Sport

Tunarii au fost nemţii

Ziarul de Vrancea
20 feb 2013 593 vizualizări
Bayern a învins Arsenal la Londra cu 3-1 în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Cloul zilei de marţi din Liga Campionilor s-a disputat în fieful "tunarilor" de pe "Emirates Stadium" şi londonezii care sperau un rezultat mare de la favoriţii lor au rămas cu buzele umflate. Arsenal a făcut o primă repriză jalnică, fără nici o ocazie de gol sau măcar un şut spre poartă, ceea ce a făcut ca echipa germană să conducă cu 2-0, pe fondul unor gafe defensive ale gazdelor. După pauză, tunarii s-au mai trezit şi au reuşit să înscrie primul gol din acest an portarului Manuel Neuer, prin germanul Lukas Podolski. Egalarea nu a mai venit, ci, din contră croatul Mario Mandukic a dat lovitura de graţie.
"Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, care a profitat de toate ocaziile pe care le-a avut în prima repriză. Noi am fost apoi puţin nervoşi. La 0-2, ne-am luptat frumos şi am fost aproape de a egala. Golul de 3-1 a fost o lovitură dură şi ultimele zece minute au fost dificile. Bayern este o echipă foarte eficientă, valorifică ocaziile la maxim şi merită felicitări. Va fi foarte dificil pentru noi, dar să încercăm să facem imposibilul posibil. Trebuie să mergem în Germania şi să încercăm să jucăm ca şi cum am fi acasă", a spus antrenorul echipei londoneze, Arsène Wenger. Dar şi Jupp Heynckes, tehnicianul de la Bayern, pregăteşte returul cu atenţie, pentru a preveni orice surpriză neplăcută:  "Faptul că am învins o echipă engleză la ea acasă, cu scorul de 3-1, reprezintă un succes. Am avut un început foarte bun de joc şi o prestaţie excelentă, în special în prima repriză, dar s-a văzut şi că Arsenal este o echipă bună şi că a trebuit să muncim mult. Anul trecut am ajuns în finală, iar acest lucru se poate realiza doar cu maturitate şi clasă. Rezultatul de 3-1 este meritat pe deplin", a spus Heynckes, care a mai adăugat că Mandukic a fost omul meciului, prin prestaţia sa de pe teren.
La Porto, echipa locală a administrat spaniolilor de la Malaga prima înfrangere în acest sezon de Liga Campionilor, dar scorul de 1-0 este oarecum frustant, vizavi de ocaziile ratate de lusitani şi prestaţia modestă a oaspeţilor. "Aceasta este echipa FC Porto pe care o doresc: o echipă care pune presiune, care vrea să controleze jocul, care vrea să înscrie. Îmi pare rău doar pentru că nu am marcat a doua oară. Adversarii noştri sunt la un nivel înalt, dar astăzi nu au putut să îşi facă jocul. Nu le-am permis să joace cum ar fi dorit. Mai avem de jucat returul şi vom încerca să înscriem în acel meci, pentru că ar putea fi crucial", a spus Vitor Pereira, tehnicianul de la FC Porto. La randul său, chilianul Manuel Pellegrini, antrenorul Malagăi, s-a arătat, evident, nemulţumit de jocul "malagueñilor": "Am jucat prost ofensiv. Nu suntem mulţumiţi de joc. Am vrut să atacăm, dar FC Porto nu ne-a permis. Sincer, am fost slabi în ceea ce priveşte crearea ocaziilor şi găsirea spaţiilor. Nu este doar vina atacanţilor, cand jocul nu funcţionează este toată echipa de vină. Ne-ar fi plăcut să înscriem un gol în deplasare, dar nu a fost să fie. Putem întoarce rezultatul", a spus Pellegrini.
Rezultate: FC Porto - CF Malaga 1-0. Moutinho ('56); Arsenal Londra - Bayern München 1-3. Podolski ('55) / Kroos ('7), Müller ('21), Mandzukic ('77).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.