Sport

Meciul care pune Canada pe jar

Ziarul de Vrancea
19 feb 2013 844 vizualizări
Lucian Bute şi Jean Pascal se vor bate în ring, cel mai probabil pe 25 mai * confruntarea este considerată a fi cel mai important eveniment pugilistic din istoria Canadei * Pascal este cel care l-a deposedat de titlul mondial WBC pe Adrian Diaconu

Promotorii Jean Bedard (Interbox) şi Yvon Michel (GYM) au ajuns la un acord pentru un meci între Lucian Bute şi canadianul Jean Pascal, acesta urmand să aibă loc, cel mai probabil, la 25 mai, informează espn.com. Sursa citată notează că acordul dintre cele două părţi este unul surprinzător, avand în vedere rivalitatea cunoscută. Yvon Michel a fost, în perioada 1997-2004, director al grupului Interbox, însă a plecat şi şi-a înfiinţat propria companie, Group Yvon Michel (GYM).  Potrivit ESPN, meciul dintre fostul campion WBC la categoria semigrea, Jean Pascal, şi fostul campion IBF la supermijlocie, Lucian Bute, ar putea fi considerat cu uşurinţă cel mai mare meci din istoria Canadei. "Bute şi Pascal vor lupta unul împotriva celuilalt, însă nu ştim exact cand. Analizăm diferite variante", a spus Michel, promotorul lui Jean Pascal. Cea mai probabilă variantă este ca meciul să aibă loc în 25 mai, însă mai există posibilitatea ca partida să aibă loc în toamnă, cand amandoi ar putea deţine centuri mondiale interimare. în oricare dintre variante, Bute ar urma să urce în categorie, de la supermijlocie la semigrea, potrivit lui Michel. Pană în prezent, cel mai mare meci din istoria Canadei este considerat cel din 1980, cand panamezul Roberto Duran l-a învins la puncte, după 15 runde, pe americanul Sugar Ray Leonard. "Deja am fost sunat de la Bell Centre, stadionul olimpic, dar şi de la un stadion de fotbal din oraşul Quebec. Va fi cel mai mare meci din istoria Canadei", a completat Michel.
ESPN mai notează că Pascal (27 de victorii, două înfrangeri şi o remiză, 16 KO), 30 de ani, care are probleme cronice la umăr, şi Bute (31 de victorii, o înfrangere, 24 KO), 32 de ani, care acum două meciuri a fost făcut knock-out de Carl Froch, au fost nevoiţi să accepte această luptă, înainte ca cele două cariere să intre pe o pantă descendentă. Evenimentul este potenţat şi de relaţiile un pic tensionate între cei doi boxeri, Pascal susţinand în cateva randuri că Lucian Bute îl evită. Meciul ar putea fi televizat de postul HBO, iar în cazul în care lupta ar avea loc la 25 mai, atunci televiziunea americană ar mai avea un eveniment important în aceeaşi zi, meciul dintre Mikkel Kessler şi Carl Froch, pentru titlul mondial, la Londra. Jean Pascal a revenit, la 14 decembrie, după 19 luni de inactivitate cauzată de o accidentare la umăr, cu o victorie împotriva lui Aleksy Kuziemski, însă durerile au izbucnit din nou. Conform unei înţelegeri anterioare, Pascal ar trebui să-l întalnească la 25 mai pe americanul Chad Dawson, însă contractul nu a fost semnat încă. Pentru a lupta împotriva lui Dawson, Pascal ar fi avut o bursă de 700.000 de dolari, însă potrivit lui Michel, împotriva lui Bute va încasa peste două milioane de dolari. Impresarul lui Chad Dawson, Gary Shaw susţine că meciul cu Jean Pascal va avea loc la data stabilită iniţial şi că se aşteaptă ca Yvon Michel să se ţină de cuvant.
Pascal l-a învins în două randuri pe un alt boxer roman, Adrian Diaconu, deposedandu-l în 2009 de centura mondială WBC la categoria grea-uşoară. El a fost, la randul său detronat în 2011 de Bernard Hopkins.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.