Sport

Superliga Vrancei va începe pe 24 martie

Dan Chiriac
31 ian 2013 1259 vizualizări
Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea a stabilit ieri datele întregului sezon de primăvară u FRF a ridicat interdicţia clubului Naţional Goleşti, care va avea drept de promovare în liga a treia

Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vrancea a stabilit ieri ca play-off-ul Superligii Vrancei să înceapă pe 24 martie. Decizia a fost aprobată cu unanimitate de voturi. Tot pe 24 martie se va relua şi campionatul juniorilor A1 cu meciurile din cadrul celor două grupe ale play-off-ului. Liga a cincea va debuta o săptămană mai tarziu, cu prima etapă din play-off şi play-out. Sezonul de primăvară va începe însă pe 16 martie, atunci cand este programată faza a treia a Cupei Romaniei. Foresta Gugeşti, Flacăra Urecheşti, Voinţa Răstoaca şi Euromania Dumbrăveni se vor întalni pentru calificarea în optimile de finală a fazei judeţene. Ultima etapă a Superligii se va juca pe 2 iunie, urmand ca barajul de promovare să aibă loc pe 19 iunie. Între timp se va desfăşura şi finala judeţeană a Cupei Romaniei. Biroul Executiv al AJF Vrancea a luat ieri şi alte decizii. Astfel, a fost validată demisia lui Viorel Paizan din funcţia de preşedinte al Comisiei Tehnice a Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Acestuia i s-a retras şi calitatea de observator de joc. În locul său a fost numit Nicolae Petrea, care va forma noua comisie şi se va ocupa de şcoala de antrenori care se va desfăşura în această primăvară. De asemenea a fost validat în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Statutul Jucătorului Nicolae Zaiţ, acesta reîntorcandu-se în post. Membrii Biroului Executiv au votat ieri şi afilierea provizorie a cluburilor ASS Viitorul 2003 Focşani, ASS Orizontul Ţifeşti şi Galactic Focşani. Aceste cluburi vor fi afiliate definitiv la Adunarea Generală din vara acestui an. Acestea nu au voie să participe la competiţiile organizate de AJF Vrancea decat în sezonul 2013/2014, care va debuta în luna septembrie. De asemenea, legitimările jucătorilor se pot face doar după afilierea definitivă. Biroul Executiv al AJF Vrancea a pus în vedere clubului Galactic Focşani să rezolve situaţia jucătorilor reclamaţi de CSM Focşani la Comisia de Disciplină a AJF Vrancea. După cum se ştie, preşedintele celor de la Galactic Focşani, Elvis Ilaş, a activat la CSM pană în toamna trecută. Acum, cei de la CSM reclamă că mai mulţi jucători de la grupele pregătite în trecut de Ilaş nu s-au mai prezentat la antrenamente şi au cerut suspendarea acestora. Cazul va fi analizat de Comisia de Disciplină.


Cine merge la baraj? Goleştiul nu are interdicţie!


Barajul de promovare în liga a treia se va desfăşura pe 19 iunie. Decizia a fost luată de Federaţia Romană de Fotbal (FRF). Campioanele judeţene vor trebui transmise Direcţiei de Competiţii din cadrul FRF în perioada 10-12 iunie. FRF atrage atenţia că la baraj nu vor putea participa echipele care nu au certificat de identitate sportivă (CIS). FRF a stabilit de asemenea să elimine două dintre sancţiunile impuse în anii trecuţi. Astfel, echipele care nu se vor înscrie într-o competiţie nu vor mai avea interdicţie de promovare timp de trei ani. În Vrancea, beneficiară a acestei măsuri este Naţional Goleşti, care în 2011 a promovat, dar nu a avut banii necesari participării în liga a treia. Potrivit noilor decizii, Naţional Goleşti are drept de promovare în liga a treia. De asemena, FRF a desfiinţat regula penalizărilor pentru neîndeplinirea baremurilor de puncte. În play-off-ul superligii, opt echipe se vor lupta pentru prima poziţie. Dintre acestea, doar patru au pană acum certificat de identitate sportivă: Naţional Goleşti, Foresta Gugeşti, Energia Vulturu şi Selena Jariştea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.