Sport

MOZAIC SPORTIV: Hănescu, învins la dublu

Ziarul de Vrancea
4 feb 2013 403 vizualizări
Perechea Victor Hănescu/Dick Norman (Romania/Belgia) a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Montpellier (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro

Hănescu şi Norman au fost învinşi, în runda inaugurală, cu scorul de 3-6, 7-6, 6-10, după o oră şi 23 de minute, de cuplul Eric Butorac/Paul Hanley (SUA/Australia), cap de serie numărul 2.

S-a întors cu coada între picioare


Atacantul Jeremy Bokila, care a refuzat să se prezinte la reunirea echipei Petrolul Ploieşti din 16 ianuarie, se va alătura, miercuri, lotului condus de Cosmin Contra, cand este programat să înceapă al doilea stagiu de pregătire din Antalya. "Atacantul Jeremy Bokila va reintra, începand de miercuri, în programul de pregătire al echipei noastre, odată cu startul cantonamentului de la Belek. Astfel, «telenovela Bokila» se încheie aici, jucătorul înţelegand faptul că, în ciuda intereselor impresarilor, cei care se fac principalii vinovaţi de situaţia anormală creată în această iarnă, trebuie să-şi respecte contractul ferm pe care îl are cu FC Petrolul Ploieşti", se menţionează pe site-ul oficial al grupării prahovene. Jucătorul congolez le-a cerut scuze suporterilor şi oficialilor clubului pentru că a absentat de la pregătirile echipei. Pentru aceasta, Bokila va fi sancţionat conform Regulamentului de Ordine Interioară al clubului.  Jeremy Bokila este jucător aflat sub contract cu gruparea Zulte Warengem şi joacă la Petrolul în acest sezon sub formă de împrumut.

Blătuitori pe scară largă


O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiinţată, a anunţat, ieri, Oficiul european de poliţie Europol. "Este clar că este vorba de cea mai mare anchetă din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate", a declarat directorul Europol Rob Wainwright, într-o conferinţă de presă la Haga. Wainwright a precizat că 425 de arbitri, conducători de cluburi şi jucători sunt bănuiţi că au participat la meciuri trucate.  Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat în campionatele din Turcia, Germania şi Elveţia, a precizat Europol, subliniind că sunt vizate şi alte meciuri din alte campionate. Europol a arătat în conferinţa de presă un meci între Argentina şi Bolivia, în care arbitrul ungur a acordat un penalty discutabil în favoarea Argentinei. UEFA a anunţat, într-un comunicat că aşteaptă "mai multe informaţii" privind ancheta Europol, înainte de a transmite cazul instanţelor disciplinare în vederea unor eventuale sancţiuni.


Comerţ cu deochi


Fostul preşedinte al clubului Real Sociedad, Inaki Badiola, şi-a acuzat predecesorii că au pus la punct în cadrul grupării un sistem de cumpărare de produse dopante, în perioada 2001-2007. "În cele şase sezoane dinainte să fiu ales eu ca preşedinte, conducătorii clubului foloseau o contabilitate B penru a cumpăra medicamente şi produse care erau în acea perioadă catalogate ca dopante", a declarat Badiola într-un interviu pentru cotidianul As. Inaki Badiola, preşedintele clubului Real Sociedad în perioada ianuarie - decembrie 2008, a precizat că medicii Eduardo Escobar şi Antxon Gorrotxategi cumpărau "la negru" produse interzise, cu complicitatea conducerii grupării. Badiola l-a acuzat în special pe José Luis Astiazaran, preşedintele Real Sociedad în perioada 2001-2005 şi de atunci preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, menţionand că acesta a trecut cu vederea o plangere depusă de Consiliul de Administraţie al clubului în 2008.


Preşedinte reales


Pavel Cebanu a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Republica Moldova pentru un al cincilea mandat. "Trebuie să continuăm ce am început şi să muncim în beneficiul fotbalului nostru", a declarat Cebanu, care conduce federaţia din 1997. Cebanu, în varstă de 57 de ani, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti din Republica Moldova.


Rugbişti basarabeni la Farul


Trei internaţionali moldoveni, Victor Leon, Igor Orghianu şi Alexandru Mahu, se pare că vor aborda noul sezon la echipa Farul Constanţa, care este antrenată de Mircea Paraschiv, un apropiat al balonului oval moldovenesc, informează www.super-liga.ro. Orghianu a caştigat în 2012 titlul de campion cu Timişoara, dar s-a arătat nemulţumit de timpul petrecut pe terenul de joc şi a decis să schimbe clubul. Leon, ca şi Orghianu, evoluează la linia întai, în timp ce Mahu, care are 2 metri, evoluează în linia a doua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.