Sport

Chivu, învins la Roma

Ziarul de Vrancea
24 ian 2013 421 vizualizări
Fosta echipă a internaţionalului roman a caştigat cu 2-1 meciul cu Inter, din prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei * finală anonimă în Cupa Ligii Angliei

Cupa Italiei. După Juventus - Lazio (1-1), a urmat a doua manşă tur a semifinalelor, între Roma şi Inter, pe "Stadio Olimpico". Inter cu Cristi Chivu integralist, nu a mai obţinut remiza înregistrată duminică seara. Centrările paraguayanului Piris de la Roma, au ajuns pe capetele lui Florenzi ('33) şi Destro ('33). Inter a redus din handicap prin Palacio ('44) şi rezultatul de 2-1 nu s-a mai modificat pană în final, în ciuda numeroaselor ocazii de ambele părţi din  repriza secundă.
Cupa Spaniei. Real Madrid s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei, după ce a terminat la egalitate, miercuri, în deplasare, scor 1-1 (1-0), cu formaţia FC Valencia, în manşa retur a sferturilor de finală ale competiţiei. De remarcat faptul că duminică, în campionat, Real a caştigat pe "Estadio Mestalla" cu 5-0. Echipa lui Mourinho a deschis scorul prin Karim Benzema ('44), dar a rămas în zece oameni din min. 50, cand a fost eliminat portughezul Coentrão, după care Valencia a egalat un minut mai tarziu, prin Tino Costa ('51). Real, care îl pierduse pe portarul Casillas, accidentat, încă din min. 16, a încheiat meciul în nouă oameni, argentinianul Di Maria fiind eliminat şi el în min. 87. În tur, Real Madrid s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-0. A doua echipă calificată în semifinalele "Copei del Rey" a fost FC Sevilla, După 0-0 în deplasare, formaţia din Andalucia a învins cu 4-0 în meciul retur pe Real Zaragoza (echipă în care romanul Cristi Săpunaru a fost integralist), prin golurile marcate de Negredo ('36, '67 - penalty), Rakitic ('45^3) şi del Moral ('90^2). Şi în acest meci, oaspeţii au încheiat în nouă, Fernandez ('26) şi Gonzalez ('66) fiind eliminaţi.
Cupa Ligii Angliei. Două echipe mici, Bradford City (liga a IV-a) şi Swansea, vor susţine finala de pe Wembley. Dacă Bradford a reuşit performanţa de a elimina Arsenal, a venit randul unei alte mari formaţii londoneze să iasă din Cupa Ligii Angliei. De fapt, soarta s-a decis în prima manşă, cand galezii din Swansea au caştigat, surprinzător, cu 2-0 pe "Stamford Bridge". În retur, echipa condusă de celebrul danez Michael Laudrup, au jucat prudent, Chelsea nu s-a omorat şi scorul a fost 0-0. Ceea ce mai dovedeşte odată că în Anglia, granzii Premier League nu sunt prea interesaţi de această competiţie.
O altă dovadă? Arsenal, care s-a umplut de ruşine marţi, a învins cu 5-1 (1-1) pe West Ham United, într-o restanţă de campionat Au marcat: Podolski ('22), Giroud ('47, '57), Cazorla ('53), Walcott ('53) / Collinson ('18).
Cupa Franţei. Rezultate din 16-imi: Nice - Nancy 2-2 (2-4 la loviturile de departajare); Meaux (L6) -St. Etienne 0-0 (3-5, l.d.); Bastia - Brest 1-3; Moulins - Bordeaux 1-2; PSG - Toulouse 3-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.