Sport

Andreea, argint - Corina, ioc!

Ziarul de Vrancea
24 feb 2013 518 vizualizări
Rezultate contradictorii ale romancelor la concursul de judo de la Düssedorf

Sportiva Andreea Chiţu a caştigat, sambătă, medalia de argint a categoriei 52 de kilograme, la Grand Prix Düsseldorf, turneu sub egida IJF, cu premii totale de 100.000 de dolari.  Andreea Chiţu a caştigat grupa B, după succese în faţa sportivelor Amani Khalfaoui (Tunisia) şi Nodoka Tanimoto (Japonia). În semifinale, Chiţu a trecut şi de Mareen Kraeh (Germania), dar în finala categoriei a fost depăşită de Majlinda Kelmendi (Kosovo). Un parcurs aproape similar a avut şi Loredana Ohai, la categoria 57 de kilograme, calificandu-se în semifinale, după victorii în grupa B, în faţa Jolianei Melançon (Canada) şi a Emmei Barkeling (Suedia). Ohai a pierdut însă lupta din semifinale, cu Automne Pavia (Franţa), dar şi pe cea din recalificări, pentru medalia de bronz, cu Kim Jan-Di (Coreea de Sud).  Surpriza zilei a venit la aceeaşi categorie, Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică, fiind eliminată în primul duel din grupa C, de Larissa Csatari (Elveţia).
Tot sambătă, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a caştigat prima luptă în grupa B, în faţa israeliencei Shira Rishony, dar a cedat apoi în disputa pentru caştigarea grupei, cu unguroaica Eva Csernoviczi, intrand în recalificări. Ungureanu a fost învinsă de belgianca Amélie Rosseneu şi a ratat drumul spre medalia de bronz. La aceeaşi categorie, Diana Kovacs a fost eliminată în prima luptă din grupa C, de nipona Emi Yamagishi.
La masculin, categoria 66 de kilograme, Laszlo Szöke a obţinut doar o victorie în grupa A, cu canadianul Sasha Mehmedovic, în timp ce Remus Lazea a ieşit din primul tur, învins de Altansukh Dovdon (Mongolia). La 73 de kilograme, Denis Mititelu a fost şi el învins în prima luptă din grupa A, de ibericul Ares Herrero, iar Costel Dănculea, în grupa C, a obţinut două victorii, cu rusul Batradz Kaitmazov şi cu canadianul Alexis Morin-Martel, fiind apoi eliminat de germanul Soshin Katsumi. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.