Sport

Doar spre final s-au desprins

Ziarul de Vrancea
17 feb 2013 766 vizualizări
Oltchim Ramnicu Valcea - Zvezda Zvenigorod 29-25 (16-16) în cel de-al treilea meci în grupa principală II a Ligii Campionilor la handbal feminin

Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, a obţinut, sambătă, pe teren propriu, prima victorie din grupa principală IIa Ligii Campionilor. După două eşecuri consecutive (22-23, acasă, cu Ferencvaros TC Budapesta şi 24-28 cu Krim, la Ljublijana), Oltchim a caştigat cu emoţii şi întalnirea cu echipa rusă Zvezda Zvenigorod, pregătită de arhicunoscutul Evgheni Trefilov, care nu a obţinut niciun punct în primele două runde, ca şi formaţia valceană. Elevele lui Jacob Vestergaard au început bine meciul, distanţandu-se la 3-1 şi 7-4, însă echipa rusă, care a surprins la capitolul intercepţii şi contraatac, a reuşit să ajungă Oltchimul din urmă, preluand conducerea în min. 26 (12-13). Chiar dacă valcencele au reuşit să înscrie două goluri consecutive după time-out-ul cerut de tehnicianul danez, prima repriză s-a încheiat la egalitate.
Primul gol al părţii secunde a venit după patru minute şi a aparţinut Zvezdei. Jucand totuşi mai bine decat în primele două etape, campioana Romaniei a reuşit să se desprindă şi, cu aportul deosebit al Iuliei Managarova şi al Katarinei Bulatovic a reuşit să-şi securizeze victoria în ultimul sfert de oră.
"Am întalnit o echipă puternică, dar cred că victoria noastră este meritată. Am greşit mai puţin de la meci la meci. În partida cu FTC au fost multe greşeli personale, azi cu mult mai puţine. Încă mai este, însă, mult de lucru dar cred că suntem pe drumul bun. Cu succesul de azi am revenit în afaceri, am făcut primul pas spre urcuşul pe munte. Pentru noi urmează două săptămani de pauză în Liga Campionilor, perioadă care ne va prinde bine pentru a închega relaţiile de joc. Avem trei meciuri în întrecerea internă pe care sper să le folosim la maximum pentru pregătirea partidei retur cu Zvezda care nu va fi deloc una uşoară, dar pe care trebuie să o caştigăm pentru a rămane în cursa pentru calificarea în semifinale. Sunt, de asemenea, cateva handbaliste cu mici probleme medicale şi este timp pentru refacerea completă", a spus antrenorul Vestergaard, care crede că şansele de calificare răman în continuare mari..
Au marcat pentru Oltchim: Katarina Bulatovic 10, Iulia Managarova 7, Oana Manea 3, Ramona Farcău 3, Sandy Barbosa 3, Aurelia Brădeanu 1, Ionela Stanca 1 şi Iulia Curea 1. Oltchim a obţinut primele două puncte din această grupă, dar speranţele de calificare depind în foarte mare măsură de jocurile rezultate. Următorul joc al valcencelor se dispută pe 2 martie, partida retur cu Zvezda, în Rusia. În cel de-al doilea meci al grupei: Ferencvaros TC Budapesta - Krim Ljubljana 30-26 (14-15). Clasamentul grupei a doua după două runde: 1. Ferencvaros - 6 p; 2. Krim - 4 p; 3. Oltchim - 2 p; 4. Zvezda - 0 p. În grupa I, echipa maghiară Györ ETO a obţinut a treia victorie clară: după 27-17 cu Buducnost (în Ungaria) şi 25-18 la Randers, Györ a caştigat şi în Norvegia, la Larvik cu 24-18.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.