Sport

Ciocan îşi apără centura europeană

Ziarul de Vrancea
21 feb 2013 1177 vizualizări
Peste 70 de oficiali WBO, WBC şi IBF vor fi prezenţi, astăzi, la Galaţi, pentru a juriza, arbitra şi monitoriza cele şapte meciuri ale galei de box WBO, eveniment ce va fi transmis în direct pe Sport.ro, Pro TV şi Eurosport.

Printre meciurile-vedetă ale serii se numără cel al ucraineanului Aleksandr Alekseev cu americanul Garrett Wilson, în timp ce lupta germanului Manuel Charr cu turcul Yakup Saglam va conta pentru titlul de campion la categoria grea, versiunea WBC. Punctul culminant al galei va fi confruntarea dintre gălăţeanul Cristian "Hammer" Ciocan şi Oleksi Mazîkin din Ucraina. După o carieră începută în Germania, este prima dată cand Ciocan boxează acasă, pentru a aduce încă un trofeu internaţional langă cele caştigate pană acum de sportivii gălăţeni. Mazîkin va încerca să-l deposedeze pe Cristian Ciocan de titlul de campion european WBO la categoria grea.

Adversari de ştaif pentru tricolorii tineri


Echipa naţională de tineret a Romaniei va disputa partide amicale cu selecţionatele similare ale Angliei şi Franţei, informează, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal.  Ambele partide ale reprezentativei conduse de Emil Săndoi se vor juca în deplasare.  Prima dintre acestea, cea cu Anglia, este programată la 21 martie, locul de disputare şi ora urmand să fi anunţate ulterior. întalnirea cu Franţa va avea loc în localitatea Blois în 25 martie, de la ora 20.30.

Ratare previzibilă

Campioana Romaniei la handbal masculin HCM Constanţa a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 25-28 (11-16), de formaţia germană THW Kiel, în ultima etapă a grupei B a competiţiei. Pentru HCM au marcat: Toma 6 goluri, Şimicu 5, Csepreghi, Buricea, Criciotoiu, Val, Sadoveac - cate 2, Angelovski, Humet, Sabou şi Cutura - cate 1. În urma acestei înfrangeri, HCM Constanţa rămane cu patru puncte. Campiona Romaniei a reuşit două victorii în grupa B, dar a pierdut opt întalniri.

Armstrong nu colaborează cu USADA

Fostul ciclist Lance Armstrong, căruia i-au fost retrase cele şapte titluri din Turul Franţei şi care a fost exclus pe viaţă din sport, nu va colabora cu Agenţia Antidoping Americană (USADA) pentru a-i fi redusă suspendarea, a declarat, avocatul sportivului, Tim Herman. "Din mai multe motive, Lance Armstrong nu va colabora cu USADA, care demonizează doar anumite persoane. USADA nu are jurisdicţie asupra a 95 la sută dintre ciclişti. Armstrong va răspunde tuturor întrebărilor în interiorul unui tribunal internaţional", a spus Herman. Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

Surdu a marcat în Cupa Ciprului

Atacantul Romeo Surdu a marcat un gol pentru echipa sa, Apollon Limassol, în partida caştigată, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), în faţa formaţiei Ayia Napa, în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Ciprului. Surdu, care a intrat pe teren în minutul 67, a marcat golul doi pentru Apollon Limassol, în minutul 90. Scorul a fost deschis de Papoulis, în minutul 19. Partida retur se va disputa la 6 martie.
Înainte la dublu
Perechea Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu a învins, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-0, cuplul francez Alizé Cornet/Pauline Parmentier, calificandu-se în semifinalele turneului de la Bogota, cu premii de 235.000 de dolari. Cele două romance le vor avea ca adversare în faza următoare pe Eva Birnerova (Cehia) şi Alexandra Panova (Rusia), principalele favorite ale competiţiei.

A fost arestat un mafiot

Unul dintre presupuşii membri ai reţelei mondiale de trucare a meciurilor de fotbal, slovenul Admir Sulic, a fost arestat, joi dimineaţă, pe aeroportul Malpensa din Milano, unde a sosit din Singapore. Sulici, pe numele căruia a fost emis, în decembrie 2011, un mandat de arestare de către parchetul din Cremona, care anchetează scandalul Calcioscommesse în Italia, este acuzat de "asociere în vederea comiterii de infracţiuni" şi "fraudă sportivă". El este suspectat că ar face parte din grupul de pariori "zingari" ("ţigani"), condus de singaporezul Eng Tan Seet, supranumit Dan Tan, el însuşi arestat în decembrie 2011. Sulici făcea obiectul unui mandat de arestare internaţional şi se refugiase în Singapore, ţara de bază a reţelei de trucare a meciurilor şi care nu are un acord de extrădare cu Italia pentru faptele pentru care este acuzat slovenul. Interpol a anunţat, ieri dimineaţă, transferul lui Sulic la Milano, unde suspectul a fost aşteptat de poliţia italiană. Slovenul a fost arestat de agenţi ai Serviciului Central Operaţional al Poliţiei italiene (SCO), care colaborează cu Interpol.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.