Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sorana trece în sferturi, la Pattaya

Ziarul de Vrancea
31 ian 2013 608 vizualizări
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Pattaya (Thailanda), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari, după ce a trecut, în turul II cu 6-0, 7-6 (80 de minute) de Anastasia Rodionova (Australia), jucătoare venită din calificări

În sferturile de finală de la Pattaya, Sorana Cîrstea o va întalni pe Anastasija Sevastova (Letonia), jucătoare venită din calificări şi locul 183 WTA, care a trecut, cu scorul de 7-6, 4-6, 6-2, pe Heather Watson (Marea Britanie), a opta favorită a competiţiei şi poziţia 40 în clasamentul mondial.


Maxim s-a transferat la Stuttgart


Clubul VfB Stuttgart a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile jucătorului echipei Pandurii Targu Jiu, Alexandru Maxim, acesta semnand un contract valabil pană în 30 iunie 2017. Maxim va purta la Stuttgart tricoul cu numărul 44. "VfB Stuttgart este un club mare. Sunt foarte bucuros că am venit aici. Bundesliga este unul din cele mai importante campionate din lume. Este o oportunitate mare pentru mine şi o provocare să evoluez aici. Acum vreau să mă alătur colegilou cat mai curand şi să arăt ce pot", a declarat Maxim. Transferul lui Alexandru Maxim a fost anunţat şi de site-ul oficial al grupării Pandurii. Cele două grupări nu au precizat valoarea transferului.


Sogou a debutat cu gol pentru Marseille


Fostul atacant senegalez de la CFR Cluj, Modou Sougou, a debutat cu gol la Olympique Marseille, într-un meci pe care echipa sa l-a caştigat, miercuri, cu scorul de 2-1 (1-0), în faţa formaţiei Rouen, din liga a treia, în 16-imile de finală ale Cupei Franţei. Sougou, care a jucat pană în minutul 69, a înscris golul doi al oaspeţilor, în minutul 60, mărind avantajul obţinut de Valbuena ('42). Golul gazdelor a fost marcat de Dugimont, în minutul 67. În optimile de finală ale Cupei Franţei, Olympique Marseille va întalni formaţia Paris Saint-Germain.

Înfrangere la mustaţă

Campioana Romaniei la baschet feminin, CSM Targovişte, a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de formaţia franceză Arras Pays, cu scorul de 66-67 (25-40), în penultimul meci din grupa B a Euroligii. Pentru CSM Targovişte au înscris: Mărginean 17 puncte, Matici 14, Miljkovici 12, Robbins 9, Ajavon 9, Stoenescu 3, Pop 2. În celelalte meciuri din grupa B, de miercuri, Nadejda Orenburg a învins UE Sopron, cu 74-68, iar Good Angels Kosice a trecut de Fenerbahçe, cu 66-63. După 11 partide, CSM are 14 puncte în grupa B şi se află pe locul şase, după Good Angels (20), Fenerbahçe (19), Famila Schio (18), Nadejda Orenburg (18), UE Sopron (15) şi înaintea celor de la Arras (13). Aflată în premieră în Euroligă, CSM Targovişte mai are de disputat doar un singur meci, pe teren propriu, cu Good Angels Kosice (6 februarie).

Christou, de la "U", la Pandurii

Fundaşul cipriot Paraskevas Christou, care se antrenează începand de ierii cu Pandurii Targu Jiu, va semna un contract valabil şase luni cu gruparea gorjeană, a anunţat preşedintele Eugen Parvulescu. Conform site-ului oficial al clubului Pandurii, Paraskevas a ajuns miercuri seară, în cantonamentul echipei conduse de Cristian Pustai de la Mardan Sport (Turcia).  Jucătorul cipriot, care a mai evoluat şi la Universitatea Cluj, va debuta pentru Pandurii în meciul amical de vineri cu Horizont Turnovo.  Preşedintele Eugen Parvulescu a explicat că Pandurii va avea în vară opţiune de prelungire a contractului cu fundaşul cipriot.  În varstă de 28 de ani, Paraskevas Christou a mai evoluat în afară de Universitatea Cluj la AEK Larnaca, Apoel Nikosia, Omonia Nicosia şi Alki Larnaca.

Clasicii la egalitate


Echipa Real Madrid a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formaţia FC Barcelona, în prima manşă a semifinalelor Cupei Spaniei. Barcelona a deschis scorul prin Fabregas, în minutul 50, Real reuşind egalarea prin francezul Varane, în minutul 81, cele două echipe, în special Barcelona, ratand numeroase ocazii de gol. Partida retur se va disputa la 27 februarie, la Barcelona.


Pluşenko poate reveni la Olimpiadă


Antrenorul patinatorului Evgheni Pluşenko, Alekdei Mişin, a declarat că sportivul va participa la Jocurile Olimpice din 2014, de la Soci, deşi astăzi este operat la coloana vertebrală. "Recuperarea după operaţie va fi îndelungată, dar nu atat de lungă încat să îi afecteze lui Evgheni pregătirile pentru sezonul următor şi participarea la Jocurile Olimpice", a spus Mişin, citat de agenţia RIA-Novosti. Pluşenko, în varstă de 30 de ani, s-a retras la 24 ianuarie de la Campionatele Europene, după programul scurt, din cauza unor dureri cronice la spate. "El va fi operat, dar nu vom schimba programul pregătirilor. Medicii au spus că Evgheni va putea să meargă şi să înoate la doar patru săptămani după operaţie", a precizat Mişin. Potrivit presei ruse, operaţia are ca scop "repararea" unuia din discurile vertebrale


Acuzaţii fără fond


Atletul australian John Steffensen, de origine sud-africană, a fost suspendat pentru şase luni,ieri, de către federaţia sa naţională, deoarece a acuzat un oficial că i-a adresat insulte rasiste. Selecţionat pentru proba de ştafetă 4x400 m de la Jocurile Olimpice din 2012, dar neales pentru proba individuală de 400 de metri. Steffensen a acuzat un oficial al federaţiei australiene că i-a adresat injurii rasiste la JO din 2008, de la Beijing.  "Ştiţi, ar fi fost mai bine pentru mine dacă aş fi fost de altă culoare", a declarat Steffensen. Federaţia australiană de atletism l-a suspendat pe sportiv precizand că afirmaţiile sale publice nu au nicio bază, la finalul unei "anchete generale independente" ce s-a desfăşurat în colaborare cu Steffensen. Suspendarea, valabilă atat pentru competiţiile naţionale cat şi pentru cele internaţionale, este în vigoare pană la 1 august. Steffensen, dublu medaliat cu aur la Jocurile Commonwealth-ului, a mai avut conflicte cu oficiali australieni, el fiind suspendat pentru trei luni în 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.