Sport

CSM se retrage din campionat după litigiul cu fostul antrenor

Dan Chiriac
30 ian 2013 839 vizualizări
Conducerea echipei a anunţat că renunţă la participarea în liga a treia, după ce Comisia de Disciplină din cadrul FRF a penalizat-o cu 2 puncte u amenda de 7.000 de lei şi restanţa de 2.400 de lei împiedică CSM să mai continue în retur

Situaţia echipei CSM Focşani este critică la acest moment. Ieri, conducerea clubului a anunţat jucătorii că echipa nu va participa în returul ligii a treia. Decizia a fost luată după ce Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal a decis să penalizeze cu două puncte echipa focşăneană şi să-i aplice o amendă de 7.000 de lei. “Ne-au laut puncte, trebuie să plătim 10.000 de lei, amenda şi restanţa către fostul antrenor de la CSM 2007, nu are rost să mai continuăm. I-am anunţat pe jucători că nu vom mai juca în retur”, a spus Dan Dumitru, preşedintele Consiliului de Administraţie de la CSM Focşani. Luni, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a analizat memoriul depus de fostul antrenor Adrian Toma. Acesta a a avut contract cu CSM Focşani 2007 pană în 31 iulie 2012, dar nu şi-a primit salariul pe ultima lună de contract. Numai că, de la 1 iulie 2012, fotbalul de la CSM 2007 s-a desfiinţat, echipa revenind la clubul CSM Focşani. Asta, după ce FRF a impus cluburilor de drept public să se transforme în cluburi de drept privat. Cele două cluburi din Focşani aveau o cesiune făcută în anul 2008. Toma a solicitat achitarea sumei de 2.400 de lei. CSM Focşani a susţinut că datoria ar fi trebuit să fie achitată de clubul municipalităţii.


Două puncte penalizare la fiecare două săptămani


Federaţia Romană de Fotbal i-a dat dreptate fostului antrenor, care are de primit banii de la CSM Focşani. Pentru că echipa focşăneană nu a făcut dovada achitării acestor bani pană pe 28 ianuarie, CSM a fost penalizată cu două puncte. În perioada următoare, la fiecare două săptămani, CSM va mai pierde cate două puncte pentru neachitarea restanţei. Mai mult, focşănenii ar trebui să achite şi o amendă de 7.000 de lei în urma deciziei Comisiei de Disciplină. În aceste condiţii, conducerea clubului a decis să retragă echipa din campionat. Decizia urmează a fi anunţaţă în zilele următoare, oficial, şi la FRF.


Şi păncenii au probleme


La cum arată lucrurile se pare că ambele echipe vrancene din liga a treia vor “muri” în acest an după litigii financiare cu foştii angajaţi. Dacă CSM Focşani are probleme cu fostul antrenor de la CSM 2007, Adrian Toma, Young Stars Panciu a pierdut patru puncte în clasament în urma litigiului cu fostul jucător Cristi Gurguiatu. Jucătorul are de primit 7.300 de lei din partea clubului păncean. Cel mai probabil, echipa din Panciu nu va participa în returul campionatului, astfel încat Vrancea va rămane doar cu fotbalul din judeţ. CSM Focşani se află pe locul nouă în clasamentul seriei a doua, dar odată cu scăderea celor două puncte s-ar fi apropiat la o singură lungime de zona retrogradării. Dacă cele două formaţii nu vor participa în campionat, va pentru prima dată în ultimii 40 de ani cand Vrancea nu ar avea echipă în primele trei eşaloane ale fotbalului romanesc. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.