Sport

Iarna face greutăţi sportivilor: Zeci de meciuri anulate

Dan Chiriac
25 ian 2013 709 vizualizări
Echipele de baschet nu vor juca în capitală, în campionatele naţionale U 16 şi U 18 u echipa de fotbal nu va juca amicalul programat în această dimineaţă u fostul căpitan al echipei naţionale a Romaniei de rugby, Hari Dumitraş, şi-a amanat vizita la Focşani

Iarna dă mari bătăi de cap şi sportivilor din judeţ. Mai multe competiţii sportive au fost anulate din cauza condiţiilor meteo. Astfel, echipa de liga a treia CSM Focşani ar fi trebuit să susţină azi primul meci de pregătire din acest an. Astfel, focşănenii urmau să joace azi, de la orele 11.00, pe stadionul “Milcovul” cu Voinţa Odobeşti. Terenul de joc este acoperit însă cu un strat gros de zăpadă, lucru care face imposibilă disputarea partidei. Jucătorii se vor pregăti în continuare la Focşani, urmand ca la începutul lunii februarie să plece în cantonamentul de la Tărlungeni, în judeţul Braşov. Lotul echipei este format din următorii jucători: Trifan, Milea, Dumitriu, Mîndrescu, Nistoroiu, Forcoş, Şonţu, Pasăre, Dascălu, D. Toader, Moisă, Negoiţă, Ştefan, Ichim, Bucătaru, Duca, Neagu, Crăciun, Stratulat, Florea şi Năstase. Tot azi, echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani ar fi trebuit să plece la Bucureşti. Focşănenii urmau să întalnească în cadrul campionatului naţional  U 16 şi U 18 echipe din capitală. “Vom solicita Federaţiei Romane de Baschet amanarea acestor jocuri. În condiţiile în care sunt emise mai multe coduri de viscol şi ninsori nu putem risca să plecăm la drum. Sper să găsim înţelegere şi să jucăm la o dată ulterioară aceste partide”, ne-a spus Mihai Petruţ, antrenorul echipelor de baschet şi directorul LPS Focşani


Dumitraş şi-a amanat vizita la Focşani


Fostul căpitan al echipei naţionale de rugby a Romaniei, actualmente director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Romane de Rugby, pe probleme de învăţămant, şi-a amanat vizita la Focşani. Hari Dumitraş urma să se întalnească cu reprezentanţii secţiei de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi cu conducerea liceului. Principalul subiect de discuţie urma să fie reînfiinţarea centrului de excelenţă. “A anunţat încă de joi seara că nu va ajunge. Cel mai probabil va veni pe 1 februarie, odată cu preşdintele Federaţiei Romane de Rugby, Alin Petrache”, ne-a spus directorul LPS Focşani. Atunci va avea loc şedinţa Comitetului Moldova Sud, organizată de profesorul Viorel Ion, directorul de dezvoltare a Federaţiei Romane de Rugby pentru Moldova Sud. Întalnirea are loc la Hotel “Unirea”. Sub semnul întrebării a stat şi partida de futsal dintre Progresul Focşani şi United Galaţi. În cele din urmă, partida a fost anulată, echipa gălăţeană nereuşind să ajungă la Focşani. Este pentru a doua oară în acest an cand un amical între cele două formaţii este anulat din cauza zăpezii.


Echipa de volei Provolei Botoşani a făcut cale întoarsă


Ieri după-amiază, la Sala Polivalentă din Focşani urma să se dispute partida de volei dintre CSM 2007 Focşani şi Provolei Botoşani. Interesant este faptul că meciul a fost amanat în luna decembrie tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Partida a fost reprogramată pentru data de 25 ianuarie, iar echipa din Botoşani a plecat la drum pentru a ajunge la Focşani. Numai că, şoseaua europeană 85 s-a blocat între Adjud şi Tişiţa, astfel încat voleibalistele au fost nevoite să facă cale întoarsă. Poliţiştii nu le-au mai permis celor din Botoşani să iasă din Bacău. Azi, echipa de volei CSM Focşani urma să evolueze în Divizia A 2 la Galaţi. Cel probabil şi acest meci va fi anulat, în condiţiile în care drumul spre oraşul de pe Dunăre este închis. “M-au sunat cei de la Federaţia Romană de Volei şi m-au anunţat că meciul se amană. Echipa din Botoşani nu a fost lăsată să iasă din Bacău, astfel încat a fost nevoită să se întoarcă acasă. Nici noi nu putem risca să plecăm la Galaţi, sambătă dimineaţa”, ne-a spus Marian Rădulescu, antrenorul echipei de volei CSM 2007. Cele două partide urmează a fi reprogramate de Federaţia Romană de Volei.


Doctor GSM s-a împotmolit la Tişiţa


Echipa de minifotbal Dorctor GSM&Global Proiect s-a înscris la Cupa Unirii ce se va desfăşura la Iaşi. Aceasta s-a împotmolit însă la Tişiţa şi nu a putut merge mai departe, spre Iaşi. În aceste condiţii, formaţia a renunţat la participarea la turneul de la Iaşi. În schimb, a doua formaţie vranceană înscrisă la competiţie, Deep Serv Focşani, a reuşit să treacă de judeţul Vrancea, cel mai problematic din punct de vedere al drumurilor, ajungand în cele din urmă la Iaşi. Echipa manageriată de Marian Spînu a disputat aseară, de la orele 20.00, primul meci din cadrul competiţiei. Focşănenii au dat piept cu echipa Ductil Steel Buzău. Astăzi, Deep Serv va juca al doilea meci din grupa C, în faţa unei echipe locale. Dacă se va califica în faza următoare, formaţia focşăneană va juca în această după-amiază şi maine fazele finale ale turneului. Rămane de văzut cate echipe din cele înscrise vor reuşi să ajungă la Iaşi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.