Sport

Colonelul şi paralimpicul

Ziarul de Vrancea
1 mar 2013 510 vizualizări
La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Romane de Ciclism, Ion Badea, actualul conducător al forului, îl va avea contracandidat pe Eduard Novak, campionul paralimpic de la Londra acesta vrea să calce pe urmele sportive ale celebrului Oscar Pistorius

Schimbarea nu pare uşor realizabilă, în condiţiile în care Badea, supranumit "Colonelul" (este ofiţer în rezervă MAI) se află în fruntea federaţiei din 1997, cu o întrerupere de patru ani (între 2005-2009, cand a fost vicepreşedinte). ."Ajunge dacă spun că trebuie schimbat totul la federaţia romană de ciclism?", a afirmat Novak.
În plus, după ce a cucerit trei medalii în ultimele două ediţii ale Jocurilor Paralimpice şi trei titluri mondiale, Eduard Novak încearcă să-i calce pe urme sud-africanului Oscar Pistorius. Dar nu pe cele penale, ci pe cele sportive. Astfel, Novak vrea să devină al doilea sportiv cu dizabilităţi care concurează la Jocurile Olimpice. "Acum este momentul să candidez, deoarece pot să sacrific acest an, este primul an al unui nou ciclu de calificări pentru Olimpiadă. Am discutat cu antrenorul meu şi anul acesta volumul de antrenamente o să fie cu 20-30 la sută mai mic decat anul trecut, e un an bun de revenire, aşa că e timpul acum să organizez echipa şi, dacă găsesc oamenii, o să putem lucra cu mai puţin stres", a declarat Novak într-o conferinţă de presă organizată la Miercurea Ciuc în care şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţia FRC. Obiectivul său principal este reducerea diferenţei dintre ciclismul romanesc şi cel european. "Şansa noastră este să începem totul de jos şi să avem o cale europeană aici, în Romania. Eu cred că în caţiva ani ciclismul poate să devină un sport important şi, de ce nu, Romania să fie considerată o ţară importantă în ciclismul european", a precizat triplul campion mondial.
În cazul în care va fi ales preşedinte, Eduard Novak vrea să construiască o federaţie care să susţină trei-patru echipe naţionale, cu staf tehnic, cu maşini, sportivii urmand să beneficieze de un program stabil, de un antrenor prefesionist şi un calendar competiţional. "Vrem să-i atragem pe copii spre acest sport şi, în paralel, să-i instruim pe antrenori. De asemenea, intenţionăm să înfiinţăm noi centre cicliste, să atragem sponsori, să avem contracte cu cluburile, să reluăm relaţiile cu Ucraina, Polonia, Slovacia, Ungaria, să facem schimb de experienţă, protocoale, sunt foarte multe de făcut", a mai spus Ede.


Un italian, vicepreşedinte?


Italianul Michelle Manganiello candidează, alături de Radu Zenianschi, pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Romane de Ciclism, la alegerile ce vor avea loc în 15 martie, la care Eduard Novak va fi contracandidatul lui Ion Badea în ceea ce priveşte postul de preşedinte. În organigrama Federaţiei Romane de Ciclism sunt prevăzute două posturi de vicepreşedinte, iar statutul forului permite ca un cetăţean străin să candideze. Astfel, Michelle Manganiello, care a pătruns în Romania de caţiva ani cu o marcă de biciclete, încearcă acum să intre şi în conducerea federaţiei. Pe lista pentru postul de vicepreşedinte se află şi Radu Zenianschi, fost arbitru internaţional. Nu este exclus însă să mai apară şi alţi candidaţi. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.