Sport

"Pentru obiective îndrăzneţe avem nevoie de 18 miliarde de lei vechi"

Dan Chiriac
30 ian 2013 825 vizualizări
Spune Marian Rădulescu, directorul CSM 2007 Focşani.Acesta se gandeşte la promovarea echipelor de volei şi handbal şi la o participare la europene a judokanilor şi atletiştilor

Clubul CSM 2007 Focşani se află la începutul unui an în care şi-a propus obiective îndrăzneţe pentru care, evident, este nevoie de bani de la bugetul municipiului. Directorul Marian Rădulescu a cerut un buget de 18 miliarde de lei vechi (1,8 milioane RON) şi aşteaptă şedinţa Consiliului Local de astăzi în care se va discuta şi bugetul pe acest an. Aceşti bani ar putea ajuta echipele de volei sau handbal să promoveze în primul eşalon, în sezonul 2013-2014. Conducerea clubului se gandeşte şi la o participare la Jocurile Olimpice a atletei Roberta Anghel, dar şi la mai multe medalii la sporturile individuale. CSM 2007 are în prezent nouă secţii, după ce două dintre ele au fost desfiinţate anul trecut. Fotbalul şi futsalul au plecat din acest club, care a adăugat însă secţia de rugby. Cateva sute de sportivi activează în cadrul clubului în acest moment, aproape toată crema sportivilor la jocurile de echipă şi mulţi medaliaţi la sporturile individuale.


Reporter: Ce aşteptăm în acest an de la CSM 2007? Ce buget va avea clubul?


Marian Rădulescu: Am cerut 18 miliarde de lei vechi cu obiective îndrăzneţe. Vom vedea ce ni se poate da din ce am cerut. Aşteptăm aprobarea bugetului pe acest an şi apoi vom vedea.


R: Ce înseamnă obiective îndrăzneţe pentru CSM 2007?


M.R.: E bugetul pe întreg anul. Nu discutăm despre campionatul deja în curs. Dar în toamnă, odată cu începerea sezonului 2013-2014, încercăm să promovăm echipa de volei, handbalul să-l ducem în primele echipe, să se lupte pentru promovare. La individual ne dorim cat mai multe medalii. Roberta Anghel să se pregătească în anii următori şi, de ce nu, să ajungă la Olimpiadă.


R: Ce bani aşteptaţi şi de la mediul privat?


M.R.: Situaţia nu e foarte bună. Aceste fonduri nu vor fi foarte mari, pentru că ştim ce se întamplă în Focşani. Ne bazăm pe nişte chirii, la terenurile pe care le deţinem. Vrem să facem şi ceva reparaţii la stadion. Din mediul privat, probabil sumele nu vor fi foarte mari. Tot sprijinul Consiliului Local va rămane pe primul plan. 
R: Care mai este situaţia secţiei de tenis. Este ştiut că au existat divergenţe la finalul anului trecut.
M.R.: Am înţeles că vor merge la şedinţa de comisie. Dar o vor face “pe  persoană fizică”, nu reprezintă oficial clubul. Ei au impresia că dacă am făcut secţii cu preşedinte sau secretar sunt cluburile independente. Acei oameni au fost numiţi să sprijine activitatea sportivă.


R: Ce se întămplă cu bazele sportive?


M.R.: Avem un proiect pentru modernizarea bazelor sportive. Trebuie să vedem ce bani sunt. Deocamdată totul e la nivel de discuţii. Toată lumea vrea, dar rămane să vedem ce bani avem.


R: În 2013 ar trebui să înceapă activitatea secţiei de rugby...


M.R.: Aşteptăm OK-ul şi cand se va stabili vom da drumul la treabă. Sperăm să avem rezultate bune şi să formăm o echipă de seniori la Focşani.


R: Judo-ul a fost cel mai lăudat la bilanţul pe anul precedent. Ce aşteptaţi în 2013?


M.R.: Medalii. Să avem la fel de multe şi participare la campionatele europene! La fel aşteptăm şi de la artele marţiale, care funcţionează pe sistemul lor.


R; E posibil să apară o secţie nouă la clubul municipalităţii?


M.R.: Pană acum s-a vorbit de închiderea unor secţii. Nimeni nu a fost de acord. Pentru 2013 nu a venit nicio propunere din altă parte. Noi nu ne-am propus să înfiinţăm o altă secţie. Sunt multe discuţii. Dacă vor veni cereri din partea Consiliului Local şi dacă acestea vor fi aprobate nu avem nimic împotrivă.


R: Cum este relaţia cu cei din Comitetul Director?


M.R.: Ne întalnim cand sunt probleme, le discutăm, căutăm soluţii. Mă bucur că preşedintele Comitetului director, dl. Petre Plopeanu, a intrat mult mai bine în probleme clubului şi acum totul se rezolvă mai uşor.


R: În anii trecuţi au fost probleme cu salariile? Care e situaţia acum?


M.R.: Salariile sunt la zi. Au fost plătite cele pe decembrie. Pană pe 14-15 februarie sperăm să achităm şi banii pe ianuarie. Sunt la zi şi sportivii, dar şi salariaţii clubului. Am reuşit să desfăşurăm normal şi competiţiile în luna ianuarie. (A consemnat Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 4074 zile, 13 ore, 2 minute, 12 secunde
Observ ca la nivelul clubului CSM exista zero preocupari pentru atragerea de fonduri proprii si nici o viziune clara relativ la ceea ce ar putea oferi acest club focsanenilor in schimbul finantarii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.