Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE Copil, eliminat la Talheim

Ziarul de Vrancea
25 ian 2013 619 vizualizări
Tenismanul Marius Copil a fost eliminat, ieri, în sferturile de finală ale turneului Heilbronn Open de la Talheim (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 85.000 de euro

Copil a fost învins în sferturi de belgianul Olivier Rochus, scor 6-4-6, 2-6. La dublu, perechea Florin Mergea/Philipp Marx (Romania/Germania), cap de serie numărul 4, a acces în semifinale, după ce a trecut în sferturi de cuplul german Andreas Beck/Nils Langer, scor 6-1, 6-4.


Victorie cu repetiţie


Ruşii Tatiana Volosojar şi Maxim Trankov au devenit, pentru a doua oară consecutiv, campioni europeni în proba de perechi, în cadrul competiţiei care se dispută, în aceste zile la Zagreb, cu un total de 212,45 puncte. Ca şi în 2012, Tatiana şi Maksim au învins arhicunoscuta pereche germană Aliona Savcenko / Robin Szollkowy, care deţine titlul mondial în două randuri. Medalia de bronz a revenit, surprinzător, unui cuplu italian, Stefania Berton / Ondrej Hotarek. O impresie mai bună la programul liber au lăsat-o Vanessa James şi Morgan Ciprès (Franţa) însă ei nu au putut recupera, deşi şi-au depăşit copios recordul la liber, deficitul din programul scurt. Un alt cuplu fost campion european, Yuko Kavaguti / Aleksandr Smirnov (Rusia) s-a clasat de-abia pe locul V.


Clasicul în semifinale


Echipa FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei la fotbal, după ce a caştigat pe terenul formaţiei Malaga cu 4-2 (1-1). În tur, pe Nou Camp, scorul a fost 2-2. Barcelona a condus cu 1-0 şi 2-1, prin golurile marcate de Pedro ('8) şi Piqué ('49), Malaga egaland prin Joaquin ('12) şi Santa Cruz ('68). În finalul partidei, Iniesta ('75) şi Messi ('80) au lămurit lucrurile. Barcelona va reedita, împreună cu Real Madrid, "el clasico" din fotbalul spaniol, în semifinalele Cupei Spaniei. În cealaltă semifinală se vor confrunta Atletico Madrid şi FC Sevilla. Atletico a eliminat în sferturi cealaltă echipă din Sevilla, Betis, după 2-0 la Madrid şi 1-1 în deplasare.


Lazăr marchează pentru PAOK


Fotbalistul echipei PAOK Salonic, Costin Lazăr, a înscris un gol în meciul caştigat, joi, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, în faţa formaţiei Kallithea, în manşa secundă a optimilor de finală ale Cupei Greciei. Lazăr a marcat în minutul 12. Celelalte goluri ale gazdelor au fost marcate de Athanasiadis 3, Lawrence (din penalty) şi Katsouranis. Kallithea a rămas în inferioritate numerică, în minutul 36, cand a fost eliminat Villarejo. În tur, Kallithea s-a impus cu scorul de 2-0. În urma rezultatelor cumulate, PAOK Salonic a acces în sferturile de finală ale Cupei Greciei.


Fanii turci nu se astampără


Echipa Fenerbahçe Istanbul a fost sancţionată cu disputarea cu porţile închise a următorului meci de pe teren propriu din cupele europene, întalnirea cu BATE Borîsau, programată la 21 februarie, în 16-imile de finală ale Ligii Europa, a anunţat UEFA. Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a luat această decizie ca urmare a comportamentului fanilor grupării turce la meciul cu Borussia Mönchengladbach, disputat la 6 decembrie. La partida respectivă, fanii au aruncat cu diverse obiecte şi cu dispozitive pirotehnice. În plus, clubul turc a fost amendat cu 40.000 de euro. Incidente similare au avut loc şi la 29 august, la un meci cu Spartak Moscova.


Severinul are Academie în Serbia


Gruparea CS Turnu Severin a anunţat că, începand cu 4 martie la Kladovo, în Serbia, unde echipa satisface un stagiu de pregătire, va activa o academie de fotbal cu scopul de a descoperi tineri fotbalişti, se arată într-un comunicat postat pe site-ul grupării severinene. Conducerea clubului intenţionează ca prima echipă să fie formată în următorii ani, în proporţie de 80 la sută, din fotbalişti din zonă. Academia CS Turnu Severin din Kladovo va fi fi condus de Dragana Mikulovic, iar manager va fi Zeljko Funtunjerovic.


Tot e bun şi Mutu la ceva


Fotbalistul echipei Valenciennes, Benjamin Angoua, a fost suspendat două meciuri de către Comisia de Disciplină a Ligii Franceze de Fotbal (LFP), ca urmare a eliminării de la partida de sambătă cu Ajaccio, scor 1-1, cauzată de un fault dur asupra romanului Adrian Mutu. Angoua a primit cartonaşul roşu în minutul 64. Două minute mai tarziu, echipa lui Mutu, Ajaccio, a beneficiat de un penalti acordat pentru o tragere de tricou a lui Bong la Andre. Adrian Mutu a transformat iniţial, dar arbitrul a decis ca lovitura de la 11 metri să fie reluată, iar apoi romanul a ratat. Mutu a înscris însă un gol la meciul de sambătă, în minutul 29. Pentru Valenciennes a marcat Nguette, în minutul 69.

Juventus are probleme cu suporterii


Clubul Juventus Torino a fost amendat cu 20.000 de euro din cauza scandărilor "discriminatorii" ale suporterilor din timpul meciului cu Lazio Roma, scor 1-1,  disputat marţi, în prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei, informează AFP. De asemenea, jucătorii echipei Internazionale Milano, Freddy Guarin şi Alvaro Pereira, au fost suspendaţi un joc după cea de-a doua semifinală a Cupei Italiei, de miercuri, scor 2-1 pentru gruparea milaneză în faţa formaţiei AS Roma. Un joc a fost suspendat şi Nicolas Burdisso, de la AS Roma. Partidele din manşa secundă a semifinalelor Cupei Italiei sunt programate la 29 ianuarie (Lazio - Juventus) şi 17 aprilie (Inter - AS Roma).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.