Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Gafă la Federaţia de Tenis

Ziarul de Vrancea
28 ian 2013 532 vizualizări
Tenismanul Victor Hănescu (62 ATP), care nu face parte din echipa de Cupa Davis pentru partida cu Danemarca, din primul tur al Grupei I Zona Euro-Africană, apare pe materialele de promovare a întalnirii ce va avea loc la finalul acestei săptămani, la Cluj, inclusiv pe afişul oficial.

Directorul general al Federaţiei Romane de Tenis, Silviu Matei, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că materialele au fost realizate înainte ca lotul să fie definitivat. "Noi am avut acest afiş, ca şi toate materialele promoţionale, făcute din timp. Au fost date în producţie şi nu mai era timpul necesar să le schimbăm. Atunci cand au fost concepute, am plecat cu toţii de la premisa că Victor va fi alături de noi, dar în situaţia actuală, vă pot garanta, că la aceste meciuri, el nu va fi în echipa Romaniei", a spus Matei.
Oficial: Opriţa şi Perendija la Saransk
Gruparea rusă Mordovia Saransk a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, transferul jucătorilor Daniel Opriţa, de la Petrolul Ploieşti, şi Milan Perendija, de la Oţelul Galaţi, ambii fotbalişti semnand contracte pe o perioadă de şase luni. În ceea ce îl priveşte pe atacantul roman, în vară, la expirarea acordului, gruparea rusă are drept de preempţiune pentru un contract pe o perioadă mai lungă.  Fundaşul sarb Milan Perendija, care a ajuns deja în cantonamentul echipei Mordovia Sarank din Cipru, a lucrat cu antrenorul roman al formaţiei ruse, Dorinel Munteanu, în perioada în care acesta activa la Oţelul Galaţi.

Dinamo încearcă un fundaş brazilian


FC Dinamo va testa în cantonamentul din Spania un fundaş dreapta din Brazilia, Yago Andrade, în varstă de 20 de ani, urmand ca fotbalistul să fie împrumutat de la Flamengo în cazul în care antrenorul Cornel Ţălnar va decide să-l păstreze în lot. Fundaşul brazilian urmează să efectueze vizita medicală şi să fie testat de Dinamo în meciurile din cadrul Marbella Cup, la care va participa alături de Oţelul Galaţi şi Rapid, la începutul lunii viitoare. Yago, care are contract cu gruparea braziliană Flamengo pană la finalul acestui an, dar pentru care nu a apucat să evolueze la prima echipă, spune că ar fi un vis pentru el să evolueze în Europa. Fotbalistul brazilian a venit la Flamengo la sfarşitul anului 2011, fiind format la clubul Vasco da Gama.


Balotelli trece la Milan


Presa engleză a scris că atacantul echipei Manchester City, Mario Balotelli, va fi transferat oficial la formaţia AC Milan, informează cotidianul Corriere dello Sport. Conform sursei citate, Milan va plăti 20 de milioane de euro pentru internaţionalul italian şi îl va ceda la Manchester City pe mijlocaşul ghanez Kevin Prince Boateng. Presa britanică a mai scris că Balotelli a organizat, duminică seară, o petrecere la casa sa din Manchester pentru a-şi anunţa prietenii că va juca la AC Milan. Mario Balotelli, în varstă de 22 de ani, a fost achiziţionat de Manchester City în vara anului 2010 de la Internazionale Milano, contra sumei de 28 de milioane de euro.

 
Pirlo, şeful Seriei A


Mijlocaşul echipei Juventus Torino, Andrea Pirlo, a fost desemnat, de Asociaţia Fotbaliştilor Italieni (ACI), cel mai bun fotbalist din campionatul Italiei în 2012 şi a primit premiul, în cadrul unei gale organizate la Milano. "Am avut un sezon foarte bun cu Juventus. Vrem să caştigăm din nou titlul în Serie A şi să fim competitivi în Europa", a spus Pirlo. Cel mai bun antrenor a fost desemnat Antonio Conte, care a caştigat titlul cu Juventus Torino fără să piardă vreo partidă, iar fostul atacant al Milanului, Filippo Inzaghi, a primit premiul pentru întreaga carieră. Cei mai buni tineri jucători în 2012 au fost aleşi Stephan El Sharaawy (AC Milan) şi Luis Muriel (Udinese), iar Nicola Rizzoli a fost desemnat cel mai bun arbitru. Echipa anului 2012 în Serie A a fost următoarea: Buffon - Maggio, Thiago Silva, Barzagli, Balzaretti - Pirlo, Nocerino, Marchisio - Cavani, di Natale, Ibrahimovic.

Surpriza din Cabo Verde


Echipele naţionale ale Africii de Sud şi Insulelor Capului Verde s-au calificat, duminică, în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, terminand pe primele două locuri în grupa A, informează site-ul oficial al competiţiei. Africa de Sud a terminat la egalitate, la Durban, scor 2-2 (0-1), cu reprezentativa Marocului, în timp ce  Insulele Capului Verde au învins, la Port Elizabeth, cu scorul de 2-1 (0-1), selecţionata Angolei. Fundaşul formaţiei FC Vaslui, Fernando Varela, a jucat tot meciul pentru Insulele Capului Verde. Clasament final: 1. Africa de Sud - 5 p;  2. Insulele Capului Verde - 5 p; 3. Maroc - 3 p; 4. Angola - 1 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.