Sport

S-a stins Fostul fundaş al echipei Sportul Studenţesc Bruno Ion Grigore

Ziarul de Vrancea
13 feb 2013 1626 vizualizări
Fostul fundaş al echipei Sportul Studenţesc Bruno Ion Grigore a încetat din viaţă, miercuri, la 62 de ani, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal.

"Miercuri, după o grea suferinţă, aflandu-se în apropiere de Bologna, fostul fotbalist Bruno Ion Grigore a trecut în nefiinţă", se menţionează pe site-ul citat. Născut la 23 ianuarie 1951, la Campina, Grigore a început fotbalul la Metalul Targovişte, fiind ulterior remarcat de tehnicianul Gheorghe Ola şi transferat la Sportul Studenţesc în 1973.  Fotbalistul a evoluat nouă sezoane la Sportul Studenţesc, perioadă în care a format un cuplu de fundaş central cu Paul Cazan. în această perioadă Bruno Grigore a caştigat Cupa Balcanică şi a fost selecţionat în echipa naţională a Romaniei de cinci ori. În prima divizie a evoluat în 217 partide şi a înscris un gol, ultima oară îmbrăcand tricoul formaţiei Politehnica Iaşi, în sezonul 1982-1983.


Pena se simte bine în Azerbaidjan


Atacantul Marius Pena, transferat în această iarnă la gruparea azeră FK Baku, a înscris, miercuri, în deplasare, primul gol al partidei caştigate cu scorul de 4-0 (1-0), împotriva formaţiei Turan Tovuz, într-un meci contand pentru etapa a XIX-a a campionatului din Azerbaidjan. Pena, care a fost folosit timp de 65 de minute, a deschis scorul în minutul 43. Cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat, FK Baku a urcat pe locul opt cu 23 de puncte, la un punct de Kazar Lankaran, care ocupă o poziţie ce asigură calificarea în play-off-ul pentru cupele europene.


Licenţă pentru Drogba


Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a acordat, ieri, o licenţă temporară pentru ca formaţia Galatasaray Istanbul să-l poată folosi pe atacantul ivorian Didier Drogba, al cărui transfer la gruparea turcă a fost contestat de fostul său club, Shanghai Shenhua. "Nu este nicio problemă, Drogba va putea juca vineri pentru Galatasaray", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Federaţiei Turce de Fotbal. Clubul din Istanbul a anunţat, pe site-ul oficial, că a fost informat de federaţie că "licenţa temporară pentru Didier Drogba este gata." Atacantul ivorian, în varstă de 34 de ani, a semnat la finalul lunii ianuarie un contract pe un an şi jumătate cu Galatasaray. Salariul ivorianului la Galatasaray este de 10 milioane de euro pentru 18 luni, plus un bonus de 15.000 de euro pentru fiecare meci jucat.  Totuşi, înţelegerea dintre Galata şi Drogba a fost contestată de fostul său club chinez, Shanghai Shenhua, care semnase, în iunie 2012, un contract pe doi ani şi jumătate. Transferul a fost făcut fără nicio plată compensatorie către Shanghai Shenhua, cele două părţi considerand că înţelegerea dintre Drogba şi clubul chinez s-a încheiat deoarece ivorianul nu îşi primse salariul timp de trei luni.


Aut Armstrong, aut nihil


Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) nu va reatribui medalia de bronz de la JO din 2000, ce i-a fost retrasă fostului ciclist Lance Armstrong pentru dopaj, a declarat, ieri, vicepreşedintele CIO, Thomas Bach. Lance Armstrong cucerise în 2000, la Sydney, medalia de bronz în proba de contratimp. La mijlocul lunii ianuarie, CIO i-a cerut lui Armstrong să returneze medalia. Şi organizatorii Turului Franţei au decis să nu reatribuie cele şapte titluri consecutive cucerite de american în perioada 1999-2005 şi retrase apoi de UCI. Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

Încă o medalie retrasă cu întarziere

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis, ieri, să retragă halterofilului rus Oleg Perepetcenov medalia de bronz caştigată la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, la categoria ^77 kg, după descoperirarea de produse dopante în eşantionul său antidoping din acea vreme. CIO a decis în luna mai să ceară reanalizarea a o sută de eşantioane prelevate la Atena, în 2004, dintr-un total de peste 3.000, pentru a depista substanţe ce nu puteau fi detectate la vremea respectivă. Şase dintre acestea au prezentat rezultate suspecte după analizarea eşantionului A, a anunţat CIO la 10 august, în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra. Oleg Perepetcenov, care deţine mai multe titluri la mondiale şi europene, este al cincilea şi ultim medaliat olimpic de la Atena descalificat opt ani mai tarziu, ceilalţi patru fiind atleţi aruncători tot din spaţiul ex-sovietic

Cin' să fie, cin' să fie?

Numele unui fotbalist din echipa Franţei este citat într-o anchetă privind solicitarea de servicii unei prostituate minore, au anunţat,ieri, surse judiciare, citand o informaţie a postului de radio RTL. Numele a apărut după verificarea telefonului mobil al unei minore, reţinută pentru furt din magazine, ceea ce a justificat deschiderea unei anchete preliminare pentru solicitarea de servicii de prostituţie. În acest stadiu al anchetei, jucătorul nu a fost pus sub acuzare, investigaţiile fiind abia la început.
 
"Mutu nu e vedetă"

Antrenorul echipei AC Ajaccio, Albert Emon, a declarat, ieri, că atacantul Adrian Mutu nu trebuie tratat ca un star la echipa corsicană, ci un jucător de mare valoare. "Nu trebuie să-l considerăm pe Mutu ca un star la AC Ajaccio. Trebuie să-l considerăm ca un jucător de mare valoare. El va avea contribuţia pe care a avut-o la toate echipele. El vine la antrenamente şi are aceeaşi implicare ca toată lume. Are calităţi şi defecte ca toată lumea, iar la Ajaccio nu există un jucător-vedetă", a declarat Emon. Mutu a marcat şapte goluri pentru Ajaccio în campionatul Franţei.


Tricou personalizat


Pilotul spaniol al echipei de Formula 1 Ferrari, Fernando Alonso, mare pasionat de fotbal, a primit, ieri, un tricou personalizat al echipei Atalanta Bergamo, informează Corriere dello Sport. Alonso a primit tricoul cu numărul 3, număr pe care îl va avea pe monopost în acest sezon de Formula 1, şi pe care era scris Fernando. Tricoul i-a fost înmanat pilotului spaniol de Stefano Percassi, fiul preşedintelui clubului Atalnata Bergamo, Antonio Percassi.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.