Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Recursul ungurilor a fost respins

Ziarul de Vrancea
4 feb 2013 498 vizualizări
Comisia de Apel a FIFA a respins recursul făcut de Federaţia Ungară de Fotbal (MLSZ) şi a menţinut decizia Comisiei de Disciplină, care sancţionase Ungaria cu disputarea fără spectatori a meciului cu Romania, din preliminariile CM-2014, a anunţat site-ul oficial al MLSZ

Federaţia de la Budapesta a anunţat că va apela şi la ultima cale de recurs, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria - Romania, din preliminariile CM-2014, programată în martie, se va juca fără spectatori. De asemenea, federaţia de la Budapesta a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni

Hănescu a trecut un tur la Montpellier

Tenismanul Victor Hănescu s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului ATP de la Montpellier (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. În primul meci, Victor a trecut de spaniolul Guillermo Olaso, venit din calificări, scor 6-1, 7-6 , după o oră şi 11 minute de joc.  În turul doi, Hănescu va juca în compania învingătorului din meciul dintre Adrian Ungur şi francezul Julien Benneteau, al şaselea favorit.

Chivu stă o etapă

Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, a fost suspendat o etapă în Serie A, după ce a fost eliminat în partida pierdută, duminică, în deplasare, scor 1-3, cu formaţia AC Siena. Chivu a fost eliminat în minutul 54, după ce a comis un fault în careu în poziţie de ultim apărător.  Fundaşul roman va lipsi de la partida pe care Internazionale Milano o va susţine, duminică, pe teren propriu, cu formaţia Chievo Verona.

Dragomir îşi apără moşia

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că Liga I nu este implicată în scandalul meciurilor trucate care fac în această perioadă obiectul unei anchete a Europol. Dragomir susţine că are această informaţie de la ofiţerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie. "Eu zic că sunt jumătate din ţările lumii implicate, mai puţin Romania. Ne-a zis generalul Hurdubaie. L-am întrebat personal dacă e ceva la Liga noastră. Mi-a spus că la Liga I nici n-a fost şi nici nu este. Clar", a spus Dumitru Dragomir.  O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiinţată, a anunţat, luni, Oficiul european de poliţie Europol.

Urăşte retragerea, dar se retrage

Înotătoarea britanică Rebecca Adlington, dublă campioană olimpică la Beijing în probele de 400 şi 800 metri, şi-a anunţat, ieri, retragerea din activitate la 23 de ani. "Urăsc cuvantul retragere. Iubesc înotul, dar nu voi mai participa la competiţii. Nu mă mai pot pregăti ca înainte. Îmi trebuie mai mult timp de recuperare. E timpul să mă opresc. Jocurile Olimpice de la Beijing mi-au schimbat viaţa. A fost cel mai bun moment al carierei mele", a declarat Adlington într-o conferinţă de presă susţinută la Londra. Medaliată cu aur la Beijing în probele de 400 şi 800 metri, Rebecca Adlington a obţinut doar medaliile de bronz în aceleaşi probe la Jocurile Olimpice de la Londra. Adlington a fost campioană mondială la 800 metri în 2011, campioană europeană la 400 metri în 2010 şi deţine recordul mondial la 800 metri, cu timpul de 8:14,10, stabilit la JO 2008.

Deocamdată, Beckham se antrenează la Londra

Fotbalistul David Beckham, achiziţionat săptămana trecută de Paris Saint-Germain, se antrenează deocamdată la Londra, conform imaginilor publicate, luni, de Daily Mail. Beckham apare în imagini antrenandu-se pe un teren de rugby din Londra, alături de trei membri ai stafului PSG, Paul Clément, Gaël Pasquer şi Simon Colinet. Directorul sportiv al clubului parizian, Leonardo, a anunţat în urmă cu două zile că Beckham va efectua prima şedinţă de pregătire împreună cu colegii săi la 13 februarie.

SuperBowl în declin

Gala Super Bowl din acest an, în a cărei pauză Beyonce a susţinut un recital, a fost urmărită de 108,41 de milioane de telespectatori, în scădere faţă de audienţa înregistrată de ediţiile din 2011 şi 2012 ale evenimentului. Cea de-a 47-a ediţie a finalei Super Bowl, caştigată duminică seară de echipa Baltimore Ravens, în faţa San Francisco 49ers, cu scorul 34-31, a fost cel de-al treilea cel mai urmărit eveniment transmis la televiziune din istoria Statelor Unite ale Americii. Totuşi, gala Super Bowl 2013, transmisă de reţeaua de televiziune CBS, a atras doar 108,41 milioane de telespectatori americani, potrivit Institutului Nielsen. Audienţa a fost mai mică decat în 2012 şi 2011, cand gala Super Bowl a fost urmărită de 111,35 de milioane de telespectatori, respectiv de 111 milioane de telespectatori.Faţă de anul 2005, cand Gala Super Bowl a fost transmisă de reţeaua americană de televiziune Fox şi a atras 86,1 milioane de telespectatori, audienţa atrasă de acest eveniment a crescut în fiecare an, pană în 2012, potrivit variety.com.


Înapoi la dezalcoolizare

Fostul internaţional englez Paul Gascoigne (45 de ani) se va interna într-o clinică de dezalcoolizare din Statele Unite ale Americii, costurile de spitalizare urmand să fie suportate de prietenii săi, care s-au arătat îngrijoraţi de situaţia sa. Prietenii lui Gascoigne consideră că spitalizarea în Arizona reprezintă ultima şansă a fostului jucător de a scăpa de adicţia de alcool. Printre cei care vor plăti tratamentul în valoare de 30.000 de lire sterline (37.500 de euro) se numără Chris Evans şi Gary Lineker. "Gazza" a mai fost internat la clinica din Arizona de mai multe ori în ultimii ani, însă de fiecare dată s-a reapucat de băut. Prima internare a avut loc în anul 2001, cand Gascoigne, pe atunci la Glasgow Rangers, a fost trimis la clinica Meadows de managerul Walter Smith. Decizia reinternării lui Gascoigne vine după ce fostul jucător a fost ajutat, pe cand ieşea dintr-un magazin de telefoane, de mai mulţi trecători să se urce într-un taxi.

Cei mai buni cehi şi slovaci

Portarul echipei Chelsea Londra, Petr Cech, a fost desemnat, ieri, la Praga, cel mai bun fotbalist al anului 2012, în urma voturilor primite de la jucători, antrenori, oficiali şi jurnalişti. Cech, în varstă de 30 de ani, l-a devansat pe fundaşul formaţiei Werder Bremen, The Gebre Selassie, şi pe mijlocaşul echipei Hamburger SV, Petr Jiracek. Cel mai bun fotbalist din Slovacia a fost desemnat fundaşul Martin Skrtel de la FC Liverpool, înaintea jucătorilor Marek Hamsik (SSC Napoli) şi Marek Sapara (Trabzonspor).Martin Skrtel, care evoluează din 2008 la Liverpool, după ce jucase patru sezoane pentru Zenit Sankt Petersburg, a cucerit pentru a patra oară în carieră titlul de cel mai bun fotbalist slovac al anului.


Malesani, antrenor la Palermo

Tehnicianul Alberto Malesani a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei US Palermo, după demiterea lui Gian Piero Gasperini, a anunţat Corriere dello Sport. Sursa citată notează că Malesani va avea contract pană la finalul sezonului, iar obiectivul este salvarea de la retrogradare. Alberto Malesani, în varstă de 58 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile Chievo Verona, AC Fiorentina, FC Parma, Hellas Verona, Modena, Panathinaikos Atena, Udinese, Empoli, AC Siena, Bologna şi Genoa. Gasperini, în varstă de 55 de ani, fusese numit la Palermo în 12 septembrie 2012, după demiterea lui Giuseppe Sannino. După disputarea a 23 de etape din Serie A, Palermo ocupă penultimul loc în clasament, cu 17 puncte

Demisie în bloc

Conducerea grupării Sporting Lisabona a demisionat, a anunţat preşedintele Adunării Generale, Eduardo Barroso, în contextul în care clubul trece printr-o gravă criză. Alegerile pentru funcţia de preşedinte vor avea loc la 23 martie, urmand ca pană atunci Luis Godinho Lopes, actualul şef, să rămană în funcţie.  Luis Godinho Lopes a fost ales preşedinte al Sporting în martie 2011, după demisia lui José Eduardo Bettencourt, din cauza rezultatelor slabe. La sosire, Godinho Lopes a promis să investească 100 de milioane de euro pentru a acoperi deficitul clubului şi a aduce jucători de nivel mondial. însă rezultatele au fost dezamăgitoare, iar schimbările de antrenor nu au dus la ameliorarea lor. În ianuarie, Jesualdo Ferreira l-a înlocuit pe belgianul Franky Vercauteren, la doar două luni de la numirea în funcţie.  Sporting a fost eliminată din Liga Europa şi din Cupa Portugaliei şi ocupă doar locul IX în clasament.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.