Sport

Primul amical sau primul blocaj în zăpadă?

Dan Chiriac
24 ian 2013 550 vizualizări
Progresul Focşani - United Galaţi, azi, orele 17.00, într-o partidă amicală programată la Sala Polivalentă Echipa de futsal Progresul Focşani şi-a programat primul meci din acest an

În această după-amiază, de la orele 17.00, focşănenii vor întalni pe United Galaţi. Disputarea partidei ar putea fi pusă în pericol de starea vremii, în condiţiile în care judeţele Vrancea şi Galaţi sunt sub avertizarea unui cod galben de ninsoare şi viscol. În aceste condiţii, rămane de văzut dacă echipa oaspete va reuşi să ajungă la Focşani, mai ales că are experienţa nefastă din 2012, cand a rămas blocată în zăpadă, în apropierea comunei Răstoaca. Atunci, gălăţenii nu au mai ajuns la Focşani, fiind nevoiţi să se întoarcă, la recomandarea Poliţiei Rutiere.  Disputarea partidei de azi este sub semnul întrebării, deşi conducerile ambelor echipe îşi doresc să joace acest meci. Ar fi primul meci din acest an, foarte important pentru testarea jucătorilor, mai ales că pană la startul returului nu mai este decat o săptămană. Asta în cazul gălăţenilor, pentru că echipa Progresul Focşani şi-a amanat primul joc din campionat, cel cu KTE Tg. Secuiesc . Astfel, partida dintre KTE Tg. Secuiesc şi Progresul Focşani, programată iniţial pentru data de 3 februarie, se va desfăşura la o dată ulterioară. Consiliul de Administraţie al clubului Progresul, condus de Mişa Alexandru, va anunţa soarta echipei de futsal, dar şi lotul de jucători care va evolua în a doua parte a campionatului, miercuri, într-o conferinţă de presă.


Meciuri pe muchie de cuţit


Pentru echipa focşăneană va fi probabil ultimul test util înaintea partidelor oficiale. Cele două adversare de azi s-au întalnit frecvent în ultimii cinci ani, atat în campionat, cat şi în partide amicale. Victoriile au fost împărţite, dar jocurile dintre cele două combatante au fost întotdeauna pe muchie de cuţit. Ultimul amical, jucat în toamnă, a fost caştigat de gălăţeni, dar Progresul şi-a luat revanşa în campionat, unde a învins cu 7-6. Oaspeţii au pierdut în această pauză competiţională un jucător de bază, Cătălin Curteanu, care a plecat de la echipă şi va juca în liga de minifotbal, la Deep Serv Focşani. Pentru partida de azi, echipa focşăneană se va baza pe următorii jucători: Borş, Bogdan Sava – Ilaş, Chivu, Popa, Stanciu, Ungureanu, Dumitriu, Alecsandrescu, Sergiu Sava, Mîndrescu. Primul joc în a doua parte a campionatului va avea loc pe 10-12 februarie, în compania celor de la Smart Ionescu Bucureşti. Întalnirea  cu bucureştenii va fi transmisă în direct de postul digisport. Ziua exactă de disputare a jocului va fi stabilită în funcţie de programul televiziunii ce deţine drepturile de transmitere a ligii întai de futsal. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
hatru, acum 4108 zile, 9 ore, 59 minute, 1 secunda
KSE
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.