", a subliniat spadasina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.