Sport

Joacă de copii

Ziarul de Vrancea
3 feb 2013 442 vizualizări
Romania a învins Danemarca în Cupa Davis cu 5-0 * la dublu, perechea Horia Tecău / Florin Mergea s-a impus cu 7-6, 6-2, 6-4 Aşa cum era de aşteptat, echipa de tenis a Romaniei s-a calificat în turul doi al zonei euro-africane din Cupa Davis

Fără Victor Hănescu, echipa tricolorilor a obţinut încă din primele două zile calificarea. Vineri, Marius Copil l-a învins pe Frederik Nielsen, cu scorul de 6-3, 7-6, 6-4, iar Adrian Ungur a avut mare probleme cu amatorul Martin Pedersen, înainte de a-l depăşi în cinci seturi cu scorul de 6-2, 7-6, 4-6, 4-6, 6-2. Partida de dublu, în care au evoluat foştii campioni de juniori de la Wimbledon, Horia Tecău şi Florin Mergea, împotriva perechii daneze Frederik Nielsen / Thomas Kromann nu a pus în niciun moment deznodămantul întalnirii. Romanii s-au impus cu 7-6, 6-2, 6-4 şi au dus scorul la 3-0 pentru Romania, după primele două zile. "A fost un meci dificil astăzi, mai ales primul set, dar ne bucurăm că am adus victoria împreună şi punctul decisiv Romaniei. Danezii au intrat pe teren cu atitudinea celui care n-are nimic de pierdut, cu servicii bune, iar noi ne-am acomodat cu jocul lor prin setul doi, dar treptat am caştigat moral. A fost extraordinar astăzi, cu sala plină, atmosferă extraordinară. E important să avem o echipă completă, cea mai bună pe care o vom putea alinia. Sper să fim în formă bună în aprilie, mai este pană atunci mergem fiecare la turneele noastre", a declarat Horia Tecău, la finalul partidei de dublu. La randul său, Florin Mergea a precizat că el şi Tecău au făcut ce ştiau mai bine pentru a caştiga. "Emoţii sunt întotdeauna înaintea meciurilor, dar le-am tratat serios pe fiecare în parte. Nu am ştiut exact ce va face Kromann, cum joacă, astfel că în meciul de astăzi am făcut ce ştiam mai bine eu şi Horia. A fost acel tie-break, am avut şi o durere la umăr, care mă supără de obicei la început de an. Important este că am caştigat şi e foarte frumos să joci acasă, cu o sală plină", a spus Mergea.
Căpitanul nejucător al echipei Romaniei, Ciprian Porumb a declarat că Mergea şi Tecău au jucat fantastic: "Ştiam că va fi greu cu echipa Danemarcei, deşi nu are nume mari în echipă acum. Dar sunt jucători care pot face orice pe teren, iar asta s-a văzut în meciul de ieri cu Ungur, de cinci seturi. Astăzi, băieţii noştri au jucat fantastic la dublu, au avut unele momente de joc de nivel mondial. Această echipă creşte cu fiecare meci jucat. Urmează partidele cu Olanda, în faţa căreia avem de luat o revanşă, după înfrangerea usturătoare de acum un an. Cred că vom avea cea mai bună echipă, pe o suprafaţă care ne convine, dar şi în faţa unor fani, care să poată crea cel puţin atmosfera de aici, de la Cluj".
Ultimele două meciuri de simplu nu au mai contat, dar ele au fost caştigate de jucătorii noştri: Adrian Ungur - Thomar Kromann 6-3, 6-4; Marius Copil - Christoffel Königfsfeld 6-4, 6-3. Romania va întalni în turul următor Olanda, meciurile fiind programate între 5-7 aprilie, la Bucureşti sau Craiova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.