Sport

Derby Inter - Milan caştigat de Juventus

Ziarul de Vrancea
25 feb 2013 734 vizualizări
Balotelli a fost ţinta suporterilor rasişti ai Interului, în meciul încheiat cu scorul de 1-1 Formaţia Internazionale Milano, la care evoluează Cristian Chivu, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu AC Milan, în derbiul etapei a XXVI-a a campionatului Italiei

Inter a fost gazda acestei partide, dar acest lucru contează mai puţin, întrucat stadionul "San Siro-Giuseppe Meazza" este folosit, în calitate de gazdă de ambele echipe. (Să zicem) oaspeţii au atacat mai mult în prima parte a întalnirii, cu Balotelli în prim plan, care a reuşit de minune să facă abstracţie de drăgălăşeniile cu iz rasist ale suporterilor fostei sale echipe. Dar golul prin care rosso-neri au deschis scorul nu a apaţinut lui Mario, ci egipteanului El-Shaarawy. "Faraonul" a primit o pasă de la Boateng (unul dintre "călăii" Barcelonei) şi l-a învins pe portarul Handanovic cu exteriorul piciorului drept. De-abia după golul din minutul 21, Inter a început să dea semne de deşteptare, dar Cassano, scăpat singur pe dreapta, nu a nimerit ţinta. Însă echipa lui Andrea Stramaccioni s-a putut declara mulţumită cu 0-1 la pauză, fiindcă Handanovic a salvat-o de două ori în faţa lui Balotelli. În repriza secundă, cu un Inter ceva mai agresiv, a fost randul celuilalt portar, Abbiati, să iasă la rampă. Pe fondul unui joc confuz, inspiraţia antrenorului Stramaccioni a adus egalarea. La două minute după ce a fost introdus în locul lui Cambiaso, Schelotto a fructificat cu capul o centrare a lui Nagatomo şi scorul a redevenit egal. În finalul partidei, Milan a avut mai multe ocazii de gol, dar poarta lui Handanovic a rămas neperforată, iar "il derby de la Madonnina" s-a încheiat cu o remiză favorabilă liderului Juventus, care tronează în fruntea clasamentului cu 58 de puncte, faţă de Napoli (51), Milan (45), Lazio şi Inter (44).
La sfărşitul partidei, antrenorul AC Milan, Massimiliano Allegri, a lăudat atitudinea demnă a lui Balotelli: "Balotelli este un tanăr de 22 de ani, care a jucat împotriva fostei sale echipe, într-un cadru ostil. A făcut bine că nu a răspuns provocărilor", a declarat Allegri. Suporterii echipei Internazionale Milano de la Peluza Nord au expus banane gonflabile şi au imitat strigăte de maimuţă, iar ceilalţi fani prezenţi pe arenă au început să fluiere şi să acopere acele strigăte. Există, totuşi, unele dubii cu privire la ţinta exactă a suporterilor lui Inter Milano, deoarece la AC Milan, pe langă Balotelli, au mai evoluat şi alţi jucători de culoare Sulley Muntari, Kevin Boateng şi Cristian Zapata. Totuşi, Balotelli a fost o ţintă specială, ţinand cont de trecutul său interist. Mario Balotelli a ajuns la AC Milan de la Manchester City în această iarnă. Internaţional italian a jucat pentru Internazionale Milano în perioada 2006-2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.