Sport

Mergem la tăiere?

Ziarul de Vrancea
13 feb 2013 558 vizualizări
Astăzi, echipele romaneşti încep în deplasare anul internaţional în şaisprezecimile Europa League: Steaua la Amsterdam şi CFR Cluj la Milano

Grea misiune pentru echipele romaneşti în primele meciuri internaţionale oficiale ale anului, cu deplasări în fieful unor echipe doldora de trofee europene, Ajax şi Inter şi pe stadioane celebre care crează o atmosferă halucinantă pentru cei care le vizitează: "Amsterdam ArenA" şi "Giuseppe Meazza". Echipe care se află în plin sezon în campionate puternice, în faţa celor romaneşti care îşi rodează încă motoarele în partide amicale. Acesta este şi rezonul principal pentru care Steaua şi CFR Cluj nu sunt favorite în meciurile din această seară. Restul, diferă de la caz la caz.

* Ajax Amsterdam - Steaua (ora 20:00, Digi Sport 1)

Ajax: Vermeer - van Rhijn, Alderwereid, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen, Eriksen - Cuenca, Sigthorsson, Fischer.
Steaua: Tătăruşanu - Rîpă, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Chipciu, Rusescu, Popa - Nikolic.
Arbitru: Stanislav Todorov (Bulgaria)
După un maxi-tur de campionat în care a ras aproape totul, Steaua lui Reghecampf arată că în intersezon cam scarţaie. Rezultatele din meciurile amicale nu au fost dintre cele mai convingătoare şi, chiar dacă steliştii asigură că într-o partidă precum cea de la Amsterdam "va fi altfel", semnele de întrebare se adună. Steaua nu a transferat cine ştie ce jucători: l-a transferat pe gălăţeanul Rîpă pe flancul drept al apărării, l-a readus pe Tatu în atac şi l-a achiziţionat pe sclipitorul constănţean Iancu, care nu va putea juca, fiind accidentat. Problemele sunt destule pe capul lui "Reghe" şi asta nu din pricina scandalului provocat de doamna, ci din motive de lot. Tanărul antrenor poate încropi un "unsprezece" viabil, chiar şi în condiţiile absenţei lui Tănase (suspendat) şi Szukala (accidentat), însă banca este extrem de subţire. În plus, Rîpă, despre care se spera că este rezolvarea punctului nevralgic "fundaş dreapta" nu a convins deloc în meciurile în care a jucat. Regecampf nu are altă soluţie deoarece, fără Tănase, nu-l poate retrage pe Chipciu în apărare.
Exceptand ultimul rezultat (1-1, acasă cu Roda Kerkrade), Ajax, echipa pregătită de gloriosul Frank de Boer, a arătat în primele meciuri oficiale ale anului, că trece printr-o perioadă fastă. Totuşi, "lăncierii" ocupă acum locul secund în campionat, la egalitate cu Feyernoord şi la trei puncte de liderul, Eindhoven. Antrenorul olandez tratează cu seriozitate această partidă, dar se arată convins că "lăncierii" lui vor caştiga.

* Inter Milano - CFR Cluj (ora 22:05, DigiSport 1, Dolce Sport 1 şi Pro TV)

Inter: Handanovic - Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus, Pereira - Cambiasso, Kuzmanovic, Guarin- Palacio, Milito, Cassano.
CFR: Stăncioiu - Ivo Pinto, Cadú, Maftei, Sepsi  - Mureşan, Godémeche - Maah, Rui, Pedro, Camora - Kapetanos.
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia).
Multă lume spune că formaţia clujeană are o sarcină mai uşoară  pe străvechiul "San Siro" decat Steaua la Amsterdam. Se tot bate monedă pe "hac-urile" echipei milaneze în campionat, de apărarea nesigură, de inexperienţa antrenorului Andrea Stramaccione, însă numai privind formula de bază a Interului (în special, tridentul ofensiv) te apucă fiorii. Se tot spune de istorica victorie a clujenilor pe "Old Trafford" şi de cea la scor de forfait de la Braga, dar trei dintre artizanii acestor succese nu mai sunt la CFR, fiind vanduţi: Sougou la Marseille, Bastos în Golf, Luis Alberto în Brazilia. (Au mai plecat Aguiregarray şi Nicoară).  Iar noii veniţi (nu toţi pe lista UEFA) nu promit mare lucru, poate cu excepţia francezului, Robert Maah, adus de la echipa italiană Citadella, care se luptă pentru titularizare cu Hora. Categoric, antrenorul Paulo Sergio va exersa, din nou, o partitură defensivă la Milano, care i-a adus CFR atatea succese.
Inter, care stă pe locul IV în Serie A, la 11 puncte de liderul UEFA, a învins în ultimul meci de campionat cu 3-1 pe Chievo. În lot nu a fost reţinut romanul Cristi Chivu (nerefăcut pentru un meci de asemenea importanţă), dar vor fi prezenţi în apărare Ranocchia (unul dintre cei mai buni apărători europeni, la ora actuală), veteranul Zanetti şi uruguayanul Alvaro Pereira, fost la CFR Cluj.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.