Sport

Confruntare galeză la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
8 feb 2013 480 vizualizări
Lynn Howells şi Kingsley Jones se luptă astăzi de pe băncile tehnice la meciul de rugby Romania - Rusia, din cadrul CEN * partida va avea loc de la ora 15:00 şi va fi transmisă de TVR 1

Dincolo de confruntarea din teren şi de miza partidei de rugby Romania-Rusia, sambătă, în meciul din Cupa Europeană a Naţiunilor (CEN) va fi şi un duel al tehnicienilor galezi Lynn Howells şi Kingsley Jones, de pe cele două bănci tehnice. Veniţi dintr-o ţară în care rugbiul este sport naţional, cei doi contribuie la dezvoltarea sportului cu balonul oval, aflandu-se la carma a două naţiuni care se duelează în CEN.
Lynn Howells, antrenorul "stejarilor", este născut în 1950, în timp ce omologul său care antrenează Rusia, Kingsley Jones, este mai tanăr cu 19 ani. Ca jucător, Howells a evoluat pentru echipa Pontypridd RFC, în timp ce Jones a jucat de 10 ori în naţionala Ţării Galilor, o dată fiind căpitanul echipei. A evoluat ca flanker, iar la nivel de club a făcut parte din echipele Ebbw Vale, Pontypridd, ca şi Howells, Worcester Warriors şi Gloucester.  Howells este însă mai experimentat în privinţa antrenoratului decat omologul său de pe banca tehnica a "urşilor". El a activat la Pontypridd, cu care a cucerit tilul în Ţara Galilor, Cardiff RFC, Celtic Warriors, Leonessa, Edinburgh şi Doncaster Knights la nivel de echipe de club. De asemenea, a antrenat selecţionata Ţării Galilor U21, Ţara Galilor A pentru a trece apoi ca secund al selecţionatei "penelor de struţ", ocupandu-se cu înaintarea, unde a făcut parte din staful tehnic condus de Graham Henry la Cupa Mondială din 1999. În 2001, Lynn Howells a îndeplinit şi poziţia de antrenor principal al unui turneu efectuat de galezi în Japonia.
Kingsley Jones şi-a inceput cariera de antrenor la Doncaster Knights, o alta similitudine cu traseul lui Lynn Howells, unde a evoluat atat ca antrenor cat şi ca jucător. De aici a trecut la Sale Sharks, unde iniţial a fost antrenor cu înaitarea pentru a deveni apoi antrenor principal.  Cei doi aşadar au ca puncte comune evoluţia ca jucători la echipa Pontypridd, iar ca antrenori pe Doncaster Knights. De asemenea ambii au ca specializare în antrenorat, înaintarea. Sambătă, cei doi au ocazia de a se duela de pe băncile tehnice în partida dintre Romania şi Rusia, care va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf, în cea de-a doua etapă a Cupei Europene a Naţiunilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.