Sport

Şahiştii de la CSM 2007, evoluţii onorabile la naţionalele de seniori

Dan Chiriac
25 feb 2013 617 vizualizări
Chiar dacă sunt la varsta junioratului, sportivii focşăneni au avut evoluţii apreciate la competiţia de la Olăneşti

Şahiştii de la CSM Focşani 2007 au participat în perioada 16-24 februarie, la Olăneşti, la finala Campionatului Naţional individual pentru seniori. Porniţi în concurs cu ratingurile cele mai mici dintre aproape toţi concurenţii, tinerii şahişti focşăneni au reuşit să obţină rezultate notabile. La masculin, Cătălin Lucian Pătraşcu – de 14 ani şi Cosmin Vasiliu – tot 14 ani, au acumulat câte 5,5 puncte din 11 runde. Fiecare dintre ei a câştigat câte trei partide, a remizat de câte 5 ori şi a pierdut câte 3 partide, adversarii lor fiind mult mai în vârstă şi cu ratinguri superioare. Cătălin Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu au făcut parte dintr-un grup de 22 şahişti care au acumulat câte 5,5 puncte, devansaţi de un grup de 6 şahişti cu câte 6 puncte, de 16 şahişti cu câte 6,5 puncte, de 11 şahişti cu câte 7 puncte, de 6 şahişti cu câte 7,5 puncte, de 3 şahişti cu câte 8 puncte şi 2 şahişti cu câte 8,5 puncte.  Se observă că într-o companie foarte puternică, jucătorii din Focşani au terminat cu doar 3 puncte sub lider, după 11 runde de concurs. Şi cele 3 fete de la CSM Focşani 2007 au avut evoluţii asemănătoare ca performanţă: Andreea Simona Toma – 4 puncte din 9 runde (4 victorii şi 5 înfrângeri), Bianca Gabriela Banciu – 3,5 puncte (3 victorii, o remiză şi 5 înfrângeri), Elena Adelaida Toma – 2,5 puncte (o victorie, 3 remize, 5 înfrângeri. “Rezultatele reuşite de juniorii de la CSM 2007 la Campionatul naţional de seniori reiterează valoarea unei şcoli de şah care la Focşani descoperă talente pe care le ajută să se exprime la un foarte bun nivel pe plan naţional”, spun reprezentanţii clubului municipalităţii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.