Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Alexandra Cadanţu a dat de Jankovic

Ziarul de Vrancea
22 feb 2013 571 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis Alexandra Cadanţu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 235.000 de dolari, după ce a dispus de croata Tereza Mrdeza în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-4.

Cadanţu a obţinut victorie după un meci care a durat trei ore, în faţa unei adversare venite din calificări, iar în sferturi o va întalni pe principala favorită, Jelena Jankovic (Serbia), victorioasă în optimi cu 6-3, 6-2 în faţa Marianei Duque-Marino (Columbia). La dublu, Cadanţu şi Elena Bogdan s-au oprit în semifinale, fiind învinse de principalele favorite, Eva Birnerova (Cehia)/Alexandra Panova (Rusia), cu 2-6, 1-6, după 50 de minute.

Balbă dă fiscul în judecată

Fostul fotbalist al echipei Politehnica Iaşi, Ionuţ Balbă, a dat în judecată Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului (AFPM) Paşcani, cerand magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi restituirea taxei pentru achiziţionarea a două autoturisme. Balbă cere ca AFPM Paşcani să-i restituie taxa auto achitată atunci cand şi-a cumpărat două autoturisme marca Audi Q7 şi Marcedes-Benz. Primele termene de judecată ale celor două procese au fost stabilite pentru data de 28 mai, respectiv pentru 4 iunie 2013. Ionuţ Balbă mai are un proces pe rol, cu clubul de fotbal Politehnica Iaşi, pe care l-a acţionat în instanţă în urmă cu doi ani, solicitand achitarea unor sume de bani restante. Balbă a cerut declararea insolvenţei grupării ieşene şi achitarea datoriilor pe care aceasta le are faţă de jucător, plus penalităţi şi daune. Suma solicitată de atacant în acel dosar este de 228.420 de lei şi ar reprezenta restanţele contractuale pe care le are clubul faţă de jucător.

A murit Radu Drăgănescu

Secretarul general adjunct al Federaţiei Romane Baschet, Radu Drăgănescu, a decedat, ieri dimineaţa, la varsta de 57 de ani, a anunţat forul naţional. Radu Drăgănescu a fost unul dintre cei mai respectaţi oficiali din baschetul romanesc. Născut în 9 noiembrie, 1955, a absolvit IEFS Bucureşti în 1980 şi şi-a dedicat viaţa baschetului, trecand prin toate etapele performanţei: jucător, antrenor, secretar federal şi secretar general adjunct al FRB. Drăgănescu a devenit şi comisar FIBA, în urma stagiului internaţional din 1996, iar din 2001 a fost nominalizat ca membru în Comisia Tehnică de Tineret a FIBA-Europe. În ultimii ani, s-a ocupat îndeaproape de activitatea tuturor arbitrilor de baschet din Romania, iar din 2011 a fost numit preşedinte executiv al Colegiului Central de Arbitri de Baschet.  FR Baschet a decis ca la toate meciurile de baschet din acest week-end să se ţină un moment de reculegere în memoria lui Radu Drăgănescu.

Jucători liberi de contract

Comisia pentru soluţionarea litigiilor din cadrul LPF a admis cererea jucătorilor Renan Da Silva şi Iulian Apostol privind pretenţiile lor financiare şi încetarea raporturilor de munca cu FC Rapid, astfel că ei au devenit liberi de contract începand de miercuri. Comisia a mai constatat încetarea raporturilor contractuale între Ştefan Mardare şi clubul Oţelul Galaţi, precum şi între Adrian Borza şi Petrolul Ploieşti. Renan Da Silva face parte din lotul formaţiei Petrolul, în timp ce Mardare a ajuns la Rapid. Adrian Borza s-a transferat la Universitatea Cluj.

Încredere în Hart

Antrenorul echipei Manchester City, Roberto Mancini, a declarat, ieri, că are în continuare încredere maximă în portarul Joe Hart, în ciuda unor greşeli comise de el în ultima perioadă, astfel că este posibil ca romanul Costel Pantilimon să rămană în continuare pe banca de rezerve. "Îmi place Joe. Acum doi ani, cand nu-l voia nimeni în locul lui Given, eu l-am băgat în poartă pentru că aveam încredere în el şi eram sigur că este un portar bun. Uneori este dificil pentru un portar, poate face o greşeală care poate să însemne un gol, dar avem încredere în el sută la sută", a afirmat tehnicianul italian. Pantilimon a fost titular în meciul pe care Manchester City, l-a caştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, cu formaţia de ligă secundă Leeds United, în optimile de finală ale Cupei Angliei, rezultat în urma căruia s-a calificat în sferturile competiţiei. Dar la partida de campionat cu Chelsea din acest week-end, Hart îşi va relua locul în primul "11".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.