Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Fără Hănescu, în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
22 ian 2013 449 vizualizări
Componenţa echipei Romaniei pentru partidele cu Danemarca, din Cupa Davis, a fost stabilită şi înaintată, ieri forului internaţional de profil

Căpitanul nejucător Ciprian Porumb i-a trecut pe lista oficială pe jucătorii Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea. Din lotul lărgit mai fac parte Victor Crivoi şi juniorul Patrick Ciorcilă.  Victor Hănescu, deşi şi-a exprimat anul trecut disponibilitatea de a discuta despre revenirea în echipa de Cupa Davis, nu se află printre jucătorii Romaniei.  Tot ieri, căpitanul nejucător al Danemarcei a anunţat lotul echipei sale, format din jucătorii: Frederik Nielsen (29 de ani), Martin Pedersen (25 ani), Thomas Kromann (25 ani) şi Christoffer Konigsfeldt (23 ani).  Cel mai titrat jucător nordic este Frederick Nielsen care ocupă locul 374 la simplu şi 20 la dublu. Romania şi Danemarca se vor duela între 1-3 februarie, la Cluj, meciurile contand pentru primul tur al Grupei I Zona Euro-Africană.


Stoian, convocat la lotul mare


Selecţionerul Victor Piţurcă a decis ca un număr de 12 jucători romani, legitimaţi la cluburi din străinătate, să primească, marţi, faxuri de convocare de principiu pentru meciul amical Romania - Australia, programat la 6 februarie, de la ora 20.00, pe Estadio Olimpico din Malaga. Ieri, au primit faxuri Lobonţ, Pantilimon, Tamaş, Goian, Radu, Raţ, Lazăr, Torje, Stoian, Mutu, Stancu şi Marica. Surpriza este convocarea în premieră a jucătorului Adrian Stoian, care evoluează la Chievo şi a debutat, recent, în serie A. O decizie definitivă vizavi de menţinerea convocării va fi luate de vineri.


Patricia Vizitiu s-a mutat în Turcia


Fosta handbalistă a echipei Oltchim Ramnicu Valcea şi a naţionalei Romaniei, Patricia Vizitiu, se antrenează cu formaţia turcă Uskudar Istanbul, grupare cu care este în tratative pentru semnarea unui angajament. Interul roman nu s-a refăcut complet după operaţia suferită la ligamentele piciorului stang după ce s-a accidentat în meciul dintre Romania şi Muntenegru care a contat pentru turneul preolimpic de la Lyon.  Tot la campioana Turciei evoluează şi o altă fostă componentă a Oltchimului, portarul Talida Tolnai.


Djokovic, primul în Balcani


Tenismanul sarb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales, ieri, cel mai bun sportiv din Balcani în 2012, în urma sondajului efectuat de agenţia de presă bulgară BTA. Djokovic, care s-a calificat în semifinale la Australian Open şi şi-a păstrat astfel primul loc în ierarhia mondială, a primit pentru a doua oară consecutiv această distincţie. Sarbul a devansat-o în acest clasament pe atleta Asli Alptekîn (Turcia), campioană olimpică în proba de 1.500 metri, şi pe croata Sandra Perkovic, medaliată cu aur în proba de aruncare a discului la Jocurile Olimpice de la Londra. Această distincţie este acordată de jurnaliştii sportivi de la agenţiile de presă din Balcani (Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia şi Turcia).


Ovidiu Petre s-a întors pe Bega


Mijlocaşul Ovidiu Petre, în varstă de 30 de ani, a semnat, marţi, un acord pentru o perioadă de doi ani şi jumătate cu gruparea ACS Poli Timişoara, din Liga a II-a. Ovidiu Petre a mai evoluat de-a lungul carierei la FC Naţional, Galatasaray Istanbul, Politehnica Timişoara, Steaua Bucureşti, Al-Nassr şi Modena. ACS Poli Timişoara a plecat marţi dimineată spre Antalya, pană la 8 februarie, într-un cantonament unde va disputa şapte jocuri de pregătire.


Steaua a învins pe Dinamo Kiev


Formaţia Steaua Bucureşti a învins, luni, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa ucraineană Dinamo Kiev, în cel de-al treilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire de la Marbella. Golurile au fost înscrise de Rusescu  ('32) şi Tănase ('64). În minutul 56, un gol al ucrainenilor a fost anulat pe motiv de ofsaid. Steaua a început jocul în următoarea formulă: Cojocaru - Prepeliţă, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Adi Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolic. Au mai evoluat: Lupu, Parvulescu, Bratu, M. Costea, Filip, Stanca, Tănase, Rocha, Năstăsie, Puşkaş. La meciul dintre Steaua şi Dinamo Kiev a asistat şi tehnicianul Dan Petrescu. Steaua a mai înregistrat în cadrul stagiului de la Marbella o înfrangere, scor 1-2 cu Celtic Glasgow, şi o remiză, scor 1-1 cu FC Basel.


Moartea unui preşedinte


Preşedintele clubului Sampdoria Genova, Riccardo Garrone, a decedat, luni seară, cu două zile înainte de a împlini 77 de ani, informează Gazzetta dello Sport. Garrone a achiziţionat clubul în 2002, iar cea mai mare performanţă a fost înregistrată în sezonul 2009-2010, atunci cand Sampdoria a terminat pe locul patru în campionat şi a participat în preliminariile Ligii Campionilor. Riccardo Garrone a deţinut funcţiile de preşedinte onorific şi administrator delegat al companiei Erg, fondată de tatăl său Edoardo şi care a fost mulţi ani sponsorul principal al formaţiei Sampdoria Genova.

Fotbalul chilian în grevă


Sindicatul jucătorilor din Chile (SIFUP) a anunţat, ieri, lansarea unei greve a tuturor fotbaliştilor profesionişti, care pune în pericol începerea campionatului, prevăzută pentru sfarşitul săptămanii.  "SIFUP a decis, după ce s-a consultat cu toate cluburile din prima ligă, să nu înceapă sezonul 2013", se arată într-un comunicat al Sindicatului jucătorilor din Chile. Fotbaliştii protestează pentru restanţele salariale pe care le au unele cluburi din prima şi a doua divizie şi pentru reducerea numărului de la şapte la cinci jucători pe banca de rezerve.

p


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.