Sport

Serena ţine cu Li Na

Ziarul de Vrancea
24 ian 2013 478 vizualizări
Chinezoaica a eliminat-o pe Maria Şarapova în semifinalele Australian Open * dacă Li Na caştigă finala cu Viktoria Azarenka, Williams va urca pe primul loc în topul mondial

În cadrul primului turneu de Grand Slam al anului 2013, Australian Open, s-a stabilit prima finală şi nu a fost cea aşteptată la simplu feminin, fiindcă după Serena Williams a mai fost eliminată şi Maria Şarapova. Rusoaica a fost învinsă fără replică, scor 2-6, 2-6 de chinezoaica Li Na, care se simte foarte bine la Melbourne, din moment ce a ajuns la a doua finală la la Australian Open după cea pierdută în 2011 în faţa lui Kim Clijsters. Singurul trofeu de Grand Slam cucerit de Li Na a fost Roland Garros, tot în 2011. Şarapova nu pierduse pană în semifinale decat nouă game-uri din cinci meciuri la Australian Open, dar Li a avut un serviciu excelent şi venit la timp, salvand şase mingi de break din şapte. Meciul a durat o oră şi 33 de minute.
A doua finalistă este Viktoria Azarenka (Belarus), care a dispus cu 6-1, 6-4 de Sloane Stephens (SUA) cea care şi-a eliminat idolul în sferturi, Serena Williams. Azarenka va juca a treia finală de Grand Slam din carieră, după cea caştigată la Australian Open şi cea pierdută la US Open, ambele în 2012. Vika îşi va păstra primul loc în clasamentul WTA dacă se va impune în finala de la Melbourne, în caz contrar noul lider al ierarhiei feminine va redeveni americanca Serena Williams.
În prima semifinală masculină, nu s-a întamplat nici o minune. Liderul mondial, sarbul Novak Djokovic, deţinătorul trofeului l-a învins cu un scor care elimină comentariile (6-2, 6-1, 6-1) pe spaniolul David Ferrer.  Novak Djokovic va juca a patra finală din carieră la Australian Open, el reuşind să le caştige pe cele din 2008, 2011 şi 2012. În finala de la Melbourne, Djokovic îl va întalni pe învingătorul partidei dintre britanicul Andy Murray, cap de serie numărul 3, şi elevţianul Roger Federer, al doilea favorit al competiţiei, meci care se va disputa astăzi.
În fine, finala probei masculine de dublu se va disputa între Bob şi Mike Bryan (SUA, nr.1) şi Robin Haase/Igor Sijsling (Olanda). Fraţii Bryan au învins, în semifinale, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini, iar Haase şi Sijsling au trecut, de cuplul spaniol Marcell Granollers/Marc Lopez, cap de serie numărul 3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.