Sport

Speranţe mici, ambiţii mari

Ziarul de Vrancea
20 feb 2013 542 vizualizări
CFR Cluj şi Steaua încearcă astăzi, în retur, să întoarcă rezultatele nefavorabile din tur, ale meciurilor cu Inter şi Ajax

CFR Cluj - Inter Milano (ora 20:00, ProTV, DigiSport 1, DolceSport 1)
CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadú, Piccolo, Camora- Godémeche, Mureşan - Maah, Rui Pedro, Valente. - Kapetanos.
Inter: Handanovic - Nagatomo, Jonathan, Chivu, Pereira - Cambiasso, Kovacic, Pasa, Benassi- Palacio, Alvarez.
Arbitru: Pawel Gil (Polonia).
Deşi nu a făcut o partidă rea la Milano, CFR are şanse foarte mici de a recupera deficitul de 0-2 de pe stadionul "Giuseppe Meazza". Şi asta chiar dacă, antrenorul Andrea Stramaccioni de la Inter va menaja caţiva titulari pentru importantul "derby de la Madonnina" cu Milan. Iar după meciul catastrofal făcut în serie A împotriva Fiorentinei, scor 1-4, Stramaccioni îşi joacă chiar postul la Cluj. CFR Cluj trebuie să facă o partidă fantastică pentru a se califica în optimile Europa League, iar subţirimea lotului nu-i dă şanse. O singură veste bună, atacantul Pantelis Kapetanos, s-a refăcut foarte greu, dar s-a refăcut şi poate juca pe Gruia, în condiţiile în care celălalt atacant, Bjelanovic, este accidentat. Antrenorul CFR va renunţa, aproape sigur, la modului cu trei fundaşi centrali şi doi închizători, propunand o partitură mai ofensivă, dar trebuie să fie atent la defensivă, fiindcă un gol milanez ar închide jocul.
* Steaua - Ajax Amsterdam (ora 22:05, DigiSport1, DolceSport1)
Steaua: Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă, Tănase - Popa, Rusescu, Tănase - Tatu.
Ajax: Vermeer - van Rhijn, Alderwereild, Moisander, Blind - Schöne, Poulsen, Eriksen - Sigthorsson, de Jong, Boerrigter.
Arbitru: Paolo Tagliavento (Italia).
Deşi patronul Stelei este foarte încrezător că echipa din Ghencea poate repeta minunea de acum opt ani cu Valencia, lucrurile au o turnură mai sceptică. Nu este imposibil ca Ajax să facă un meci prost la Bucureşti şi Steaua unul magistral, însă absenţa celor doi închizători, care au un rol imens nu numai la Steaua, ci şi la naţională, Bourceanu şi Pintilii (ambii, suspendaţi) este o pierdere  foarte grea şi nu prea e de crezut ca încă necoptul Reghecampf să găsească o soluţie optimă pentru a suplini acest deficit. Declaraţiile bombastice ale lui "Reghe" şi ale ciracilor săi pot avea cu greu acoperire în fapte. Tehnicianul este dispus să rişte un joc ofensiv, bineînţeles, cu atenţie în defensivă şi speră că atitudinea eminamente ofensivă a lui Frank de Boer şi jucătorilor săi de la Ajax să confere jucătorilor săi spaţiile necesare pentru a înscrie cat mai repede. O problemă grea este refacerea fundaşului Lukasz Szukala, care are o fractură de piramidă nazală şi, probabil, va lipsi şi în meciul retur. În schimb, va reveni Tănase, după suspendarea suferită în meciul tur.
Celelalte partide de astăzi
Ora 19:00: Rubin Kazan - Atletico Madrid (în tur, 0-2, DigiSport2).
Ora 20:00: Metallist Harkov - Newcastle (0-0), Genk - VfB Stuttgart (1-1), Dnipro Dnipropetrovsk - FC Basel (0-2); Lazio - Borussia Mönchengladbach (3-3, DolceSport 2), Olympique Lyon - Tottenham Hotspur (1-2, DigiSport3).
Ora 22:05: Viktoria Plzen - Napoli (3-0); Hannover 96 - Anji Mahacikala (1-3), Chelsea - Sparta Praga (1-0, DigiSport 3, DolceSport 2); Fenerbahçe Istanbul - BATE Borîsau (0-0); Olympiakos Pireu - Levante (0-3); FC Liverpool - Zenit St. Petersburg (0-2); Girondins Bordeaux - Bayer Leverkusen (1-0).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.