Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sorţi răi pentru HC Zalău

Ziarul de Vrancea
12 feb 2013 534 vizualizări
Echipa de handbal feminin HC Zalău va întalni formaţia spaniolă Grup ASFI Itxako Navarra în sferturile de finală ale Cupei EHF, s-a stabilit, ieri, la Viena, în urma tragerii la sorţi.

Manşa tur se va juca în Spania, la 9 sau 10 martie, iar cea retur, la Zalău, o săptămană mai tarziu. Echipa ardeleană antrenată de Gheorghe Tadici s-a calificat în sferturi după ce a eliminat formaţia portugheză Juve Lis, scor general 54-22, în dublă manşă disputată la Zalău. Dacă se va califica în semifinale, echipa sălăjană va întalni învingătoarea dublei dintre Astrahanocika (Rusia) şi Metz Handball (Franţa). Itxako Navarra a fost în ultimii ani o echipă redutabilă, caştigand în urmă cu doi ani Liga Campionilor, însă a fost grevată de plecarea multor jucătoare de valoare. În celelalte două sferturi se vor întalni Team Tvist Holstebrø (Danemarca) cu Tertnes Bergen (Norvegia), respectiv FC Midtjylland (Danemarca) cu Kuban Krasnodar (Rusia).

Arbitri de prin vecini

Bulgarul Stanislav Todorov va arbitra partida Ajax Amsterdam - Steaua Bucureşti, iar grecul Michael Koukoulakis va conduce la centru întalnirea Internazionale Milano - CFR Cluj, ambele din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, informează site-ul oficial al UEFA.  Meciul Ajax Amsterdam - Steaua Bucureşti se va disputa joi, de la ora 20.00, iar partida Internazionale Milano - CFR Cluj va avea loc, de la ora 22.05, pe Stadionul Giuseppe Meazza. Meciul dintre Dinamo Kiev şi Girondins Bordeaux va fi condus de o brigadă romanească condusă de Alexandru Tudor.

Neşu i-a văzut pe stelişti la antrenament

Fostul jucător al Stelei Mihăiţă Neşu a asistat, luni seară, la prima şedinţă de pregătire din Olanda a echipei bucureştene, antrenamentul avand loc pe Stadionul Galgenwaard al formaţiei FC Utrecht, la care fostul fundaş roman a fost legitimat. Şedinţa de pregatire, care a durat aproximativ două ore, a fost vizionată din tribuna oficială, de Mihăiţă Neşu, care la final s-a salutat cu jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf şi s-a fotografiat alături de aceştia. Mihăiţă Neşu le-a facilitat steliştilor accesul pe stadionul Galgenwaard după ce oficialii clubului Ajax nu le-au putut pune la dispoziţie un teren de antrenament din cauza precipitaţiilor din Amsterdam. Neşu va urmări de pe Amsterdam Arena partida cu Ajax, acesta fiind invitat de către clubul batav.

A murit un vechi dinamovist

Fostul fotbalist Teodor Lucuţă, triplu campion naţional cu Dinamo Bucureşti, a decedat, lunii, la varsta de 57 de ani, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. Născut la 2 mai 1955 în Bucureşti, Lucuţă a fost un produs sută la sută al clubului Dinamo Bucureşti, caştigand în campionatul 1972-1973 titlul naţional de juniori cu tinerii alb-roşii, fiind chiar căpitanul echipei. În continuare, în întreaga sa carieră a evoluat ca fundaş stanga numai la Dinamo, între 1973 şi 1980 jucand 128 de partide în Divizia A şi marcand două goluri. A cucerit de trei ori titlul, în ediţiile 1972/73, 1974/75 si 1976/77. De trei ori a îmbrăcat tricoul echipei naţionale a Romaniei, debutand în 1975, la meciul Romania - Spania 2-2. A evoluat de asemenea în 12 partide în Cupele Europene.

Poloiştii, la treabă

Echipa naţională de polo a Romaniei va întalni reprezentativa Canadei în prima partidă de la Cupa Volvo, turneu internaţional găzduit de oraşul Kecskemet (Ungaria), în perioada 15-17 februarie. La turneul de la finalul săptămanii vor mai participa naţionalele de seniori şi juniori ale Ungariei. Antrenorul Vlad Hagiu a convocat următorii jucători, care se pregătesc la Bucureşti: Dragoş Stoenescu, Daniel Teohari, Dimitri Goanţă (toţi Dinamo Bucureşti), Cătălin Stan, Mihnea Gheorghe, Mihai Drăguşin (toţi Steaua Bucureşti), Mihnea Chioveanu, Nicolae Diaconu, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Alexandru Ghiban, Andrei Creţu, Alex Popoviciu (toţi CSM Oradea). Acestora li se vor alătura direct în Ungaria poloiştii Tiberiu Negrean şi Ramiro Georgescu (ambii Szolnok).

Amendă pentru Inter

Clubul Internazionale Milano a fost amendat cu 15.000 de euro, după ce suporterii săi l-au insultat, duminică, la meciul cu formaţia Chievo Verona, pe atacantul echipei AC Milan, Mario Balotelli, informează presa italiană. Fanii echipei Inter, la care evoluează şi Cristi Chivu, l-au înjurat şi au scandat expresii cu conţinut rasist la adresa lui Balotelli.  Mario Balotelli, în varstă de 22 de ani, a evoluat la Internazionale Milano în perioada 2007-2010, iar din această iarnă a fost cedat de Manchester City la AC Milan. Internaţionalul italian a declarat încă din vremea în care juca la Inter Milano că este suporter al echipei AC Milan. Internazionale Milano, adversara formaţiei CFR Cluj în 16-imile de finală ale Ligii Europa, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia Chievo Verona, în etapa a XXIV-a a campionatului italian.

Piatră la rinich

Atacantul echipei FC Barcelona, David Villa, a fost spitalizat pentru probleme renale, a anunţat clubul catalan. "În următoarele ore, jucătorul va fi supus unui tratament pentru evitarea apariţiei de calculi renali", a anunţat FC Barcelona, care a precizat că Villa este incert pentru meciul cu Granada, de sambăta viitoare. A doua zi, David Villa, a fost externat. Atacantul de 31 de ani a marcat un gol, duminică, în meciul cu Getafe, scor 6-1, din campionatul Spaniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.