Sport

MOZAIC SPORTIV Recursul în dosarul transferurilor a fost devansat

Ziarul de Vrancea
30 ian 2013 527 vizualizări
Instanţa supremă a stabilit ca judecata în recursul din dosarul privind transferurile de jucători, în care opt oameni de fotbal au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare sau cu executare, să înceapă în 11 februarie, după ce procurorii DNA au cerut preschimbarea termenului stabilit în 14 aprilie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut recent judecătorilor instanţei supreme să devanseze termenul de judecată acordat iniţial în 14 aprilie pentru judecarea recursurilor făcute de cei opt oameni din fotbalul romanesc, condamnaţi în apel la pedepse cu suspendare sau cu executare. Magistraţii instanţei supreme au admis cererea DNA şi au stabilit ca judecarea recursurilor să înceapă în 11 februarie.

Bute, operat pe spranceană


Fostul campion mondial la supermijlocie în versiunea IBF Lucian Bute a fost supus unei intervenţii chirurgicale la spranceană, pentru a i se înlătura excesul de piele, ceea ce îl va ţine departe de antrenamente timp de şase săptămani. În varstă de 32 de ani, Bute s-a chinuit din cauza excesului de ţesut la ultimele două partide, înfrangerea cu Carl Froch şi victoria cu Denis Gracev. Lucian Bute l-ar putea întalni, în luna mai, pentru titlul mondial WBC, pe învingătorul meciului Sakio Bika - Nikola Sjekloca. Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrangere la profesionişti în 26 mai 2012, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzand centura IBF.

Severinul transferă


Jucătorii Mihai Roman şi Andrei Dăruială au semnat contracte cu gruparea CS Turnu Severin. Mihai Roman a fost împrumutat pe o perioadă de un an şi jumătate de la gruparea Petrolul Ploieşti, în vreme ce Andrei Dăruială a semnat pe şase luni cu CS Turnu Severin cu posibilitatea prelungirii acordului. În privinţa atacantului Viorel Dinu se aşteată ca jucătorul să-şi încheie contractul cu Universitatea Cluj. în acest moment Dinu se află în litigiu cu Universitatea Cluj, comisia abilitată din cadrul FRF urmand să judece cauza miercuri.


Drogba a semnat cu Galata


Atacantul ivorian Didier Drogba, care a evoluat ultima dată la echipa chineză Shanghai Shenhua, a semnat, luni seară, un contract pe un an şi jumătate cu formaţia Galatasaray Istanbul, a anunţat clubul turc. " Drogba va avea un salariu de zece milioane de euro pentru 18 luni şi un bonus de 15.000 de euro pentru fiecare meci jucat", a anunţat gruparea turcă pe site-ul oficial. "Am semnat cu Galatasaray pe un an şi jumătate şi sunt nerăbdător să ajung la Istanbul. Este o provocare pentru mine să joc la un club istoric şi în faţa unor suporteri extraordinari. Este o nouă aventură", a scris Drogba pe site-ul său. Internaţionalul ivorian, aflat cu naţionala la Cupa Africii pe Naţiuni, reprezintă  al doilea transfer de marcă realizat de Galatasaray Istanbul în această iarnă, după mijlocaşul olandez Wesley Sneijder, venit de la Internazionale Milano.

Beckham se antrenează cu "tunarii"


Fostul căpitan al echipei naţionale a Angliei, David Beckham, se antrenează alături de jucătorii formaţiei Arsenal Londra pentru a se menţine în formă, a declarat managerul "tunarilor" Arsène Wenger. În varstă de 37 de ani, Beckham este liber de contract după ce înţelegerea cu Los Aangeles Galaxy a expirat la finalul sezonului din Major League Soccer, în luna decembrie. "El a cerut să vină aici şi să se menţină în formă. Nu a mai făcut nimic de multă vreme. M-a sunat şi este vorba doar de antrenamente, nu se pune problema să semneze. Nu ne vom alege cu nimic, doar ajutăm pe cineva care credem că merită, după ce a adus atat de multe servicii fotbalului englez", a spus Wenger. Fostul jucător al echipelor Manchester United şi Real Madrid s-ar fi aflat în atenţia echipelor Paris Saint-Germain, Queens Park Rangers şi West Ham United. Beckham s-a mai antrenat alături de Arsenal în 2008, în timp ce în 2010 s-a pregătit alături de Tottenham Hotspur.

Primele sferturi în Cupa Africii


Echipa Ghanei, care a învins Niger, scor 3-0, şi reprezentativa statului Mali, care a remizat, scor 1-1, cu RD Congo, s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni. Ghana, care a caştigat grupa B, va întalni, sambătă, în sferturi, Insulele Capului Verde, iar Mali va juca în compania Africii de Sud, ţara organizatoare.  Clasamentul grupei B este următorul: 1. Ghana -  7p; 2. Mali - 4 p; 3. RD Congo 3 p; 4. Niger - 1 p.


Un Armstrong la o scară mai mică


Fostul ciclist german Grischa Niermann a recunoscut, ieri, că s-a dopat cu EPO în perioada 2000-2003, cand evolua la echipa Rabobank şi a fost suspendat şase luni de Federaţia de Ciclism din Olanda. Niermann, în varstă de 37 de ani, s-a retras din activitate în octombrie 2012, iar de curand a fost numit în funcţia de antrenor de tineret în cadrul Federaţiei Olandeze de Ciclism. "Am trecut prin iad şi m-am întors în ultimele săptămani. Am decis că aceasta este singura cale pentru mine de a continua. Datorită prietenilor am realizat, în 2003, că utilizarea substanţelor ilegale nu înseamnă calea cea bună. Vreau să folosesc experienţa mea negativă pentru a-i învăţa pe tineri să nu se confrunte cu probleme asemănătoare", a scris Niermann pe Twitter. Grischa Niermann, care a participat la nouă ediţii ale Turului Franţei, a mai spus că va divulga detalii autorităţilor antidoping şi se va confesa pentru a contribui la curăţarea sportului.


Superbogaţii fotbalului


Liderul campionatului englez, Manchester United, a devenit primul club profesionist din lume cu o valoare de piaţă de peste trei miliarde de dolari (aproximativ 2,38 de miliarde de euro), potrivit Forbes Magazine. Valoarea de piaţă a celor de la Manchester United este în acest moment de 3,3 miliarde de dolari (2,61 miliarde de euro). Faţă de anul trecut, valoarea de piaţă a celor de la Manchester United a crescut cu mai mult de un miliard de dolari, cand a fost de 2,23 de miliarde de dolari. Pe locul doi în clasamentul celor mai valoroase cluburi profesioniste din lume se află gruparea de fotbal american, Dallas Cowboys, 2,1 miliarde de dolari (aproximativ 1,67 miliarde de euro). United, care susţine că are 659 de milioane de fani în întreaga lume, este deţinută de familia americană Glazer.  Real Madrid este al doilea club de fotbal din lume ca valoare, 1,88 miliarde de dolari (1,49 miliarde de euro), în timp ce FC Barcelona se află pe locul trei între cele mai bogate grupări de fotbal cu 1,31 miliarde de dolari (1,039 miliarde de euro), şi pe opt la general.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.