Sport

Liga I începe mai devreme

Ziarul de Vrancea
6 feb 2013 459 vizualizări
Liga I se reia la 23 februarie, cu o săptămană mai devreme decat era stabilit iniţial, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

"Campionatul începe la 23 februarie şi nu pe 2 martie. Am luat această decizie pentru că nu avem altă dată, programul este foarte strans. Meciurile din etapa a XX-a se vor disputa în 23 februarie indiferent de condiţiile meteo", a afirmat Dragomir.  Etapa a XX-a a Ligii I ar fi trebuit să se dispute la 15 decembrie 2012, dar în urma solicitărilor făcute de 12 cluburi acesta a fost amanată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.  Iniţial, partea a doua a campionatului Ligii I era programată să înceapă la 2 martie.


Inna cantă la deschiderea FOTE


Inna va canta în deschiderea FOTE 2013, programată duminică, 17 februarie, de la ora 19:30, pe arena Liceului Sportiv din Braşov, unde organizatorii au anunţat că va fi prezent şi Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic. Programul artistic cuprinde un concert al Trupei Sensor şi joc de lasere şi lumini. Ceremonia intonării imnului de stat al Romaniei va fi asigurată de Corul Unison, iar salutul de bun venit la festival va fi efectuat în 3 limbi (romană, engleză şi franceză). În program va urma defilarea delegaţiilor, prima ţară fiind Grecia, după care, în ordine alfabetului engleză, ţările participante, ultima fiind Romania.


Fraţii Karabatic au fost suspendaţi


Nikola Karabatic şi alţi şase jucători implicaţi în cazul meciului trucat al echipei Montpellier în beneficiul pariurilor sportive au fost suspendaţi şase meciuri de către comisia de disciplină a ligii naţionale de handbal din Franţa. "Comisia de Disciplină, estimand că sunt elemente obiective şi precise, a decis că suspende fiecare jucător pentru şase meciuri", adică sancţiunea maximă prevăzută, a anunţat liga franceză. Jucătorii au cinci zile pentru a face apel la această decizie. Comisia de Disciplină a apreciat că "Mladen Bojinovic, Dragan Gajic, Samuel Honrubia, Nikola Karabatic, Luka Karabatic, Primoz Prost şi Issam Tej sunt vinovaţi de participare directă sau prin interemediari la pariuri privind rezultatul meciului Montpellier-Cesson, din 12 mai", a precizat sursa citată. Mai mulţi jucători şi foşti jucători ai echipei Montpellier sunt bănuiţi a fi implicaţi într-o presupusă trucare a meciului cu Cesson din 12 mai, pentru a obţine caştiguri din pariuri.


Copilul negru


Paolo Berlusconi, fratele fostului premier italian Silvio Berlusconi şi vicepreşedinte la AC Milan, a creat polemică în Italia cu o remarcă despre noul jucător al echipei, Mario Balotelli, pe care l-a calificat "copilul negru al familiei". "Suntem toţi aici pentru a-l vedea pe copilul negru al familiei", a spus Paolo Berlusconi, cu cateva minute înainte de debutul italianului de origine ghaneză în meciul cu Udinese. Balotelli, născut din părinţi ghanezi, dar adoptat de un cuplu de italieni, a venit la AC Milan de la Manchester City. La debutul său la AC Milan, el a marcat două goluri în meciul caştigat, scor 2-1.


Dedicaţie pentru Mandela


Selecţionerul echipei statului Mali, Patrice Carteron, a anunţat, ieri, că jucătorii săi au decis să-i ofere fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, în varstă de 94 de ani, un tricou al căpitanului Seydou Keita, semnat de toţi componenţii. "Ne-am fi dorit să ne întalnim cu Nelson Mandela în Africa de Sud, este un simbol pentru noi toţi. Din păcate nu a fost posibil, aşa că îi vom trimite un tricou al lui Seydou (Keita), liderul nostru, semnat de toţi jucătorii, cu un mesaj în care îi transmitem că ne rugăm pentru el şi îi mulţumim pentru tot. Cu titlu personal, am adăugat un mic mesaj în care îi mulţumesc că ne-a salvat sufletele", a declarat tehnicianul francez. Nelson Mandela a fost spitalizat la 8 decembrie pentru o infecţie pulmonară. El a fost externat în 26 decembrie, iar de atunci se recuperează la domiciliul său din Johannesburg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.