Sport

Rugbiştii vor în Anglia

Ziarul de Vrancea
6 feb 2013 442 vizualizări
Antrenorul Lynn Howells crede că Romania se va califica la Cupa Mondială, fără recalificări * După victoria din Portugalia, tricolorii vor avea sămbătă un meci greu, contra Rusiei

Antrenorul echipei naţionale de rugby a Romaniei, galezul Lynn Howells, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este convins că reprezentativa "stejarilor" se va califica pentru Cupa Mondială din 2015, ce va fi găzduită de Anglia. " Nu am niciun dubiu că ne vom califica la Cupa Mondială, dar va fi dificil. Sambătă vom întalni Rusia, care vine după ce a bătut Spania, aşa că ne aşteaptă o nouă provocare, dar pentru mine, rugbiul reprezintă o serie de provocări şi cred că ne vom descurca bine împotriva lor. Rusia va avea unul sau doi jucători care evoluează în Anglia, aşa că ne aşteptăm la o replică puternică. Ei vor veni în Romania să caştige, dar este un meci în care va trebui să învingem", a spus Howells. Lynn Howells a afirmat că pentru partida cu Rusia va efectua mai multe modificări faţă de echipa care a întalnit Portugalia. "Vor avea loc schimbări faţă de echipa din meciul cu Portugalia, pentru că fraţii Ursache au fost nevoiţi să revină în Franţa. Am fost destul de norocoşi să îl avem pe Paulică. În meciul cu Portugalia am pierdut puţin controlul asupra meciului, dar sper să nu se mai întample asta acum", a completat Howells.
Preşedintele Alin Petrache îşi doreşte ca echipa Romaniei să se califice de pe unul dintre primele două locuri la Cupa Mondială din 2015, pentru a nu mai fi nevoită să evolueze în recalificări. "Este foarte important să fim din nou acolo, să fim între cei mari, între puterile rugbistice ale lumii. Am început campania cu o victorie importantă în Portugalia, dar consider că nu vor caştiga multe echipe acolo şi cred că am luat o opţiune serioasă pentru anul viitor. Acum îmi doresc o calificare uşoară din punct de vedere al statisticii, pentru că data trecută am jucat foarte multe meciuri de recalificare şi sper ca jucătorii să înţeleagă eforturile care s-au făcut", a explicat Petrache. Alin Petrache a precizat că după ce echipa Romaniei se va califica la Cupa Mondială, va începe o reorganizare a rugbyului la nivel de copii şi juniori.
Echipa naţională de rugby a Romaniei va întalni, sambătă, de la ora 15.00, pe stadionul "Arcul de Triumf" reprezentativa similară a Rusiei, în cel de-al doilea meci al ediţiei 2013 a Cupei Europene a Naţiunilor. în primul meci, Romania a învins, în deplasare, echipa Portugaliei, scor 19-13.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.