Sport

Sloane Stephens a comis-o

Ziarul de Vrancea
23 ian 2013 517 vizualizări
Adolescenta de 19 ani şi-a învins idolul, Serena Williams, în sferturile de finală ale turneului Australian Open * Federer l-a învins în cinci seturi pe Tsonga şi va juca semifinala cu Andy Murray

De obicei, în fazele superioare ale turneelor de Grand Slam surprizele sunt rare, dar cea care s-a realizat, ieri, în sferturile de finală ale Australian Open a fost, într-adevăr, una imensă. Serena Williams, favorita numărul trei şi cea mai titrată jucătoare din ultimele decenii, a fost eliminată de compatrioata sa Sloane Stephens (nr. 29), în varstă de 19 ani. Sloane, o tanără talentată şi fană declarată a Serenei, şi-a învins idolul cu 3-6, 7-5, 6-4. Laureată în ultimele două turnee de Grand Slam, Serena a avut un traseu scanteietor şi la Melbourne. După ce a caştigat primul set cu 6-3, la mijlocul celui de-al doilea, Serena a acuzat dureri la spate fiind foarte aproape de abandon: "Gleznele lucrau bine, n-am avut nicio problemă să alerg, necazul era cu rotirea bustului", a spus Serena într-o conferinţă de presă. Williams şi-a arătat clasa de jucătoare şi în celelalte seturi, dar ambiţia şi pregătirea psihică a tinerei adversare au făcut-o să cedeze în momentele cheie. "Toată camera mea este plină de postere cu Serena. Acum, mă gandesc să lipesc unul şi cu mine", a spus cu umor proaspăta semifinalistă a Australian Open.
 În cealaltă semifinală, liderul mondial Viktoria Azarenka a spulberat visele Svetlanei Kuzneţova, caştigand în două seturi, 7-5, 6-1. Azarenka o va întalni, astăzi,  pe Sloane Stephens, tot astăzi disputandu-se şi cealaltă semifinală, între Maria Şarapova şi Li Na.
În turneul masculin, ultimele două sferturi au avut istorii diferite: britanicul Andy Murray (nr. 3) s-a jucat cu francezul Jérémy Chardy, "aterizat"în sferturi, scor 6-4, 6-1, 6-2; în schimb, Roger Federer a avut de furcă vreme de cinci seturi cu un adversar care mereu s-a autodepăşit în faţa sa. "Ceasornicul elveţian" l-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, cu scorul de 7-6, 4-6, 7-6, 3-6, 6-3. Tsonga a fost, ca de obicei, aprig şi ambiţios, însă Federer a strălucit în momentele cheie, inclusiv cele două tie-break-uri. Semifinala dintre Federer şi Murray se dispută maine, astăzi avand loc doar partida dintre Novak Djokovic, favoritul numărul 1, şi spaniolul David Ferrer.
În finala probei feminine de dublu se vor întalni două perechi omogene, Sara Errani / Roberta Vinci şi Ashleigh Barty / Casey Dellacqua. Italiencele, de un timp cel mai bun cuplu din lume, au învins, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, perechea rusă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, în timp ce cuplul australian a trecut  cu scorul de 6-2, 6-4, de Varvara Lepchenko/Saisai Zheng (SUA/China).
La junioare, perechea Ilka Csoregi / Ivana Jorovic (Romania/Serbia) a fost învinsă, în sferturi, de cuplul  Anna Danilina/Elizaveta Kulicikova (Kazahstan/Rusia), cap de serie numărul 5, scor 3-6, 3-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.