Sport

Handbalul altora

Ziarul de Vrancea
20 ian 2013 483 vizualizări
S-a încheiat, fără surprize şi fără Romania, prima fază a Campionatului Mondial masculin

Campionatul Mondial de handbal masculin, care a început săptămana trecută în Spania a trecut, în acest week-end, de prima fază a grupelor. Faţă de ediţiile trecute şi faţă de ceea ce ştim inclusiv de la competiţiile feminine, regulamentul este schimbat. După prima fază, cu patru grupe a şase echipe, 16 s-au calificat în cea de-a doua, care nu mai este, aşa ca pană acum, " faza grupelor principale" ci partide eliminatorii pană la final. Aceasta pentru a creşte şi dinamismul partidelor în grupe, echipele fiind nevoite să joace toate meciurile la capacitate maximă, pentru a evita, printr-o combinare nefericită, eliminarea timpurie. Meciurile din grupe n-au adus eliminări de senzaţie, echipele ieşite din cursă fiind Argentina, Muntenegru, Qatar, Chile, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Algeria şi Australia, Algeria fiind singura dintre acestea care a reuşit un punct de la echipele din faţă (24-24 cu Egipt). Poate se aştepta ceva mai mult de la coreeni (candva, vicecampioni olimpici), poate de la Muntenegru (învinsă chiar şi de Argentina!), dar asta este valoarea în momentul de faţă.
În privinţa echipelor calificate, trei au reuşit punctaj maxim, Danemarca (grupa B), Slovenia (C)  şi Croaţia (D). Ultima a învins în derbiul grupei Spania cu 27-25, scăpand astfel de un derby regional de groază contra Serbiei. Remarcabilă a fost comportarea Sloveniei, cu victorii asupra Poloniei (25-24) şi Serbiei (33-31). În grupa A, campioana olimpică, Franţa, părea să se îndrepte lejer spre locul I, dar în ultimul meci a fost învinsă cu 30-32 de Germania, echipă răpusă de Tunisia la începutul turneului. Rezultatul a trimis echipa franceză pe locul II şi spre o optime deloc uşoară cu Islanda, care pierzand meciurile importante cu Rusia şi Danemarca, s-a aruncat pe locul III în grupa B.
Ieri, prima calificată în sferturi este Germania, care a dispus de Macedonia cu 28-23. Programul stabilit al celorlalte optimi este Brazilia - Rusia, Islanda - Franţa, Danemarca - Tunisia, Slovenia - Egipt, Serbia - Spania, Ungaria - Polonia şi Croaţia - Belarus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.