Sport

Spaniolii s-au bătut în draci

Ziarul de Vrancea
22 ian 2013 480 vizualizări
David Ferrer şi Nicolas Almagro au făcut, în sferturi, unul dintre cele mai dramatice meciuri de la Australian Open * Almagro a condus cu 2-0 la seturi şi a avut trei mingi meci

Ieri, la Australian Open, s-au disputat primele două sferturi de finală, atat în turneul feminin, cat şi în cel masculin. La feminin, Maria Şarapova continuă să defileze spre finală, replica compatrioatei sale, Ekaterina Makarova, fiind un pic mai răsărită decat a celorlalte adversare întalnite de "Maşa" pană acum. Scorul a fost de 6-2, 6-2, iar Şarapova s-a calificat pentru a şasea oară într-o semifinală de Australian Open, turneu pe care l-a caştigat acum cinci ani.  Maria o va întalni pe chinezoaica Li Na. Favorita numărului 6, jucătoarea din Asia care a eliminat-o pe Sorana Carstea, a avut un meci dificil cu poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 4), dar a caştigat cu 7-5, 6-3 bifand a patra semifinală de Grand Slam din carieră, în timp ce poloneza a pus capăt unei serii de 13 victorii consecutive. Cel mai bun an al lui Li Na a fost 2011, cand a fost finalistă în Australia şi caştigătoare la Roland Garros, noul său antrenor, spaniolul Carlos Rodriguez (cel care a pregătit-o şi pe Justine Henin) avand un rol important în revenirea ei. Astăzi se dispută celelalte două sferturi: Viktoria Azarenka (Belarus, nr.1) - Svetlana Kuzneţova (Rusia) şi Serena Williams (SUA, nr.3) - Sloane Stephens (SUA, nr.29).
În sferturile masculine, s-a văzut un duel spaniol de zile mari, între David Ferrer şi Nicolas Almagro (nr.10). Almagro a caştigat primele două seturi cu 6-4 şi a ratat trei mingi de meci în setul patru (una la 5-4 pe serviciul său şi două în tie-break), după ce Ferrer a caştigat un set cu 7-5, dar Ferrer a fost mai calm, a caştigat tie-break-ul cu 7-4, a egalat la seturi şi a caştigat actul decisiv cu 6-2, meciul durand trei ore şi 44 de minute. De remarcat faptul că Almagro a pierdut a 13-a partidă cu compatriotul său, din 13 disputate. Ferrer a ajuns pentru a cincea oară într-o semifinală de Grand Slam, dar niciodată nu a reuşit prea mult. Se pare că şansele de a sparge gheaţa sunt reduse şi acum, întrucat în semifinală îl va întalni pe Novak Djokovic, favoritul  numărul 1, care a caştigat cu 6-1, 4-6, 6-1, 6-4 în faţa cehului Tomas Berdych (nr. 5). Celelalte sferturi ale turneului masculin se dispută astăzi: Jérémy Chardy (Franţa) - Andy Murray (Marea Britanie, nr.3) şi Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, nr.7) - Roger Federer (Elveţia, nr.2).
În turneul de dublu al junioarelor, perechea Ilka Csoregi/Ivana Jorovic (Romania/Serbia) s-a calificat  în sferturile de finală, după ce a învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul australian Samantha Harris/Astra Sharma. În sferturi, Ilka Csoregi şi Ivana Jorovicivor întalni perechea Anna Danilina/Elizaveta Kulişkova (Kazahstan/Rusia), cap de serie numărul 5, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-2, de cuplul australian Naiktha Bains/Danielle Wagland.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.