Sport

Alin Moldoveanu, locul opt în topul sportivilor din Balcani

Dan Chiriac
28 ian 2013 847 vizualizări
Trăgătorul focşănean se află în topul celor mai buni zece sportivi, alături de nume sonore ca Novak Djokovici, recentul caştigător al Australian Open u gimnasta Sandra Izbaşa este a doua sportivă romană prezentă în top 10

Focşăneanul Alin Moldoveanu a intrat în topul celor mai buni zece sportivi din Balcani pe anul 2012. Aurul olimpic obţinut la Londra l-a adus pe focşănean într-o companie selectă, între cei mai buni zece sportivi din Balcani. Topul este dominat de tenismanul sarb Novak Djokovici, care duminică a caştigat primul turneu de Gran Slem al anului, Australian Open. Asli Cakir, turcul care a devenit campion olimpic la atletism, se află pe poziţia a doua. Podiumul este completat de atleta croată Sandra Perkovici. Gimnasta romană Sandra Izbaşa se află pe poziţia  a patra. Dublă medaliată la Olimpiada de la Londra, Izbaşa a fost la un pas de a prinde podiumul. Acesta a obţinut un aur şi un bronz, în competiţia de la Londra. Alin Moldovoveanu se află pe poziţia a opta. Trăgătorul focşănean a reuşit să devanseze în clasament două nume “imense” pentru sportul mondial, handbalista Bojana Popovici, campioană europeană şi finalistă olimpică cu naţionala Muntenegrului şi cea mai bună jucătoare din lume în 2012 şi baschetbalistul grec Vasillis Spanoullis, unul dintre cei mai buni marcatori în Liga Campionilor la baschet. Topul a fost alcătuit de agenţia bulgară de presă BTA, cu ajutorul altor agenţii de presă din zona Balcani.


Evoluţie modestă în Germania


Alin Moldoveanu a participat la finalul săptămanii trecute la un concurs în Germania. Prima întrecere a anului a fost una modestă pentru trăgătorul focşănean. Acesta nu a prins finala şi a terminat pe o poziţie inferioară. Pentru Alin Molodvenau a fost doar o verificare înaintea campionatelor europene din luna februarie. Atunci se va derula cea mai importantă competiţie din acest an, în condiţiile în care tirul nu programează mondiale sau jocuri olimpice în anul 2013. Alin Moldoveanu a plecat în Germania direct de la Iaşi, unde săptămana trecută a fost premiat în cadrul Galei de excelenţă a sportului ieşean, acesta fiind legitimat la un club din capitala Moldovei. Trăgătorul va lua startul şi la alte concursuri, fiind posibilă şi participarea la mai multe etape de cupă mondială. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.