Sport

Clasamentul cluburilor

Ziarul de Vrancea
4 mar 2013 1114 vizualizări
Echipa CFR Cluj a urcat o poziţie şi ocupă locul 29, cu 191,5 puncte, în clasamentul pe luna februarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia romană cel mai bine clasată în această ierarhie.

Următoarea echipă din Romania este Steaua Bucureşti, care a urcat de pe locul 51 pe poziţia 36, cu 187 de puncte. Celelalte echipe prezente în clasament sunt: Rapid - 118 (117); FC Vaslui - 149 (158); Dinamo - 207 (223); Petrolul - 279 (302); Astra Giurgiu - 308 (328); Concordia Chiajna - 367 (375); Oţelul - 389 (386); Pandurii - 426 (458). În clasament, conduce Chelsea, cu 307 puncte, urmată de Atletico Madrid (304), Bayern München (292), Corinthians (387), FC Barcelona (283) - lider în ultimele 22 de luni - Boca Juniors (281), Real Madrid (277), Juventus (241), Inter Milano (234) şi FC São Paulo (230).  Echipa lunii februarie a fost desemnată Bayern München.
Laude pentru Cernat
Tehnicianul formaţiei Caykur Rizespor, Mustafa Denizli, l-a lăudat pe fotbalistul roman Florin Cernat, spunand că în meciul de sambătă cu Kartalspor acesta a intrat pe teren deşi avea o fractură la mană şi a înscris golul ce a adus linişte echipei. "Cernat suferise o fractură la mană la meciul cu Boluspor. Iar noi am vrut să îl folosim dacă era nevoie. A fost nevoie şi l-am introdus în joc. A înscris golul care a adus linişte echipei. Este un jucător pentru noi", a spus Denizli. Fotbalistul echipei Caykur Rizespor, Florin Cernat, a înscris un gol în meciul caştigat, sambătă seară, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Kartalspor, în etapa a XXIV-a a ligii secunde din Turcia. Cernat, care a intrat pe teren în minutul 62, a înscris doar două minute mai tarziu. Caykur Rizespor ocupă locul 3 în clasamentul eşalonului secund din Turcia, cu 42 de puncte
Amendă după amendă la Rapid
FC Rapid va primi o amendă în valoare de 40.000 de lei din partea Jandarmeriei pentru că a permis accesul unor persoane interzise pe stadioane sau avand asupra lor materiale pirotehnice. Pe timpul partidei de fotbal mai mulţi suporteri au folosit în exces materiale pirotehnice, pană în acest moment fiind identificate şase persoane, cărora le-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvarşirii infracţiunii de deţinere şi folosire de articole pirotehnice. Cele şase persoane riscă închisoare de la doi la cinci ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la unul la trei ani. Totodată, au mai fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei pentru provocare şi participare la scandal în locuri publice. Firma de pază va fi sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor stabilite de unitatea de jandarmi competentă teritorial cu ocazia aprobării planului de acţiune.
Cristocea şi-a retras memoriul de la TAS
Jucătorul Vasilică Cristocea şi-a retras memoriul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva FC Viitorul Constanţa, stingand litigiul cu gruparea condusă de Gheorghe Hagi pe cale amiabilă, se arată într-un comunicat de presă al AFAN. "În cursul săptămanii trecute, la sediul AFAN şi Constanţa, au avut loc negocieri între părţi, fotbalistul, cu reprezentarea specialiştilor AFAN, convenind cu reprezentanţii Viitorului asupra termenilor şi condiţiilor rezilierii contractului. în urma celor convenite cu Viitorul Constanţa, Cristocea a luat decizia retragerii memoriului depus la TAS prin reprezentarea AFAN. Clubul Viitorul Constanţa scapă astfel de emoţiile unei sancţiuni de interzicere a transferurilor pe o perioadă de doi ani", se menţionează în comunicatul citat. AFAN a adăugat că intervenţia directă a lui Gheorghe Hagi în rezolvarea situaţiei fotbalistului a fost decisivă în stingerea pe cale amiabilă a litigiului.

Ultratriatlonistul roman
Primul roman care a terminat un ultratrialon (parcurgerea a 7, 6 km înot, 360 km pe bicicletă şi 84 km alergare) este Andrei Roşu, acesta ocupand locul 22 din 38 în clasamentul  general, cu un timp de 35 de ore, 8 minute şi 50 de secunde, în competiţia Double Iron, desfăşurată săptămana trecută în Florida. "Am terminat concursul şi m-am încadrat în termenul limită de 36 de ore! M-am clasat pe locul 18 (din 31) la masculin, locul 22 (din 38) la general. Rata de abandon a concursului (la masculin) a fost de 33 la sută. Sunt viu, sănătos şi (culmea!) pot să merg pe picioarele mele…", scrie Roşu pe blogul personal.
Ce visează Maradona?
Argentinianul Diego Maradona a declarat că visul său este să ajungă să îl antreneze pe compatriotul său Lionel Messi la FC Barcelona, echipă pentru care a evoluat şi fostul selecţioner al Argentinei, în perioada 1982-1984, "Visul meu este să îl antrenez candva pe Leo la Barça", a declarat Maradona într-un interviu pentru cotidianul Marca. Tehnicianul a precizat că el nu a afirmat niciodată că este mai bun decat Messi, fotbalist cu care este comparat frecvent. Maradona l-a apărat pe Lionel Messi, criticat în ultimele zile pentru prestaţiile din meciurile cu FC Milan (scor 0-2 în Liga Campionilor) şi Real Madrid (1-3 şi 1-2 în Cupa Spaniei şi în Campionatul Spaniei). "Nu cred că pentru două meciuri au dreptul să îl «omoare» pe Messi", a spus el. În schimb, Diego Maradona a criticat actuala gestiune a clubului catalan, regretand plecarea tehnicianului Pep Guardiola: "Barça s-a dezmembrat total după plecarea lui Guardiola".Maradona consideră că FC Barcelona este obosită şi a avut o pregătire proastă vara trecută. "S-au dus să joace meciuri amicale în China sau în alte astfel de ţări pentru că li s-a plătit o mică avere", a mai spus el.

Bergodi, demis de la Pescara
Tehnicianul Cristiano Bergodi a fost demis, ieri, din funcţia de antrenor principal al echipei Pescara, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare. Clubul italian a mai anunţat că numele viitorului antrenor va fi comunicat în următoarele 24 de ore. Bergodi a fost numit la Pescara în 20 noiembrie, înlocuindu-l pe Giovanni Stroppa. Tehnicianul italian în varstă de 48 de ani a antrenat în Romania echipele FC Naţional, CFR Cluj, Rapid Bucureşti, Politehnica Iaşi şi Steaua Bucureşti. Pescara ocupă locul XIX  în Serie A, penultimul, cu 21 de puncte.
   
Prăjitura pentru Neymar
Vicecampioana Germaniei, Bayern München, intenţionează să plătească suma de 86 de milioane de lire sterline (aproximativ 107,5 milioane de euro) pentru transferul atacantului brazilian al echipei Santos, Neymar (21 de ani). Jucătorul brazilian, care mai este în atenţia clubului Chelsea Londra ar deveni astfel cel mai scump transfer din istoria fotbalului, depăşindu-l pe Cristiano Ronaldo, pentru care Real Madrid a plătit, în 2009, aproximativ 96 de milioane de euro celor de la Manchester United. Patronul grupării londoneze, Roman Abramovici nu va face o contraofertă din cauza introducerii de către UEFA a Fair Play-ului financiar.
Totti l-a egalat pe Nordahl
Căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria campionatului Italiei, după ce a transformat un penalty în meciul cu Genoa, duminică, scor 3-1. Francesco Totti a înscris al 225-lea gol al său în minutul 16 al partidei contand pentru etapa a XXVII-a din Serie A. El a fost ovaţionat de fanii prezenţi în tribune, care aşteptau de cateva luni ca Totti să îl egaleze pe suedezul Gunnar Nordahl. Totti a înscris toate golurile pentru AS Roma, grupare la care evoluează la echipa mare din sezonul 1992/1993. Italianul se alătură pe locul doi legendarului suedez de la AC Milan, Gunnar Nordahl, dar se află la 49 de goluri de primul clasat, Silvio Piola (274 de goluri). Piola, campion mondial în 1938, a înscris 274 de goluri pentru echipele Pro Vercelli, Lazio Roma, Juventus Torino şi Novara, în perioada 1929-1954.

Scaune speciale pentru obezi
Fanii obezi care vor dori să asiste din tribune la meciurile din cadrul Cupei Mondiale de fotbal din 2014 vor avea locuri special amenajate pe stadioanele din Brazilia, însă ei vor trebui să plătească de două ori valoarea unui tichet normal de intrare, deoarece acestea trebuie să susţină greutăţi de pană la 254 de kilograme. Stadionul Castelão din Fortaleza (64.000 de locuri) are prevăzute 120 de scaune pentru persoanele obeze. La Cupa Confederaţiilor din luna iunie, un bilet pentru persoanele obeze costă 57 de dolari, faţă de preţul obişnuit de 28,5 dolari. Scaunele duble sunt deja o obişnuinţă în transportul public din Brazilia. Potrivit Christian Science Monitor, la nivel mondial sunt 1,5 miliarde de persoane obeze, în timp ce procentajul în Brazilia este de 15 la sută dintr-o populaţie de aproximativ 194 de milioane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.