Sport

MOZAIC SPORTIV Sepsi, înlocuit cu Vlad

Ziarul de Vrancea
20 ian 2013 546 vizualizări
Jucătorul Laszlo Sepsi a primit permisiunea selecţionerului Victor Piţurcă de a se pregăti împreună cu colegii săi de la CFR Cluj pentru 16-imile de finală ale Ligii Europa, astfel că a fost înlocuit cu Alexandru Vlad (Pandurii) în lotul naţionalei pentru turneul din Spania

"De comun acord cu staff-ul tehnic al campioanei ţării noastre, FC CFR 1907 Cluj, selecţionerul echipei naţionale a Romaniei, Victor Piţurcă, a decis azi să-i permita lui Laszlo Sepsi să se pregătească împreună cu coechipierii sai pentru dubla cu FC Internazionale Milano. Sepsi a fost înlocuit în efectivul de 23 de jucători legitimaţi la cluburi din ţară de Alexandru Vlad de la CS Pandurii Targu Jiu", se arată pe site-ul FRF

A rămas cu regretele


Fostul rutier Lance Armstrong a declarat că îi este ruşine că s-a dopat de-a lungul carierei sale şi susţine că vrea să revină în competiţie, în interviul acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey. "Mi-e ruşine de ce am făcut. Este urat", a afirmat fostul rutier. El a adăugat că atunci cand s-a văzut obligat să părăsească Fundaţia Livestrong a trăit un "un moment de mare umilinţă". Armstrong a mai spus că vrea să revină în competiţie, această dorinţă fiind un factor important în decizia de a recunoaşte că s-a dopat.  "Sunt un competitor. Este tot ce am făcut întreaga viaţă. Nu voi mai participa la Turul Franţei, dar sunt alte lucruri care mi-ar plăcea să le fac. Mi-ar plăcea să alerg la maratonul de la Chicago la 50 de ani şi nu pot face acest lucru", a spus rutierul. De asemenea, el a negat că ar fi oferit mită agenţiei americane antidoping (USADA).


Lupi mancaţi în Anglia


Selecţionata Lupii Bucureşti a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 8-53 (3-24), de echipa engleză Bath, într-un meci din etapa a şasea, ultima a grupelor Amlin Challenge Cup, informează ercrugby.com. Punctele selecţionatei Lupii Bucureşti au fost reuşite de Florin Vlaicu - o lovitură de pedeapsă şi Grigoraş Diaconescu - un eseu. Lupii Bucureşti a încheiat grupa a patra pe locul trei, cu 9 puncte. Pe primul loc s-a clasat Bath - 29 de puncte, poziţia a doua a fost ocupată de Agen - 17 puncte, iar ultima clasată este Calvisano - 7 puncte. În sferturile de finală ale Amlin Challenge Cup s-a calificat liderul grupei, Bath.

Aceiaşi învingători la Dakar


Francezul Cyril Despres (KTM) a caştigat pentru a cincea oară Raliul Dakar, la clasa moto, el realizand această performanţă la finalul ultimei etape a ediţiei din acest an, ce s-a încheiat la Limache. Despres a mai caştigat celebra competiţie în 2005, 2007, 2010 şi 2012.  Pe podiumul din 2013 au mai urcat portughezul Ruben Faria şi chilianul Francisco Lopez, ambii tot de la KTM. La clasa auto, s-a impus francezul Stephane Peterhansel (Mini), la finalul celei de-a 14-a etape. Aceasta este a 11-a victorie a lui Peterhansel la celebra competiţie: francezul s-a impus de şase ori la clasa moto şi de cinci ori la auto.

Visul lui Leo Messi


Internaţionalul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, de patru ori caştigător al Balonului de Aur, a declarat, sambătă, că obţinerea titlului mondial ar fi "cel mai frumos lucru din lume". "După ce am caştigat cu Barcelona tot ce era posibil, să caştig Cupa Mondială ar fi cel mai frumos lucru din lume", a spus Messi pentru cotidianul El Periodico. Lionel Messi a caştigat cu FC Barcelona multe trofee, dar nu a reuşit astfel de performanţe şi cu naţionala ţării sale, la care a fost criticat la începutul carierei. "După ce am trăit la naţională, acum este ca un paradis pentru mine", a spus fotbalistul, mulţumit de parcursul Argentinei în preliminariile CM-2014 (şase victorii, două remize, o înfrangere). "Înainte nu doar eu eram la un nivel inferior. Era întreaga echipă. însă din fericire am putut să schimbăm asta", a adăugat Messi. Deşi este foarte ataşat de FC Barcelona, Messi şi-a reafirmat intenţia de a ajunge să joace în Argentina. "Nu ştiu cand, dar într-o bună zi voi juca în Argentina. Nu contează cand. Chiar şi la 40 de ani!", a menţionat fotbalistul.

Ce n-a reuşit în Italia


Fostul internaţional italian Alessandro Del Piero a reuşit, sambătă, pentru prima dată în carieră să înscrie patru goluri într-un meci, la partida caştigată de Sydney FC, cu scorul de 7-1, în faţa formaţiei Wellington, în campionatul Australiei. Del Piero a marcat primele trei goluri în decurs în 19 minute (în minutele 20, 23 şi 39) şi pe al patrulea în repriza a doua, în minutul 70. De asemenea, el a reuşit la acest joc două pase decisive. "Mă simţeam bine, relaxat. Este o zi de neuitat. Cu siguranţă e o zi bună, după ce am înscris patru goluri", a declarat italianul. Victoria de sambătă este cea mai categorică a echipei Sydney FC de la înfiinţarea clubului, în 2004.
Bucluc la Monte Carlo
Francezul Sebastien Loeb (Citroën), de nouă ori campion mondial, a caştigat, sambătă seara, pentru a şaptea oară în carieră Raliul Monte Carlo, după ce ultimele speciale ale cursei au fost anulate din motive de securitate. Poziţia a doua a fost ocupată de Sebastien Ogier (Volkswagen). Ultimele două speciale (ES17, ES18), care ar fi trebuit să înceapă la ora 21.30, au fost anulate deoarece ar fi fost periculoase pentru piloţi şi pentru numeroşii spectatori aflaţi pe parcurs, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile. În zona Col de Turini, între localităţile Moulinet şi La Bollène-Vésubie, trei spectatori au ajuns la spital, doi suferind fracturi la picioare, din cauze independente de desfăşurarea cursei, ceea ce a dus la întreruperea celei de-a 16-a speciale. "Nu se putea circula deoarece din cauza zăpezii şi a ploii nu exista aderenţă", au explicat la finalul competiţiei Loeb şi Ogier.

Conferinţă despre partea urată a fotbalului


Prima conferinţă internaţională privind meciurile trucate a avut loc, la sfarşitul săptămanii trecute, la Roma. La conferinţă au participat 200 de delegaţi din 50 de ţări, reprezentanţi ai Interpolului, jurişti, autorităţi din fotbal, oficiali ai FIFA şi UEFA, dar şi jucători, conducători şi reprezentanţilor unor mari companii internaţionale, care au insistat asupra necesităţii unei legislaţii comune care să permită eradicarea unui fenomen ce atrage "sute de miliarde de euro", conform secretarului general al Interpolului, Ronald Noble. În cadrul conferinţei intitulate "Partea urată a sportului frumos" s-a menţionat şi misiunea dificilă a anchetatorilor, care au nevoie de mărturii şi de dovezi la fel de concrete ca acelea din cazurile de dopaj. UEFA monitorizează 32.000 de meciuri pe an, iar FIFA are un sistem asemănător, numit "Early warning system", care alertează în cazul sesizării unor anomalii privind pariurile legate de partidele de fotbal. "Este adevărat că e foarte dificil să facem o anchetă, deoarece se poate paria din orice colţ al lumii", a precizat Ronald Noble. Conferinţa de la Roma a fost prima de acest gen, încă un astfel de eveniment urmand să aibă loc în februarie, la Kuala Lumpur.

Caput Mundi


Reprezentativa de juniori sub 18 ani a Romaniei a caştigat, sambătă, turneul "Roma Caput Mundi", învingand în finală naţionala de amatori a Italiei, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare. Jocul s-a disputat pe stadionul Anco Marzio din Roma - Ostia Lido, scorul după 80 de minute (s-au jucat două reprize a 40 de minute) fiind 0-0. Au înscris de la 11 metri Hodorogea, Tudorache, Boboc şi Grădinaru, după ce Şerban ratase prima lovitură de pedeapsă. Echipa a fost condusă de antrenorul coordonator Ştefan Iovan şi antrenorul principal Ionel Augustin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4084 zile, 8 ore, 53 minute, 44 secunde
Pacat ca Sepsi poarta numele unui mare fotbalist.El, ca si "marele" Codrea,s-a nascut talent si o sa moara speranta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.