Sport

Paraschiveanu, încurajat de Doroftei la Piatra Arsă

Dan Chiriac
6 feb 2013 803 vizualizări
Boxerul format la CS Unirea Focşani a încheiat cantonamentul de la Piatra Arsă cu o întalnire cu preşedintele Federaţiei, Leonard Doroftei u media de varstă a lotului naţional al Romaniei este de doar 19 ani

Boxerul Cătălin Paraschiveanu a terminat cantonamentul desfăşurat timp de mai multe săptămani în munţii Bucegi, la Piatra Arsă. Pugilistul format la CS Unirea Focşani a fost convocat la începutul acestui an  la lotul naţional la categoria 75 de kilograme. Acesta a plecat la Piatra Arsă, în munţii Bucegi, acolo unde lotul naţional s-a pregătit sub comanda maestrului Marian Simion. La finalul săptămanii trecute, lotul naţional a primit vizita preşedintelui Federaţiei Romane de Box, Leonard Doroftei. Acesta s-a interesat de felul cum au decurs pregătirile şi i-a încurajat pe toţi tinerii care formează în acest moment lotul naţional. Doroftei le-a promis pugiliştilor că vor avea tot sprijinul Federaţiei pentru ca rezultatele să se îmbunătăţească în anii următori. În acest moment, media de varstă a lotului naţional este de doar 19 ani, cea mai mică din istorie pentru loturile de seniori. „Sunt foarte tineri, sunt cruzi. Am încredere în munca mea şi a lor şi sper ca peste doi ani să vină şi rezultatele aşteptate”, a spus Marian Simion. Doroftei le-a arătat cateva dintre trucurile boxului şi le-a spus sportivilor că se poate face performanţă. „Depinde doar de voi! Aveţi valoare, de asta sunteţi aici!”,i-a încurajat Doroftei pe tinerii sportivi. Stagiul de la Piatra Arsă a fost unul foarte dur, sportivii avand o primă săptămană cu antrenamente infernale. În continuare, Cătălin se va pregăti sub comanda lui Marian Simion şi va reprezenta Romania la europenele din Rusia şi apoi la mondiale. Acesta va participa la categoria 75 de kilograme, acolo unde a obţinut în ultimii ani cele mai multe succese. În acest moment, Cătălin este campion naţional, universitar şi caştigător al Cupei Romaniei şi a Cupei Moldovei, competiţiie la care au luat parte boxeri din Ucriana, Ruisa sau Moldova. Cătălin Paraschiveanu a fost format ca sportiv la CS Unirea Focşani sub îndrumarea maestrului Ion Zaharia. Ulterior, boxerul a fost pregătit de Victor Lupu, Nicolae Scutaru şi Mihai Ichim. Boxerul este pariul vrancenilor pentru Olimpiada din 2016. După Alin Moldoveanu, Vrancea se poate gandi în anii următori la o altă medalie olimpică. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.