Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ne-am împăcat cu AIBA

Ziarul de Vrancea
27 ian 2013 467 vizualizări
O delegaţie a Federaţiei Romane de Box compusă din preşedintele Leonard Doroftei, consilierul pe probleme de strategie Mihai Craiu, viitorul secretar general Viorel Sima şi antrenorul lotului naţional de juniori Titi Tudor s-a întalnit, la Lausanne, cu preşedintele AIBA, Wu Ching Kuo.

"Am fost primiţi cu cinstea cuvenită rezultatelor avute de Romania în box şi mă bucur că epoca izolării internaţionale s-a încheiat. AIBA este deschisă în relaţia cu Romania şi sper ca în scurt timp să ne putem mandri din nou cu rezultate foarte bune la nivel internaţional", a declarat preşedintele FR Box, Leonard Doroftei. A fost prima întalnire a noului preşedinte al FR Box, Leonard Doroftei, cu reprezentanţii AIBA după alegerile din 23 noiembrie. Întalnirea a durat mai mult de trei ore. "Bun venit în familia AIBA! Aici a fost, este şi va fi mereu locul Romaniei", a întampinat Wu Ching Kuo delegaţia Romaniei. Mihai Craiu l-a invitat pe preşedintele AIBA Dr Ching - Kuo Wu în Romania, iar acesta a promis că va răspunde afirmativ urmand a veni ori în primăvară, ori în august la Centura de Aur, competiţie care va fi reluată de FRB, cel mai probabil urmand a avea loc la Constanţa.

Monica Niculescu, în calificări la Paris

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, a doua favorită, a acces în ultimul tur al calificărilor la turneul de la Paris, dotat cu premii totale de 690.000 de dolari. După ce a trecut în primul tur de franţuzoaica Alizé Lim, Monica a învins-o şi pe rusoaica Vera Duşevina cu 6-3, 6-2. Monica va lupta pentru un loc pe tabloul principal cu slovena Vesna Dolonc, care a dispus cu 6-4, 1-6, 6-4 de franţuzoaica Claire Feuerstein.

Craioveanu a revenit în iarbă


Fostul internaţional Gheorghe Craioveanu, în varstă de 44 de ani, a revenit pe teren, sambătă, la o zi după ce a semnat un contract cu echipa CF Vilafames, din grupa I a campionatului Primera Regional.  Cu Craioveanu pe teren, Vilafames a învins, sambătă, cu scorul de 3-1, echipa Benicarlo, conform contului de Twitter al echipei din Castellon, pe care a fost postată şi o fotografie a romanului alături de noua sa formaţie. Gheorghe Craioveanu a semnat un contract valabil pană la finalul acestui sezon cu Vilafames. Craioveanu revine pe teren la opt ani după ce a disputat ultimul său meci în Primera Division. Romanul a mai evoluat în Spania, ţară în care s-a şi stabilit, pentru echipele Real Sociedad (1995-1998), Villarreal (1998-2002) şi Getafe (2002-2006).

Acuzaţiile curg garlă asupra lui Lance


Preşedintele Agenţiei Americane Antidoping (USADA), Travis Tygart, a afirmat că Lance Armstrong a minţit în interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey şi i-a dat termen fostului rutier pană la 6 februarie să spună tot adevărul sub jurămant. Tygart a afirmat în emisiunea "60 minutes" că Armstrong a minţit de mai multe ori, în special cand a negat că s-a dopat la revenirea în competiţie în 2009 şi 2010. Şeful USADA susţine că texanul de 41 de ani nu a dorit să se expună unor proceduri penale în SUA, deoarece faptele din 2009 nu sunt încă prescrise. "Conform testelor din 2009, 2010, există o şansă la un milion ca variaţiile valorilor să fie cauzate de altceva decat de dopaj", a spus Tygart. Tygart a mai spus că a fixat data de 6 februarie pentru ca fostul rutier să spună tot adevărul în schimbul unei posibile reduceri la opt ani a suspendării pe viaţă care îl împiedică să participe la competiţii sportive.


Anelka, redivivus


Fostul internaţional francez Nicolas Anelka, în varstă de 33 de ani, va evolua la Juventus Torino în următoarele cinci luni, a anunţat, sambătă, directorul general al clubului italian, Giuseppe Marotta. "Era vorba de o situaţie de urgenţă. Este un proiect pe termen scurt. Acordul este pe cinci luni, cu opţiune pentru sezonul viitor", a spus Marotta. Nicolas Anelka era legitimat, de la începutul anului 2012, la Shanghai Shenhua.


Fotbalist accidentat de arbitru


Mijlocaşul german Daniel Bierofka a suferit o fractură de piramidă nazală, după ce a fost lovit din greşeală de arbitru, sambătă, la meciul amical dintre echipa sa, TSV 1860 München, la care evoluează şi Maximilian Nicu, şi VFR Aalen, scor 3-0. Incidentul a avut loc în primele minute ale reprizei secunde, cand arbitrul a făcut o mişcare cu braţul înainte de a fluiera o oprire a jocului. Involuntar, centralul l-a lovit violent cu cotul în nas pe Bierofka. Fotbalistul a mai jucat aproximativ un sfert de oră după incident, cu nasul însangerat, după care a părăsit terenul pentru a merge la spital. "Nu m-aş fi gandit niciodată că un arbitru poate accidenta un jucător", a declarat tehnicianul Alexander Schmidt.

Real şi-a adus rezervă pentru Casillas


Real Madrid a anunţat achiziţionarea portarului echipei FC Sevilla, Diego Lopez, pentru patru sezoane şi jumătate, în vederea întăririi formaţiei după accidentarea lui Iker Casillas, care va fi indisponibil două-trei luni, după o operaţie la mana stangă.  Potrivit presei spaniole, valoarea transferului ar fi cuprinsă între 3,5 şi 4 milioane de euro. Portarul de 31 de ani a fost format la Real Madrid, unde a evoluat în 2006 la prima echipă.  Casillas va fi absent de pe teren pentru o perioadă cuprinsă între "opt pană la 12 săptămani", potrivit chirurgului Miguel del Cerro.


Keşeru înscrie pentru Angers


Atacantul Claudiu Keşeru a marcat un gol pentru formaţia Angers în meciul cu Arles-Avignon, scor 2-0, contand pentru etapa a XXII-a a ligii secunde din Franţa. Keşeru, care a fost titular, a marcat în minutul 66, la cinci minute după ce Plessis a deschis scorul, în proprie poartă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.