Sport

Asta-i treabă serioasă!

Ziarul de Vrancea
4 feb 2013 570 vizualizări
După ruşinea suferită în faţa Poloniei, tricolorii şi-au adunat toate forţele disponibile şi vor înfrunta Australia, la Malaga, de la ora 21:45 * partida va fi transmisă doar de canalul Look TV.

Într-o atmosferă de deplin anonimat, dominată de scandalul dintre Cornel Dinu şi familia Reghecampf, astă-seară naţionala Romaniei susţine primul meci al sezonului la capătul căruia toţi romanii îndrăgostiţi de fotbal doresc calificarea la Cupa Mondială din Brazilia. După meciul cu Polonia, disputat sub titulatura de "selecţionate divizionare" şi încheiat cu o înfrangere ruşinoasă, scor 1-4, tricolorii întalnesc pe "Estadio Ciudad de Málaga", echipa Australiei şi, ca o confirmare a anonimatului mediatic amintit, partida va fi transmisă doar de un post cu audienţă redusă, Look TV, care poate fi accesat pe reţeaua digitală a UPC. Meciul cu Polonia a dovedit mai degrabă valoarea campionatului Ligii I, urcat în clasamente şi lăudat de Mitică Dragomir, pe unde apucă. În condiţiile în care ambele naţionale au folosit doar jucători din ţară, iar de la echipa Romaniei a lipsit osatura stelistă, rezultatul este edificator. Meciul de astăzi cu Australia este treabă serioasă, contează la palmares şi în echipa noastră vor reveni jucătorii care evoluează în campionatele străine, dar şi cei de la Steaua. Echipa Australiei are în palmares trei participări la Cupa Mondială, prima în 1974, cand a ieşit din grupă fără să înscrie vreun gol, următoarele la ultimele două ediţii. În 2006, pe pămant german, "cangurii" au trecut de grupe eliminand Croaţia şi au pierdut în optimi în faţa campioanei de atunci, Italia, în urma unui penalty primit de italieni şi contestat de toată lumea. În 2010, la Mondialul vuvuzelelor, Australia a suferit o înfrangere severă cu Germania (0-4), a remizat cu Ghana şi a învins Serbia cu 2-1, victorie care nu i-a fost suficientă pentru calificare. În prezent, Australia (care nu s-a întalnit niciodată cu Romania pană acum) este angrenată în faza a doua a preliminariile asiatice pentru Cupa Mondială.
Aşadar, nu va fi uşor pentru tricolorii lui Piţurcă, deşi formaţia pregătită acum de tehnicianul german Holger Osieck are multe nume noi, în special în compartimentele ofensive. De la tricolori va lipsi, din nou, Raul Rusescu. De data aceasta însă golgeterul Ligii I a fost convocat de Piţurcă însă s-a accidentat în amicalul Stelei cu Dinamo Moscova şi n-a mai ajuns în Spania. De asemenea, nu va fi prezent nici Ciprian Marica, şi el accidentat
Formaţiile probabile
Romania: Tătăruşanu - Tamaş, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Lazăr - Torje, Grozav, Tănase - Stancu.

Australia: Schwarzer - Wilshire, Williams, Neil, Davidson - Holman, Rukavytsya - McKay, Jedinak, Bresciano - Kennedy.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.