Sport

Staţi acasă, puişori!

Ziarul de Vrancea
11 feb 2013 517 vizualizări
Procurorul DNA a depus la instanţa supremă o cerere prin care solicită judecătorilor să ia faţă de toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile

cererea DNA va fi reanalizată pe 19 februarie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început ieri judecarea recursurilor făcute de cei opt oameni din fotbalul romanesc, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor şi Ioan Becali, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu faţă de condamnările la închisoare primite în dosarul transferurilor de jucători. Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la şedinţa de judecată a solicitat, printr-o cerere depusă la instanţă, să fie luată măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în acest dosar. Jean Pădureanu a cerut un alt termen de judecată, pentru a-şi angaja avocat. Totodată, la dosar a fost depusă şi o cerere a avocatului lui Mihai Stoica prin care arată că este în imposibilitate de prezentare. Celor doi învinuiţi le-a fost asigurat un avocat din oficiu.
Procurorul DNA a explicat că cererea de interdicţie de a părăsi ţara în cazul celor opt. "Pedepsele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti, cuantumul acestora şi atitudinea vehementă a inculpaţilor faţă de instanţa de judecată care a dispus pe baza probelor cauzei condamnarea lor impun luarea măsurii preventive faţă de aceştia, în vederea asigurării participării acestora la procedura judecării recursului, asigurandu-se astfel împiedicarea sustragerii inculpaţilor de la judecată ori tergiversarea acesteia", se arată în documentul depus ieri la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la primul termen al recursului. Un alt motiv invocat de DNA este acela că unii dintre oamenii de fotbal, respectiv George Copos, Jean Pădureanu şi Cristian Borcea, au început să înstrăineze o parte din bunurile lor şi acţiunile deţinut la diferite societăţi comerciale sau să formuleze cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal, aspect de natură a îngreuna recuperarea prejudiciului produs în cauză şi a le conferi resurse financiare sporite.
DNA a reclamat instanţei supreme o întalnire conspirativă, care a avut loc acasă la George Copos, unde s-a întalnit Gigi Becali, Victor Becali, Copos şi Cristian Borcea, anchetatorii precizand că patronul FC Steaua aşteaptă o sentinţă definitivă într-un dosar penal.  "Cu cateva zile înainte de judecarea primului termen în recurs la ICCJ inculpaţii George Copos, Cristian Borcea şi Victor Becali s-au întalnit într-o locaţie privată, aparţinand inculpatului Copos, cu Gigi Becali, inculpat care aşteaptă pronunţarea unei decizii definitive într-o cauză la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători. aspect care ridică serioase semne de întrebare cu privire la implicarea persoanei menţionate în afacerile judiciare ale inculpaţilor, cu atat mai mult cu cat Gigi Becali  a relatat că l-a sfătuit pe afinul său, inculpatul Cristian Borcea, să părăsească ţara după condamnarea pronunţată de instanţa de apel, aspect confirmat în parte de inculpat", se arată în documentul DNA prin care procurorii cer luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pe numele celor opt oameni de fotbal.
Însă judecătorii instanţei supreme au amanat pentru 19 februarie judecarea cererii DNA de luare a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători. După reluarea şedinţei de judecată, instanţa a constatat că Jean Pădureanu este lipsit de apărare, motiv pentru care a hotărat amanarea dezbaterii cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de aplicare a interdicţiilor de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni de fotbal. Instanţa supremă a stabilit ca judecarea recursurilor să fie reluată în 5 martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.