Sport

Franţa a înghiţit găluşca

Ziarul de Vrancea
24 ian 2013 521 vizualizări
Careul semifinalistelor la Campionatul Mondial de handbal masculin, care se dispută în aceste zile în Spania, este deja stabilit. Slovenia, Spania, Danemarca şi Croaţia s-au calificat în semifinalele care vor avea loc astăzi, la Barcelona, după programul Spania - Slovenia şi Danemarca - Croaţia.

Franţa, caştigătoarea ultimelor două titluri mondiale şi campioana olimpică en-titre a suferit o severă înfrangere la Zaragoza, scor 23-30 (12-13)  în faţa naţionalei Croaţiei, ratand posibilitatea de a deveni prima ţară care caştigă trei coroane mondiale consecutive. Croaţia, la randul ei şi-a luat revanşa în faţa Franţei, care a învins-o mai mereu în ultimele competiţii (semifinalele JO de la Londra şi Beijing, finala CM 2009, finala CE 2010). În ultimii şase ani, francezii caştigaseră cinci din cele şase competiţii majore, singurul eşec fiind CE din 2012. De asemenea, Franţa nu a ajuns în semifinalele competiţiei mondiale pentru prima dată după 1999. Neînvinsă în toate cele şase partide jucate pană atunci, echipa Croaţiei, pregătită de Slavko Goluza, a gestionat foarte bine acest meci, cheile victoriei fiind Domagoj Duvnjak (9 goluri) şi portarul Mirko Alilovic, ajutat de o defensivă aproape perfectă. Partida a fost echilibrată pană la scorul de 21-20, după care francezii şi-au pierdut concentrarea pe faza ofensivă şi esticii s-au distanţat. Croaţia va întalni în semifinalele de vineri echipa Danemarcei (campioana europeană), care a învins la Barcelona cu 28-26 (18-11)  echipa Ungariei. În prima parte, danezii lui Ulrik Wilbek, cu un portar în zi de graţie, Niklas Landin, şi-au asigurat un avantaj confortabil la pauză, dar în repriza secundă, ungurii au înscris goluri în serie, apropiindu-se la 26-27 cu 90 de secunde înainte de final. Însă Henrik Mollgaard a înscris golul care a risipit emoţiile în tabăra nordică.
Caştigand cu 28-27 (14-13)  întalnirea cu noua echipă a Rusiei, Slovenia s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat Mondial. Ruşii au pornit mai bine meciul, dar intervenţiile portarului Primoz Prost au schimbat cursul jocului, slovenii ducandu-se la cinci goluri în faţă. Apoi Rusia a revenit apropiindu-se la un gol (25-24, min. 50), slovenii reuşind să-şi conserve avantajul cu mare greutate. Slovenia va avea însă o misiune, practic, imposibilă în faţa Spaniei, ţara gazdă, care a învins Germania cu 28-24 (12-14). Ambele semifinale se vor disputa, astăzi, la Barcelona.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.