Sport

Jucătorii de baschet vor să devină arbitri de fotbal

Dan Chiriac
5 feb 2013 1080 vizualizări
Păna la debutul şcolii de arbitraj, jucătorii vor disputa azi partide în cadrul campionatelor naţionale de baschet

Andrei Olaru şi Ionuţ Neguroiu, doi dintre jucătorii de bază ai echipei de baschet masculin de la Liceul cu Program Sportiv Focşani, vor să devină şi arbitri de fotbal. Cei doi şi-au exprimat intenţia de a participa la cursurile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea începand de săptămana viitoare. Astfel, Olaru şi Neguroiu vor încerca să treacă cu brio examenul de absolvire pentru a putea arbitra şi partide de fotbal. Ambii jucători sunt componenţi ai loturilor naţionale de juniori şi tineret a Romaniei, dar au ca pasiune şi jocul de fotbal. În timpul liber, cei doi nu ezită să joace împreună cu prietenii partide de fotbal. Dacă vor ajunge arbitri de fotbal, cei doi vor urma exemplul celor două atlete de la CSM 2007 Focşani care au îmbinat foarte bine sporturile. După cum se ştie, Ana Roberta Anghel şi Valentina Tănase, două dintre atletele de succes din Focşani, au îmbrăţişat cu succes cariera de arbitru de fotbal. Acum ar fi randul celor doi baschetbalişti să facă carieră în două sporturi diferite. Şcoala de arbitri va începe săptămana viitoare. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea va ţine cursuri intensive pentru tinerii care vor să urmeze a doua carieră, cea de arbitru de fotbal. La înscrieri sunt aşteptaţi în continuare tineri cu varsta cuprinsă între 15-21 ani, cu aptitudini sportive, dornici de afirmare în această activitate, care poate aduce, pe langă beneficii financiare importante, şi satisfacţia unei profesii frumoase. Cei interesaţi pot obţine relaţii la telefonul 0744.647193.


Baschetbaliştii au meciuri în Capitală


Pană la debutul cursurilor, cei doi jucători vor avea de disputat, azi, partide în cadrul campionatului naţional. Echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani vor juca meciuri în Bucureşti. După ce au amanat partidele din cauza condiţiilor meteo, jucătorii focşăneni vor avea de disputat jocurile restante.  Echipa U 16 va juca în deplasare cu Vipo Bucureşti. Echipa juniorilor mari va întalni, tot în Capitală, pe Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu”. Cele două echipe vrancene au ca obiectiv calificarea la turneele finale ale campionatului naţional. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.