Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE Se aşteaptă licenţierile

Ziarul de Vrancea
11 feb 2013 461 vizualizări
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, după Adunarea Generală a forului pe care îl conduce, că o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea reducerii numărului de echipe în Liga I se va lua abia după terminarea procesului de licenţiere.

"A fost şi preşedintele federaţiei aici, dar nu ştim ce e cu dosarele de licenţiere, cine va trece şi cine nu şi atunci nu putem vorbi de echipe care să rămană la anul şi să fie altele în primele şapte-opt echipe care să nu primească licenţierea. Ce să facem atunci, nu trebuie să aşteptăm? La comitetul federal am luat nişte decizii la nivelul ligii a doua şi a treia şi de atunci au dispărut 17 echipe în decurs de cateva luni. Ne gandim la ce e mai rău. Acum vom aştepta să vedem ce se întamplă cu deciziile de licenţiere", a spus Dragomir. Preşedintele LPF declara, la finalul anului trecut, că 10-12 echipe doresc schimbarea sistemului competiţional, iar el va propune în următoarea Adunare Generală a ligii ca primul eşalon să fie format în viitor din 14 formaţii. Schimbarea sistemului competiţional, în sensul reducerii numărului de echipe, este luată în discuţie din cauza numărului mare de cluburi care se confruntă cu probleme financiare.

E gata inelul de gheaţă

Patinoarul olimpic de la Poiana Braşov, unde se vor desfăşura probele de short track şi patinaj artistic pe timpul Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, a fost finalizat şi testat duminică. Patinoarul conţine tribune mobile şi vestiare care pot fi folosite simultan de 120 de sportivi. La construcţia acestui patinoar ridicat în mai puţin de două luni au lucrat şi 25 de detinuţi de la Penitenciarul Codlea.  Întrecerile de sărituri cu schiurile vor fi găzduite de Baza Olimpică de pe Valea Cărbunării, partidele turneului de hochei vor avea loc la Patinoarul Olimpic din Braşov, patinajul artistic şi patinajul viteză se vor ţine pe patinoarul din Poiana Braşov, aflat în construcţie, schiul fond şi snowboard-ul se vor desfăşura la Predeal, schiul alpin pe partia Subteleferic din Poiana Braşov, iar biatlonul la Cheile Grădiştei.

O nouă comisie la FRF

Federaţia Romană de Fotbal va înfiinţa, începand cu sezonul 2013-2014, Comisia de Arbitraj Sportiv, aceasta urmand să devină ultima instanţă sportivă naţională care va judeca litigiile din fotbal. Conform anunţului făcut de preşedintele FRF, Mircea Sandu, la Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal de ieri, noua comisie va fi formată din 25 de avocaţi. În altă ordine de idei, Adunarea Generală a LPF a modificat componenţa Comisiei de Recurs ca urmare a faptului că preşedintele acesteia, Daniel Florea, a fost ales deputat. Noua Comisie de Recurs este alcătuită din: Constantin Mincu - preşedinte, Elena Stoian - vicepreşedinte, Ion Carstoiu, Mircea Stoenescu şi Daniela Mandruţă - membri.

Rapid vrea să transfere, în insolvenţă

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, ieri, că gruparea giuleşteană ar mai putea transfera unul sau doi jucători pentru a completa lotul înaintea reluării campionatului Ligii I. "S-ar putea să mai vină un jucător sau doi, dar nu este sigur. În proporţie de 90 la sută lotul din Spania va fi cel pentru retur", a spus oficialul rapidist fără a oferi alte detalii. Taban speră ca formaţia condusă de Marian Rada să aibă rezultate pozitive în partea a doua a campionatului. "Rapid a avut un cantonament reuşit în Spania. Avand în vedere că traversăm o perioadă nu tocmai fericită pentru club băieţii şi-au făcut datoria. Sper să se lege o echipă care să aibă rezultate în retur", a menţionat Ion Taban. În ultima partidă, disputată duminică, Rapid a învins echipa Oţelul Galaţi, cu scorul de 4-0 (2-0). FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos

Vicepreşedintele intră în teren

Conducătorul de joc Adi Voinescu (40 de ani), în prezent vicepreşedinte la Steaua Baschet, a revenit pe teren după o pauză de opt luni, fiind inclus in lotul echipei pentru cea de-a doua parte a sezonului Ligii I, la meciul de la Braşov cu CSU Cuadriopol aflandu-se pe banca tehnică. Voinescu s-a aflat pe bancă la meciul pe care Steaua Baschet l-a caştigat în deplasare cu CSU Cuadripol Braşov, scor 118-34, însă nu a fost folosit de către antrenorul Mladen Jojic. "Experienţa lui Adi Voinescu ne va ajuta cu siguranţă. Nu este important cate minute va juca pe meci, este important că prin experienţa sa, atat la antrenamente cat şi la meciuri să-i ajute pe ceilalţi jucători. Avem o echipă tanără, care poate învăţa multe atat din jocul lui Adi cat şi din atitudinea sa. Atat timp cat este pe teren, pentru mine este la fel ca oricare alt jucător. Dacă respectă ceea ce i se spune şi se pregăteşte cum trebuie, atunci va putea face parte în continuare din echipă. Daca nu, îl invit să ia loc în fotoliul de vicepreşedinte şi desigur relaţia noastră va fi alta", a declarat pentru totalbaschet.ro tehnicianul Jojic.

Şi David nu mai vine

Atacantul francez al echipei AC Ajaccio, David Gigliotti (27 de ani), nu va evolua la Pandurii Targu Jiu, deoarece nu a ajuns la un acord cu oficialii gorjeni în privinţa contractului, anunţă cotidianul L'Equipe. Jucătorul s-a alăturat echipei Pandurii în cantonamentul din Antalya săptămana trecută.  David Gigliotti a evoluat în carieră pentru AS Monaco, AS Saint-Etienne, Troyes, Le Havre, Nîmes şi Arles-Avignon.

Greu după şapte luni

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, revenit pe teren după o pauză de şapte luni, a pierdut, duminică, finala turneului de la Viña del Mar (Chile), dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de dolari. Nadal, cap de serie numărul unu, a fost învins, cu scorul de 7-6, 6-7, 4-6, de argentinianul Horacio Zeballos, locul 73 ATP. Rafael Nadal, care a făcut pereche cu argentinianul Juan Monaco, a pierdut şi finala probei de dublu de la Vina del Mar. Cei doi au fost învinşi, cu scorul de 2-6, 4-6, de cuplul italian Paolo Lorenzi/Potito Starace. Nadal, în varstă de 26 de ani, nu a mai evoluat din 28 iunie 2012, din cauza unei accidentări la genunchiul stang, suferită în cadrul turneului de la Wimbledon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4084 zile, 5 ore, 27 minute, 55 secunde
Cand dracu' o sa scapam si de paranoicul bulbucat de Dragomir ?! De el,ciuma, si de leprosul de Sandu ? Astia-s mai catolici decat papa ?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.