Sport

Voie de a părăsi ţara

Ziarul de Vrancea
20 feb 2013 568 vizualizări
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ieri, cererea DNA privind aplicarera interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru cei opt oameni de fotbal, Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, implicaţi în dosarul transferurile de jucători

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ÎCCJ. DNA a cerut interdicţie de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni din fotbalul romanesc motivand, printre altele, că aceştia au început să înstrăineze bunurile pe care le deţin sau să facă cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal. Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare. Toţi cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.

Altă belea pe capul lui Pistorius

Poliţia sud-africană a găsit seringi şi testosteron, un produs dopant, la domiciliul lui Oscar Pistorius, campionul paralimpic acuzat că şi-a ucis iubita de Ziua îndrăgostiţilor, a declarat, ieri, un anchetator, în faţa tribunalului din Pretoria, unde a compărut sportivul. Oscar Pistorius s-a prezentat, miercuri dimineaţă, din nou în faţa magistraţilor de la tribunalul din Pretoria, în a doua zi a "pre-procesului" în care se va decide dacă sportivul va fi sau nu eliberat pe cauţiune. Conform Parchetului, audierile ar putea dura pană vineri. Campionul paralimpic Oscar Pistorius, acuzat de crimă cu premeditare, a negat faptul că ar fi avut intenaţia să o ucidă pe prietena sa, Reeva Steenkamp, într-o declaraţie citită de avocatul său, marţi, în cadrul audierilor legate de cererea sportivului de a fi eliberat pe cauţiune.

Ambele manşe, la Zalău

Cluburile feminine HC Zalău şi Itxako Navarra au ajuns la un acord în privinţa disputării ambelor partide din sferturile de finală ale Cupei EHF pe terenul formaţiei antrenate de Gheorghe Tadici. Forul european de profil a anunţat oficial, miercuri, datele şi locul disputării partidelor dintre HC Zalău şi Itxako Navarra (Spania). Manşa tur, cu Itxako gazdă, va avea loc la 10 martie (ora 17.00), iar cea retur, tot la Zalău, în 11 martie, cu ardelencele considerate gazde (11.00). Caştigătoarea dublei manşe se va califica în semifinalele Cupei EHF, fază în care se va duela cu învingătoarea dintre Astrahanocika (Rusia) şi Metz Handball (Franţa). În sezonul trecut, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a jucat finala Cupei EHF.

Victorie la dublu

Perechea Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu s-a calificat, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Bogota (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. Cele două au învins, în primul tur, cu scorul de 6-0, 6-3, după 46 de minute, cuplul Nina Bratşckova/Oksana Kalaşnikova (Rusia/Georgia), cap de serie numărul 3. În sferturile de finală Elena şi Alexandra vor întalni cuplul francez Alizé Cornet / Pauline Parmentier, care a învins cu 6-1, 7-5 perechea columbiană Maria Paulina Perez /Paula Perez.

Vot pentru Cheile Grădiştei

Fostul antrenor de lot olimpic Ovidiu Garbacea a declarat că, după reuşita găzduirii probei de bialtlon de la FOTE, vizionată de oficiali ai Federaţiei Internaţionale de specialitate, la care au participat 27 de ţări, Cheile Grădiştei Fundata poate obţine votul pentru găzduirea de etape de Cupa Mondială. "Atat reprezentanţilor Federaţiei Internaţionale, cat şi oficialii celor 27 de ţări concurentente le-au plăcut foarte mult cum a fost organizată competiţia la Cheile Grădiştei Fundata şi se pare că ne vor ajuta în votul pentru obţinerea unor competiţii mari", a declarat Garbacea, care este patronul bazei Cheile Grădiştei Fundata

Grinţescu rămane şef la polo

Preşedintele Federaţiei Romane de Polo, Anatolie Grinţescu, a fost reales în funcţie, ieri, în cadrul Adunării Generale a forului, de la Bucureşti. Pentru postul de preşedinte au existat trei candidaţi, dar doi dintre aceştia (Cristian David şi Florin Niţă) s-au retras, Anatolie Grinţescu fiind ales în unanimitate.  Anatolie Grinţescu ocupă funcţia de preşedinte al FR Polo din 2009, anterior fiind secretarul general al forului, începand cu anul 1990.

Negocieri Perez - Ronaldo

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, se va întalni în luna mai cu internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo, pentru a-l convinge să accepte prelungirea contractului. Potrivit ziarului AS, deocamdată conducerea grupării madrilene nu i-a făcut portughezului o ofertă, însă jucătorul ar fi dispus să îşi prelungească înţelegerea. AS menţionează că, la 1 septembrie, jucătorul îl anunţase pe Florentino Perez că că intenţionează să părăsească gruparea spaniolă. "În acel moment era dezamăgit de felul în care fusese tratat de Florentino Perez, iar acum vrea să ca preşedintele să îi spună personal că este o piesă de bază pentru viitorul echipei Real Madrid. Anturajul lui Cristiano, mai concret Jorge Mendes, are un rol important în convingerea jucătorului. Impresarul poate fi elementul de legătură pentru ca preşedintele şi jucătorul să îşi soluţioneze diferendele. Pe langă sfaturile reprezentatului său, Cristiano apreciază că situaţia din interiorul clubului s-a schimbat mult în sens pozitiv", notează jurnalul spaniol. Actualul contract al lui Cristiano Ronaldo cu Real Madrid este valabil pană în 2015.

Obuze ucigaşe pe terenul de fotbal

Un fotbalist a murit şi alţi jucători au fost răniţi, ieri, după ce două obuze de mortieră au căzut pe stadionul din cadrul unui complex sportiv din centrul oraşului Damasc, a anunţat agenţia Sana. "Două obuze de mortieră au fost lansare de terorişti asupra complexului sportiv Techrine, din cartierul Baramke, ucigand un fotbalist al echipei al-Wathba şi rănind mai mulţi jucători în timpul antrenamentului", a menţionat Sana. Siria se confruntă de doi ani cu un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morţi, conform estimărilor Naţiunilor Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.